Heathcote Williams: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Orlando

1992 | Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Rusland​/​​Frankrijk​/​​Nederland 1992. Fantasy van Sally Potter. Met o.a. Tilda Swinton, Quentin Crisp, Jimmy Somerville, Billy Zane en John Wood.

Wanneer koningin Elizabeth I een jonge edelman opdraagt nooit oud te worden, dan gehoorzaamt hij: Orlando blijft eeuwenlang leven, tegen wisselende historische decors, en in verschillende verschijningen, ook als vrouw. De roman van Virginia Woolf inspireerde Sally Potter (The Party) tot een visueel beeldschoon, prikkelend drama over verandering en sekse-identiteit. Tilda Swinton, een actrice die vaker haar androgyne verschijning slim inzet, is de vanzelfsprekende keuze voor de dubbelrol. Een van de twee Oscarnominaties was voor het vermaarde production design-duo Jan Roelfs en Ben van Os.

Miss Julie

1999 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Mike Figgis. Met o.a. Saffron Burrows, Peter Mullan, Maria Doyle Kennedy, Tam Dean Burn en Heathcote Williams.

Zweden, 1894. Julie (Burrows), de neurotische dochter van een rijke aristocraat, valt voor de ruwe charmes van ambitieuze bediende Jean (Mullan). Geen van beiden lijkt opgewassen tegen de emotionele en morele implicaties. Oprecht knetterende spanning tussen de acteurs komt de geloofwaardigheid ten goede. Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) excelleert opnieuw met een intens drama over de Darwiniaanse strijd tussen de seksen tegen de achtergrond van een rigide klassenmaatschappij. Vlotte montage, split screens en los camerawerk voorkomen dat het drama onder het eigen gewicht bezwijkt. Gebaseerd op het toneelstuk Fröken Julie (1888) van de vermaarde Zweedse schrijver Johan August Strindberg.

Mauvaise passe

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Michel Blanc. Met o.a. Daniel Auteuil, Stuart Townsend, Liza Walker, Noah Taylor en Frances Barber.

Zweden, 1894. Julie (Burrows), de neurotische dochter van een rijke aristocraat, valt voor de ruwe charmes van ambitieuze bediende Jean (Mullan). Geen van beiden lijkt opgewassen tegen de emotionele en morele implicaties. Oprecht knetterende spanning tussen de acteurs komt de geloofwaardigheid ten goede. Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) excelleert opnieuw met een intens drama over de Darwiniaanse strijd tussen de seksen tegen de achtergrond van een rigide klassenmaatschappij. Vlotte montage, split screens en los camerawerk voorkomen dat het drama onder het eigen gewicht bezwijkt. Gebaseerd op het toneelstuk Fröken Julie (1888) van de vermaarde Zweedse schrijver Johan August Strindberg.

Alice in Wonderland

1999 | Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1999. Fantasy van Nick Willing. Met o.a. Tina Majorino, Martin Short, Miranda Richardson, Whoopi Goldberg en Ben Kingsley.

De kleine Alice is erg zenuwachtig, omdat ze een zangoptreden voor de gasten van haar ouders gaat geven. Ze besluit even in de tuin te gaan wandelen, maar voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, belandt ze ineens in Wonderland, waar ze de meest ongelooflijke avonturen beleeft

Alegría

1999 | Drama, Romantiek

Canada​/​​Frankrijk 1999. Drama van Franco Dragone. Met o.a. Jade Fafieanie, Brian Dewhurst, Clipper Miano, Heathcote Williams en Julie Cox.

Deze film is gemaakt in de stijl en traditie van de allerbeste circusfilms. De film vertelt over een jonge mime-artiest zonder hoop. Als hij verliefd wordt op de muse van het circus, de mooie Guilietta, verandert dat zijn leven dramatisch

Cousin Bette

1998 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Des McAnuff. Met o.a. Jessica Lange, Geraldine Chaplin, Hugh Laurie, Toby Stephens en Kelly Macdonald.

