He Ping is regisseur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Warriors of Heaven and Earth

2003 | Actiefilm, Avonturenfilm

China/Hongkong SAR van China 2003. Actiefilm van He Ping. Met o.a. Jiang Wen, Kiichi Nakai, Wang Xueqi en Wei Zhao.

De nobele luitenant Li raakt in het oude China van de Tang dynastie uit de gratie. Hij weet een tijdlang uit de handen van de keizer te blijven maar wordt toch gevonden door een van diens dienaren, de Japanse Lai Qi, een al even formidabele vechter. Tijdens hun diverse schermutselingen krijgen Li en Lai al snel groot respect voor elkaar. Veel bloederig spektakel, met veel flair gefilmd op fraaie, woeste locaties. Toch is de film veel minder goed dan bijvoorbeeld Zhang Yimou's zwaardvechtepos Hero.

Riguang Xiagu

1996 | Historische film, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1996. Historische film van He Ping. Met o.a. Zhang Fengyi, Yang Kuei-mei, Wang Xueqi, Ku Feng en Chan Yuen.

De weduwe van een zwaardvechter die onder duistere omstandigeheden het leven gelaten had, neemt een vreemdeling in huis. Het is ook een zwaardvechter en hij blijft overwinteren. Het tweetal gaat elkaar beminnen. De vrouw is zich onbewust van het feit dat hij een wraakengel is, die een furie ontketent in haar nabije omgeving. In het voorjaar komt haar echte minnaar en het komt tot een duel tussen de zwaardvechter en de liefhebber, waarbij de eerstgenoemde zwaar gewond raakt. Ze verpleegt hem, maar hij verbergt de dolk van zijn vijand onder haar kussen. De zwaardengel is op een tocht om zijn familie te wreken die twintig jaar gaat duren. Voor een niet ingewijde kijker zijn de beelden van de Noord Chinese Gansu-provincie imposant en zijn de actiesc√®nes flitsend, maar is het verhaal super traag en gebeurt er qua dramatische handeling te weing. Genrekenners vinden het te gek Zhang Fengy uit FAREWELL MY CONCUBINE te zien als wraakengel/zwaardvechter en genieten van de naar Chinese normen weelderige Yang Kuei-mei. Zelfs voor kenners zou de film wel wat korter mogen, maar 10m is voor gewone kijkers nog veel te weinig. Het scenario van Zhang Rui en het imposante camerawerk is van Yang Lun. Dolby SR Digital. De film werd glad gestreken in Australi√ę, het oord bij uitstek voor post-production, de grote mode voor Hong Kong-films.

Ri Guang xia gu

1995 |

Hongkong SAR van China 1995. He Ping. Met o.a. Wong Yue-qui, Yang Kuei-mei en Zhang Fengyi.

Regisseur He Ping is een verklaard liefhebber van epische westerns en dat is aan Sun Valley goed af te zien. Al meteen trakteert Ping ons op weidse beelden van groepen veehoeders die hun schapen, runderen en kamelen voor zich uitdrijven en hun aanwezigheid accentueren met het leegschieten van hun geweer. Na een minuut of tien draait Ping het tempo drastisch terug en is er ruimte voor een delicate ontmoeting tussen een mysterieuze & wraakzuchtige zwaardvechter en een herbergierster. Ri guang xia gu - een film over bloed en liefde, zoals Ping z'n verhaal samenvatte - werd genomineerd voor een Gouden Beer.

Pao da chuang deng

1995 | Drama

Hongkong SAR van China/China 1995. Drama van He Ping. Met o.a. Wu Gang, Ning Jing en Zhao Xiaorui.

Een jonge vrouw erft de vuurwerkfabriek van haar vader en runt het bedrijf met succes. Als er een knappe kunstenaar ten tonele verschijnt om een opdracht voor de firma te doen, komt er romantiek in het spel. Daar is de familie van de jonge vrouw echter helemaal niet blij mee

Paoda shuang deng

1994 | Drama

China/Hongkong SAR van China 1994. Drama van He Ping. Met o.a. Ning Jing, Wu Gang, Zhao Xiaorui en Gao Yang.

Na de dood van haar ouders neemt Jing die pas negentien is, de leiding over van de vuurwerkfabriek. Met een zekere voorzienigheid was zij op de taak voorbereid, want zij kreeg de harde opvoeding die voor jongens is weggelegd; zij is dan ook voor geen kleintje vervaard en verricht haar taak met succes. Jonge, knappe kunstschilder Gang wordt gevraagd enkele kunstwerken te maken voor de onderneming. Door zijn fysieke aanwezigheid voelt de jonge Jing die enigszins gefrustreerd is door haar jeugd en door haar taak als hoofd van het bedrijf, een vrouw in zich ontwaken en raakt op hem gefixeerd. Xiaorui, een vriend van de familie die zijn lodderoog op Jing had laten vallen, vindt het niet leuk dat er een romance ontluikt tussen Jing en Gang. Dit leidt uiteindelijk tot de climax, met hulp van de familie, die de kunstenaar niet kunnen luchten of zien: een vuurwerk-wedstrijd tussen Gang en Xiaorui met de hand van Jing als inzet. Gesitueerd in de jonge Chinese republiek van de periode na 1911, gedraaid door de Chinese regisseur Ping (niet verwarren met de Taiwanese filmmaker P'ing) naar de roman van Feng Jicai. Cameraman Da Ying zorgde voor preciese, winterse landschappen, opgenomen in de Chinese provincie Shanxi, die het meest tot hun recht komen op een breed bioscoopscherm. Het Dolby- sound en de geluidseffecten mogen er beslist zijn.

Shuang-qi-zhen daoke

1991 | Avonturenfilm, Animatie, Actiefilm

China 1991. Avonturenfilm van He Ping. Met o.a. Gao Wei, Chang Jiang, Wang Gang en Sun Haiying.

Een jongeman reist naar een stadje in de Chinese woestijn, op zoek naar zijn toekomstige bruid. Als hij een legendarische zwaardvechter beledigt wacht het hele dorp op het onvermijdelijk duel. Omdat het verhaal in de verte doet denken aan HIGH NOON, wordt deze film wel, ten onrechte, de eerste Chinese western genoemd. Maar veel actie is er niet: het einde van dit langzaam voortkabbelende verhaal is sterk geritualiseerd. Stofwolken benemen ons grotendeels het zicht op de strijd. Interessant om te zien vanwege de gestyleerde, sprookjesachtige vormgeving. Ook bekend als SWORDSMAN IN DOUBLE-FLAG TOWN.

Tal der Sonne

1955 |

Hongkong SAR van China 1955. He Ping. Met o.a. Wong Yue-qui, Yang Kuei-mei en Zhang Fengyi.

Een jongeman reist naar een stadje in de Chinese woestijn, op zoek naar zijn toekomstige bruid. Als hij een legendarische zwaardvechter beledigt wacht het hele dorp op het onvermijdelijk duel. Omdat het verhaal in de verte doet denken aan HIGH NOON, wordt deze film wel, ten onrechte, de eerste Chinese western genoemd. Maar veel actie is er niet: het einde van dit langzaam voortkabbelende verhaal is sterk geritualiseerd. Stofwolken benemen ons grotendeels het zicht op de strijd. Interessant om te zien vanwege de gestyleerde, sprookjesachtige vormgeving. Ook bekend als SWORDSMAN IN DOUBLE-FLAG TOWN.