Chafia Boudraa

Acteur

Chafia Boudraa is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Leïla, née en France

1992 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1992. Familiefilm van Miguel Courtois. Met o.a. Luna Sentz, Luc Thuillier, Halima Daoud, Mostefa Stiti en Elisabeth Croze.

Sentz speelt Le[KA3]ila, een in Frankrijk geboren jonge vrouw met Algerijnse ouders. Ze is negentien, een prachtige meid en volledig geassimileerd. Ze gaat nog naar de middelbare school. Ze wordt verliefd op een jonge arts (Thullier) bij wie ze intrekt. Hierover ontstaat een probleem met haar ouders, maar na een gesprek is alles is weer koek en ei. Ze wordt gevraagd om in de vakantie haar moeder naar Algerije te vergezellen. Ze gaat mee. Haar vader bepaalt vanuit Frankrijk dat ze moet blijven. Ze ontdekt dat ze niet meer terug kan, omdat men zonder dat ze het wist het Franse paspoort ongeldig heeft gemaakt. Het in Frankrijk geboren en getogen meisje wordt in één klap derdewereld burgeres. Film over een probleem van de dubbele nationaliteit, het generatieconflict en de cultuur-kloof. Een mooie rol van de 22-jarige Sentz. Goussairi speelt Leïla als klein meisje. De opnamen op locatie werden gedraaid in Tunis en Lyon. Gebaseerd op een waar gebeurd voorval naar het boek van Aïcha Benaissa en Sophie Ponchelet Né en France door Chantal Renaud en Miguel Courtois tot scenario bewerkt. Geproduceerd met geld van de Franse regionale tv.

6e gauche

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Claire Blangile. Met o.a. Pascal Jaubert, Henri Serre, Corinne Lahaye, Adriane Lorent en Fabien Chombart.

Het leven van dag tot dag van een Franse en een Algerijnse familie, beide wonend in de Parijse banlieue, benaderd vanuit komische invalshoek. Een produktie waarin de overheid geld heeft gestoken in het kader van de integratie van de immigranten in de Franse bevolking. Dus zal er geen sprake zijn van grote inspiratie op filmisch gebied, en het intellectuele publiek zal er ook niet mee weglopen. Maar in ieder geval zijn de bedoelingen goed, en is het in afleveringen van dertig minuten best te pruimen. Bovendien, wanneer zo'n film de familie Dupont-Lajoie aan het denken zet, is hij niet voor niets gemaakt.

Une Femme pour mon fils

1982 | Drama

Algerije 1982. Drama van Ali Ghanem. Met o.a. Rahim Lalloui, Isma, Fraida Amrouche, Chafia Boudraa en Moustapha El Anka.

Deze film is Ali Ghanims bewerking van zijn eigen, gelijknamige boek. Een huwelijk is gedoemd op de klippen te lopen: een analfabete gastarbeider, die geen andere toekomst heeft dan in Frankrijk te blijven werken, trouwt met een jonge intellectuele vrouw van het tijdperk na de Algerijnse onafhankelijkheid. De jonge vrouw wordt door haar schoonmoeder verplicht als domme kracht te werken, maar besluit terug te keren naar haar eigen familie. Het is de regisseur gelukt een pleidooi te maken voor de emancipatie van de Algerijnse vrouw en hij geeft de generatiekloof ook bijzonder treffend weer zonder melodramatisch te worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chafia Boudraa op televisie komt.

Reageer