Toneelregisseur McAnuff presenteert Balzac's grote roman op moderne wijze. De kostuums en setting (rond Bordeaux) ogen authentiek, maar de dialogen en het camerawerk van Andrzej Sekula (Pulp Fiction) zijn eigentijds vlot. Ze maken Cousin Bette tot een gezond exemplaar in het historische anti-hebzucht genre. Lange (Tootsie) is in hele goeie vorm in de rol van Bette, een zwaar manipulatieve ouwe vrijster. Als onderdeel en tegelijk beul van de decadente elite (rond revolutiejaar 1848) zint zij voortdurend op wraak. Vooral op baron Hulot (Laurie), die haar te veel negeerde, en op zijn maîtresse (Shue), een showbiz-ster.

The Tango Lesson

1997 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Argentinië​/​​Frankrijk 1997. Drama van Sally Potter. Met o.a. Sally Potter, Pablo Veron, Gustavo Naveira, Fabian Salas en David Toole.

Autobiografische vertelling van regisseuse/scenariste/actrice/danseres Sally Potter (Orlando, 1992) over haar amoureuze ervaringen met de vermaarde tangodanser Pablo Verón. Tijdens een verblijf in Parijs raakt ze volledig in de ban van de dans en de danser om uiteindelijk samen met hem een filmproject aan te gaan waarin de tango centraal staat. Het gaat uiteraard om de machtsstrijd tussen man en vrouw met de dans als weinig subtiele metafoor. Schaamteloze ijdeltuiterij of niet, het ziet er mooi uit met afwisselend stemmig zwart-wit en bonte kleuren, knappe dansscènes (oa langs de Seine zoals Gene Kelly en Leslie Caron) en zelfs nog een vocale bijdrage van Sally Potter. (VM/VPRO Gids)

The Cold Light of Day

1996 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Nederland​/​​Duitsland 1996. Thriller van Rudolf van den Berg. Met o.a. Richard E. Grant, Lynsey Baxter, Perdita Weeks, Simon Cadell en James Laurenson.

Psychologische thriller annex whodunit over een rechercheur (Richard E. Grant) die in een Oost-Europees land verbeten jacht maakt op een kindermoordenaar. Hij papt aan met de moeder van een jonge dochter, met het oogmerk om het meisje als lokaas te gebruiken. In een interview zei Van den Berg over zijn (Engelstalige) film: 'Griezelig eigenlijk dat je bijna iets van begrip probeert op te brengen of teweeg te brengen voor iemand die zulke gruweldaden pleegt.' Gebaseerd op het script Es geschah am hellichten Tag van Friedrich Dürrenmatt.

Looking for Richard

1996 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Al Pacino. Met o.a. Al Pacino, Kevin Spacey, Estelle Parsons, Vanessa Redgrave en John Gielgud.

Looking For Richard is Al Pacino's poging om de werken van William Shakespeare begrijpelijk te maken voor een groter publiek. Pacino, zelf een groot Shakespeare-liefhebber, ondervraagt theatermensen en academici over verschillende aspecten van Shakespeare's stukken. Tussen die ontmoetingen door speelt hij, samen met collega's als Winona Ryder, Alec Baldwin en Kevin Spacey, scènes uit Richard III, het koningsdrama dat vorig jaar nog zo fraai verfilmd werd. Zo ontstaat een cocktail van film en theater, van fictie en documentaire.

The Steal

1995 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van John Hay. Met o.a. Alfred Molina, Helen Slater, Peter Bowles, Dinsdale Landen en Heathcote Williams.

