Riccardo Garrone: regie en cast.
Er zijn 55 films gevonden.

La Cena

1998 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1998. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Fanny Ardant, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli, Lea Gramsdorff en Eros Pagni.

Amico mio II : Vivrà' ancora

1998 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1998. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Désirée Nosbusch, Billie Zöckler, Andriano Pantaleo en Michael Lesch.

Amico mio II : Ricordi del passato

1998 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1998. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Désirée Nosbusch, Billie Zöckler, Adriano Pantaleo en Inka Victoria Groetschel.

Amico mio II : Casa... casa...

1998 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1998. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Désirée Nosbusch, Billie Zöckler, Andriano Pantaleo en Roswitha Schreiner.

Amico mio II : Atto d'amore

1998 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1998. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Billie Zöckler, Adriano Pantaleo, Karl Michael Vogler en Pierfrancesco Favino.

Amico mio : Una profonda ferita

1994 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalondro.

Dokter Angela Mancinelli (B[KA3]ohm) is met een dikke buik teruggekeerd naar de kliniek. Dokter Magri (Dapporto) hoopt haar voor zich te kunnen winnen, maar haar standpunt is onwrikbaar: ze wil trouwen met Filippo (Pagliai), de vader haar kind. Ondertussen hebben ze natuurlijk ook het nodige te stellen met een aantal pati[KA3]entjes, want ze werken immers in een ziekenhuis. Het hoogtepunt van deze aflevering wordt geleverd door het vaste zorgenkindje Spillo (Pantaleo). De jonge wees kan eindelijk als genezen ontslagen worden, maar hij is zo aan de kliniek gehecht dat hij alles in het werk stelt er te mogen blijven. Wie nog steeds hoopt op een verrassing of iets nieuws, komt met deze zesde aflevering wederom bedrogen uit. Lekkere soap, maar wie een heel klein beetje kritisch is, vindt er niets aan. Deze keer waren Massimo De Rita, Maurizio Cohen en Paolo Poeti verantwoordelijk voor het scenario, gebaseerd op de roman van Enzo Martinelli. Emilio Loffredo stond trouw achter de camera.

Amico mio : Sotto shock

1994 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalondro.

Het is voor dr. Paolo Magri (Dapporto) duidelijk dat de kleine Luca (Naldi) die op een nacht binnengebracht wordt, onder de valium zit. Samen met dr. Angela Mancinelli (B[KA3]ohm) probeert hij het kind weer op verhaal te brengen. Ze weigeren Luca terug te sturen naar zijn verslaafde moeder Marisa (Garello) als ze niet eerst een ontwenningskuur volgt.

Amico mio : Ritrovarsi

1994 | Drama

Duitsland​/​​Italië 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Billie Zöckler, Paolo Maria Scalondro en Riccardo Garrone.

Dokter Magri (Dapporto) heeft ontslag genomen, want hij is chefarts geworden in Genua. Dokter Angela Mancinelli (B[KA3]ohm) voelt zich in de steek gelaten. De kleine Giulio (Marsala) binnen gebracht en hij klaagt over hevige krampen. Nadat Dr. Angela en haar baas het geval afwisselend bestudeerd hebben, komen ze tot de diagnose van epilepsie die een psychisch oorzaak heeft.

Amico mio : Non te ne andare

1994 | Drama, Familiefilm

Italië​/​​Duitsland 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalondro.

De 10-jarige Hellen (Capotiondi) komt zelf onder de wielen van een auto terecht als ze probeert te voorkomen dat haar broertje de drukke rijweg oploopt. Ze wordt met hersenletsel de kliniek binnengebracht. Na de operatie ligt ze in een diep coma. Zal ze gered worden?

Amico mio : Lieto evento

1994 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalondro.

