Salim Dau

Acteur

Salim Dau is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hagamal Hame'ofef

1994 | Komedie, Drama

Israël 1994. Komedie van Rami Na'aman. Met o.a. Gideon Singer, Salim Dau, Laurence Bouvard en Gilat Ankori.

Een lichtvoetige kijk op de Israëlische samenleving in deze allegorische komedie over een aan lager wal geraakte Hebreeuwse professor die samen met een Arabische vuilnisman en een katholieke ex-non een monument in Tel Aviv wil restaureren. De film biedt een aardig inzicht in de cultuur van het land en mondt uit in een nogal optimistisch fantasie-einde dat het cynisme van sommigen over de situatie in het Midden-Oosten misschien iets milder maakt. Speelt in de jaren 1930. Het scenario is van regisseur Na'aman. Het camerawerk is van Yoav Kosh.

G'Mar Giviya

1991 | Oorlogsfilm, Drama

Israël 1991. Oorlogsfilm van Eran Riklis. Met o.a. Moshe Ivgi, Muhammed Bakri, Salim Dau, Bassam Zuamut en Yussef Abu Warda.

Winkelier Ivgi heeft heeft sof: hij bezit kaartjes voor de WK-voetbal in Spanje, maar hij wordt opgeroepen voor de dienst. Het is 1982 en Israël is Libanon binnengevallen om het land, dat door een bloedige burgeroorlog wordt verscheurd, te verlossen van de anarchistische Palestijnse staat binnen hun staat; dubbele sof: hij wordt algauw door Palestijnen gevangen genomen en meegesleept naar Beiroet. Gelukkig blijkt de vijand ook van voetballen te houden en krijgen beide zijden begrip voor elkaar. Dat laatste is de pointe van de film: zonder belerend te zijn, te hopen dat er ooit een einde komt aan het Palestijnse probleem. Goed gespeeld, puntig dialoog en een strakke regie, die nergens overdrijft. Een lastig thema dat net zo moeilijk is om te verfilmen als in werkelijkheid om op te lossen. Scenario van Eyal Halfon naar een idee van regisseur Riklis. Amnon Salomon tekende voor de fotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Salim Dau op televisie komt.

Reageer