Bata Zivojinovic

Acteur

Bata Zivojinovic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Balkan Ekspres

1983 | Drama, Komedie, Oorlogsfilm

YU 1983. Drama van Branko Baletic. Met o.a. Dragan Nikolic, Bora Todorovic en Bata Zivojinovic.

Een stel gauwdieven maakt van de verwarring tijdens de Duitse invasie in Belgrado gebruik om ongestoord hun gang te gaan, tot ze opgescheept worden met een joods meisje dat op de vlucht is voor de Duitse troepen. Ze besluiten het meisje te helpen en raken tegen wil en dank betrokken bij het partizanenverzet. De verdienste van Baletic is dat hij dit op het eerste gezicht tragische gegeven heeft weten om te buigen tot een geestige komedie zonder beroep te doen op platte effecten. Toch blijft de indruk hangen dat het thema beter zou zijn gediend bij een andere, meer specifiek dramatische behandeling.

Das falsche Gewicht

1971 | Drama, Historische film

Duitsland 1971. Drama van Bernhard Wicki. Met o.a. Helmut Qualtinger, Agnes Fink, Bata Zivojinovic, Evelyn Opela en Kurt Sowinetz.

Omwille van zijn vrouw Regina (Fink) heeft Anshelm Eibensch[KA3]utz (Qualtinger) het Oostenrijkse keizerlijke leger verlaten en gaat als ijkmeester aan de slag in een grensdorp in Galici[KA3]e aan de voet van de oostelijke Karpaten (tegenwoordig de Oekra[KA3]ine). Erg gelukkig voelt hij zich niet. Regina bedriegt hem en de handelaren zijn woedend omdat hij hun gewichten zo streng controleert. De machtige herbergier Leibush Jadlowker (Zivojinovic) wil hem zelfs uit de weg ruimen. Maar het liefdesgeluk lacht hem toe als Anshelm de zigeunerin Eupemia Nikitsch (Opela) ontmoet. Met allure geregisseerd door Wicki, ooit (in 1951) de grote Duitse filmhoop (met DIE BR[KA3]UCKE), die zelf voor Kafkaiaanse dimensies zorgt in de overlevingsstrijd van een principieel man in een corrupte en slechte wereld. Deze rolprent mag beslist gerekend worden tot een der betere literatuurverfilmingen. Meervoudig bekroond, o.a. met de Duitse regieprijs voor Wicki en de Duitse filmprijs voor de prestatie van Qualtinger. Het scenario is van Fritz Hochw[KA3]alder en regisseur Wicki naar naar het gelijknamige verhaal van Joseph Roth (1894-1939) uit 1937. Het mooie camerawerk is van Jerzy Lipman, die eveneens de Duitse bekroning in de wacht sleepte. Eastmancolor, Mono. Op 21 november 1971 eerst op tv vertoond, een paar jaar later in de bioscoop vertoond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bata Zivojinovic op televisie komt.

Reageer