Luisa (Gabriel) is bevallen van een baby. Ze krijgt van dokter Magri (Dapporto) te horen dat het aan het syndroom van Down lijdt en dat het (daarom) een mongooltje is. Luisa en haar echtgenoot Aldo (Bianchi) willen het ter adoptie afstaan. Magri brengt hen - met succes - op andere gedachten. Onderussen heeft dokter Angela Mancinelli (B[KA3]ohm) een miskraam gehad en probeert ze aan het idee te wennen dat ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Zevende en voorlaatste aflevering van de ziekenhuisserie waarvan de populariteit (in Italië) omgekeerd evenredig staat met de kwaliteit. De regisseur noemt zijn tv-films een 'sentimentele komedie', maar wat er zo leuk aan zou moeten zijn, valt ver te zoeken. Deze keer werden soap- cliché's voor het scenario op een rijtje gezet door Massimo De Rita, Marina Garroni, Giovanni Lombardo Radice en regisseur Poeti. Emilio Loffredo deed wederom de fotografie.

Amico mio : Il piccolo Cesare

1994 | Drama, Familiefilm

Duitsland​/​​Italië 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalondro.

De kleine Cesare (Melis) is getuige van een brutale overval op een winkel. Als de daders hem zien, schieten ze deze potenti[KA3]ele getuige neer, maar de jongen komt er met een schotwond vanaf. Hij komt heftig bloedend in de kliniek aan. Ondanks de vriendelijke bemoeienissen van Dr. Paolo Magri (Dapporto) weigert Cesare ook maar één woord over het gebeuren te zeggen uit angst om later toch nog gedood te worden, maar dokter Paolo wint desondanks zijn vertrouwen en voorkomt erger.

Amico mio : Fratelli

1994 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1994. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Katharina Böhm, Massimo Dapporto, Salvatore Marino, Billie Zöckler en Paolo Maria Scalandro.

Dr. Angela Mancinelli (B[KA3]ohm) probeert dr. Paolo Magri (Dapporto) de loef af te steken. Ze hebben beiden gesolliciteerd naar de functie van chefarts. De strijdbijl wordt tijdelijk begraven als de 6-jarige Leo (Dondi) wordt binnengebracht die zo te zien een leukemie-patientje is.

Amico mio : Per troppo amore

1993 | Drama

Italië​/​​Duitsland 1993. Drama van Paolo Poeti. Met o.a. Massimo Dapporto, Katharina Böhm, Elisa Giani, Adriano Pantaleo en Ugo Paglia.

Piloot-film van een ziekenhuis-(tv-)serie in 8 delen, waarin kinderen centraal staan in de kinderafdeling van een Romeinse kliniek. Het gaat over Elisabetta (Troncone), een meisje dat op school bewusteloos werd en aan anorexia blijkt te lijden. De oorzaak is psychisch.

Killer Rules

1992 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1992. Misdaad van Robert Ellis Miller. Met o.a. Jamey Sheridan, Sela Ward, Peter Dobson, Riccardo Garrone en Sam Wanamaker.

Er wordt een aanslag gepleegd op Godfather Garrone op Sicilië. Deze verdenkt zijn neef, Sheridan, ervan hierachter te zitten. Hij leent zijn neef uit aan gangsterbaas Wanamaker, die op zoek is naar een ex-minnares die bereid is tegen hem te getuigen. Sheridan wordt verliefd op zijn secretaresse Ward, die echter duidelijk andere plannen heeft. Een ongeloofwaardige mafia-film die leentjebuur heeft gespeeld bij PRIZZI'S HONOR, maar daar houdt elke gelijkenis ook op. Een film zonder ritme, zonder spanning of actie. Vervelend van begin tot einde. Paul Monash stond in voor het allesbehalve opwindende scenario, dat bijzonder tam gespeeld wordt door de acteurs. Volledig in Italië gefilmd door Ennio Guarnieri.

Disperatamente Giulia

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Enrico Maria Salerno. Met o.a. Tahnee Welch, Fabio Testi, Laura Antonelli, Dalila Di Lazzaro en Corinne Clery.

