Mihály Kormos

Acteur

Mihály Kormos is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Turin Horse

2011 | Drama

Hongarije/Frankrijk/Duitsland/Zwitserland/Verenigde Staten 2011. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. János Derzsi, Erika Bók en Mihály Kormos.

The Turin Horse is de antischepping van de wereld, waarmee de Hongaar Béla Tarr behalve het leven op aarde ook zijn werk als filmregisseur afsluit. Symbool voor de mensheid zijn een boer en zijn dochter die onwetend hun dagen slijten. Ondertussen leggen de beroemde, lang aangehouden zwart-witte shots van Tarrs vaste cameraman Fred Kelemen de eindeloze en daardoor komische herhaling van handelingen vast. The Turin Horse is de kroon op een grensverleggend en terecht veel bejubeld oeuvre.

Werckmeister harmóniák

2000 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 2000. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. Lars Rudolph, Peter Fitz, Hanna Schygulla, János Derzsi en Djoko Rossich.

Zes jaar na het monumentale, zeven uur en een kwartier durende Satantango, komt regisseur Béla Tarr met een nieuwe lange speelfilm. Werckmeister Harmonial, 'slechts' tweeënhalf uur lang, draagt onmiskenbaar het handelsmerk van de Hongaarse meester, door sommigen gezien als de enige ware opvolger van Andrej Tarkovski. Zoals gebruikelijk filmt Tarr in zwart-wit en speelt het verhaal zich af op het Hongaarse platteland, in een klein, onaanzienlijk dorpje. Het dorpje wordt bezocht door een rondreizend buitenlands circus, met als grootste attractie 'De Prins'. De dorpsbewoners trekken in drommen naar het circus om dit mysterieuze verschijnsel te aanschouwen. Als blijkt dat De Prins niet zal verschijnen, slaat de toch al geladen stemming om in een complete opstand. Vier jaar lang werkte Tarr aan deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mihály Kormos op televisie komt.

Reageer