Een liberale advocaat uit Londen, Harper (Williams), huurt computer-hacker Kim (Slater) in, een veelzijdig talent zowel innerlijk als uiterlijk, om een Britse investeringsbank af te helpen van snel vergaard fortuin wat net iets te gemakkelijk verdiend was met toerisme in de Derde Wereld. Aangezien Kim geen hotel kan betalen, wordt ze ondergebracht bij Cliff (Molina), met wie ze via de riolen gaat inbreken bij de bank. Daarbij grijpen zij Lord Childwell (Bowles) bij zijn lurven, maar die ontsnapt weer. Later openen Lord Childwell en zijn vriendje Sir Wilmot (Landen) de jacht op Kim en Cliff, wat het upperclass-duo naar het Lake District voert en eindigt met een auto-achtervolging in het hartje van Londen. Tenslotte verbindt Kim haar laptop met de centrale computer en probeert grote sommen geld af te tappen, nog voordat aandeelhouders en beleggers er lucht van kunnen krijgen. Debuterend regisseur Hay die ook het scenario schreef, moet nostalgisch geweest zijn over de Ealing-comedies van weleer, maar die waren met al hun primitieve middelen en dikwijls platte humor toch een heel stuk pittiger. Deze spanningsloze film is met zijn onlogische verhaal een anachronisme, dat zwaar onder de middelmaat is gebleven. Slater verdient beter en Molina kan beter. Het camerawerk is van Ronnie Taylor. Metrocolor, Eastmancolor prints en Dolby.

Blue Juice

1995 | Drama, Familiefilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Drama van Carl Prechezer. Met o.a. Sean Pertwee, Steven Mackintosh, Ewan McGregor, Peter Gunn en Heathcote Williams.

Ooit was J.C. (Pertwee) een surfer die de golven beheerste als geen ander. Hij is nu nog een slappe door rugklachten gevelde dertiger, die zelfs in bed niet meer presteert. Dit zorgt voor de nodige spanningen tussen hem en zijn vriendin Chlo[KA3]e (Jones). Als hij met enkele vrienden erop uit trekt, op zoek naar dé ultieme golf, breekt ze met hem. Volgens een van zijn vrienden is er een geweldige branding op komst aan de gevaarlijke, rotsachtige kust van Cornwall, bijgenaamd Boneyard. Tamelijk zinloze film over een groepje jonge mensen die nog een laatste grote avontuur willen beleven, voordat zij verantwoordelijke medeburgers worden. Het is allemaal sympathiek en heel charmant, maar je vraagt je achteraf wel af wat het nut was van dit portret over mensen die alleen voor het surfen leven. Peter Salmi, Prechezer en Tim Viglio schreven het scenario dat in mooie beelden werd omgetoverd door Richard Greatrex. Op de sountrack een collectie van bekende surf-songs. Dolby Stereo S.R. Digital.

Here Is the News

1989 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Udayan Prasad. Met o.a. Richard E. Grant, Josette Simon, Gary Love, Alan MacNaughton en Heathcote Williams.

Een journalist brengt zichzelf en zijn tipgever in problemen als hij onthult dat de regering onderzoek laat doen naar bacteriologische oorlogvoering. De eventuele kritische lading in het script van G.F. Newman gaat verloren door het matige acteren en de slordige regie.

Wet Dreams

1974 | Erotiek

Duitsland​/​​Nederland 1974. Erotiek van Nicholas Ray en Jens Jörgen Thorsen. Met o.a. Nicholas Ray, Heathcote Williams, Falcon Stuart, Saskia Hollemann en Bent Weed.

Cineasten, fotografen, kunstschilders Ray, Thorsen, Oscar Cigard, Sam Rotterdam, Dusan Makavejev, Heathcote Williams, Geert Kooiman, Lee Kraft, Hans Kanters, Falcon Stuart en Max Fischer (die het scenario schreef en achter de camera stond) mochten hun hevigste erotische verlangens uitleven. Het resultaat: dertien onevenwichtige, vaak vervelende erotische dromen. In België in 1975 op bevel van het parket in beslag genomen, hoewel het meer een cultureel verantwoorde blootfilm is dan pornografie.

Malatesta

1970 | Historische film, Drama

Duitsland 1970. Historische film van Peter Lilienthal. Met o.a. Eddie Constantine, Christine Noonan, Vladimír Pucholt, Siegfried Graue en Diana Senior.

Over anarchistenleider Enrico Malatesta en de belegering van zijn actiegroep door Londense bobby's. Lilienthals debuut en een van de weinige objectieve verslagen over de roemruchte gebeurtenissen in 1910 in Sydney Street, met prima regie en camerawerk.