Giulia de Blasco (Welch) is een bekende journaliste die haar autobiografie schrijft. Ze brengt daarin een eerbetoon aan haar moeder Carmen Milkovich (Antonelli) die kort voor het uitbreken van WO II (1939-44) huwde met Ubaldo Milkovich (Salerno), een tegenstander van Mussolini, de fascistische leider van Itali[KA3]e. Na het uitbreken van de vijandelijkheden moet Ubaldo in dienst en de eenzame Carmen voegt zich bij het verzet tegen Il Duce. Ze ontmoet dan de zeer knappe Vittorio de Blasco (Pagni), een overtuigd anti-fascist, en beleeft met hem de grote liefde van haar leven. Terug in Rome blijkt Carmen zwanger en de vrucht van de passie is Giulia. Na een onbezorgde jeugd krijgt Giulia, als ze volwassen is, de nodige teleurstellingen met haar minnaars. Een film die bol staat van oppervlakkige liefdesavontuurtjes, waarin een wat meer eisende kijker geen bevrediging vindt. Allesbehalve opwindende soap, die vals sentiment niet schuwt. De middelmatige spelprestaties kwalificeren zeker niet voor een Oscar. Het scenario is van Ennio de Concini en Salerno naar de roman van Sveva Casati Modignani. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri. Mono.

Se devi dire una bugia dilla grossa

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Eros Macchi. Met o.a. Johnny Dorelli, Gloria Guida, Paola Quattrini en Riccardo Garrone.

Deze komedie is op het toneel opgenomen voor tv- kijkers. Het verhaal is geschreven door Pietro Garinei en Sandro Giovannini, die al sinds de jaren vijftig toneelstukken schrijven. Het verhaal speelt zich af in een luxe hotel in Rome, waar een staatssecretaris van binnenlandse zaken gedurende de afwezigheid van zijn echtgenote een mooie vrouw probeert te versieren. Daarbij wordt hij geholpen door zijn secretaris. Toneelregie van Garinei zelf. Niets buitengewoons.

Amarsi un po'...

1984 | Romantiek

Italië 1984. Romantiek van Carlo Vanzina. Met o.a. Virna Lisi, Claudio Amendola, Tahnee Welch en Riccardo Garrone.

Een jonge Romeinse monteur kan zich eindelijk een motor veroorloven; dan ramt een meisje hem met haar auto. Ze is de dochter van een prins, maar houdt haar ware identiteit voor zich omdat ze verborgen wil houden dat de auto van haar vader is en zij hem heeft gestolen en zonder rijbewijs rondrijdt. Traag, sentimenteel verhaal waaraan de talenten van Lisi en Welch zijn verspild.

Fantozzi subisce ancora

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Gigi Reder, Riccardo Garrone, Milena Vukotic en Plinio Fernando.

De zoveelste uit de Fantozzi-reeks, over de overbekende figuren en hun onophoudelijke ongelukken. Deze banale komedie met vermoeide grappen gaat over de problemen van Fantozzi's foeilelijke dochter die zwanger is van een dubieuze figuur, en de verwoesting van zijn woning. U kunt beter naar de tv-reclame kijken.

La Cigala

1979 | Komedie, Erotiek

Italië 1979. Komedie van Alberto Lattuada. Met o.a. Anthony Franciosa, Virna Lisi, Clio Goldsmith, Renato Salvatori en Barbara De Rossi.

Een ex-zangeres trouwt met de eigenaar van een wegrestaurant en weet met haar dochter en een geadopteerde wees chauffeurs te lokken en de onderneming tot bloei te brengen. Tussen moeder en dochter ontstaat rivaliteit om de amoureuze aandacht van de clientèle, maar het drama wordt ongemerkt geprovoceerd door een weesmeisje, dat vertrekt nadat de dochter moeders plaats bij de stiefvader en minnaar heeft ingenomen. Vitaal en uitbundig volksdrama geeft Lattuada weer de gelegenheid om de charmes van jonge meisjes te laten zien, maar naast de beoogde lancering van Goldsmith trekt de rijpere en interessantere Lisi méér aandacht.

René la Canne

1976 | Misdaad, Oorlogsfilm

Italië​/​​Frankrijk 1976. Misdaad van Francis Girod. Met o.a. Gérard Depardieu, Sylvia Kristel, Michel Piccoli, Stefano Patrizi en Jean Carmet.

Een politieman slaagt er niet in een behendige oplichter te arresteren, tot beiden tijdens de oorlog in een Duits werkkamp worden geplaatst, vriendschap sluiten en ontsnappen met behulp van de vriendin van de gangster. Na de bevrijding zet ieder zijn oorspronkelijke loopbaan weer voort, maar de speurder kan de oude band niet vergeten. De film maakt de herinneringen van inspecteur Borniche tot een kluchtige schelmenkomedie, en weet de juiste toon niet te treffen zodat de zwarte grappen onnodig smakeloos werken terwijl de vrolijke inzet van de acteurs krampachtig werkt. Kristel toont in een minder extreme rol komedie-aanleg. Luxueuze aankleding en kleureffecten lijken de aandacht van de regisseur te hebben opgeëist ten koste van het scenario.

La Commessa

1975 | Erotiek, Komedie

Italië 1975. Erotiek van Riccardo Garrone. Met o.a. Femi Benussi, Renato Cecilia, Tiberio Murgia, Yvonne Harlow en Linda Hintermann.

Afschuwelijke seksfilm over een man die het geluk heeft verschillende vrouwen te ontmoeten, die meestal naakt en op seks belust zijn. Ondanks het vele naakt weinig erotiek, zodat deze film over de belevenissen van een masseur en zijn klanten niet erg prikkelt.

Il Medaglione insanguinato

1975 | Horror

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1975. Horror van Massimo Dallamano. Met o.a. Richard Johnson, Joanna Cassidy, Lila Kedrova, Evelyn Stewart en Edmund Purdom.

Een meisje elimineert alle vrouwen in de omgeving van haar vader, een tv-regisseur die programma's maakt over 'bezeten kunstwerken' in Spoleto, waar de vloek van een schilderij op zijn kind overgaat. Doorzichtige trucages aan THE EXORCIST ontleend, toeristische prentbriefkaarten en lamlendig acteren smoren gegeven van incestueuze passie.

L'eredità dello zio buoanima

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Alfonso Brescia. Met o.a. Francho Franchi, Grazia Di Marzà, Patrizia Gori, Maria Bosco en Enzo Monteduro.

Een rijke man is overleden en zijn familieleden doen alsof ze om hem rouwen. Maar eigenlijk zijn zij meer geïnteresseerd in de lang verwachte erfenis. De haast van degenen die aanspraak op de erfenis menen te kunnen maken, veroorzaakt veel problemen. Een dwaze, flauwe komedie, met slecht spel en dito regie. Een zwakke remake van het origineel uit 1934, evenmin een uitzonderlijke film.

Di tresette ce n'è uno, tutti gli altri sono nessuno

1974 | Komedie, Western

Italië 1974. Komedie van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Chris Huerta, Tony Norton, Nello Pezzafini en Umberto D'Orsi.

Een vrolijk revolverduo gaat in de slag met een bende bankrovers. Deze komisch bedoelde film, die aan voortdurende herhaling van eigen grollen en grappen te gronde gaat, heeft een hoog tempo, maar is chaotisch geconstrueerd met een verwarde plot en op de spits gedreven karakteriseringen. Typisch een film, die té leuk wil zijn. Carmineo regisseerde als Anthony Ascott. USA-titel: THE CRAZY BUNCH.

Il Decamerone proibitissimo

1972 | Erotiek

Italië 1972. Erotiek van Gino Martinelli. Met o.a. Krista Nell, Laetizia Le Hir, Pupo De Luca en Riccardo Garrone.

Nog maar eens ondeugende seksverhalen naar Boccaccio`s [KL]Decamerone[KLE], met het verhaal van een sluwe jongeman die een zigeunerin betaalt om aan de vrouw van een graaf te voorspellen dat de eerste man, waarmee zij naar bed zou gaan, gedoemd is om te sterven. In een ander verhaal berooft een bende een reiziger van zijn kleding maar hij vindt onderdak en troost bij een schattig boerinnetje. Verder weet een jonge monnik een (ander) schattig boerinnetje naar zijn kloosterkamer te loodsen... Maar de pest trekt nogmaals voorbij en het vrolijke stel jongens en meisjes, die de verhalen vertellen, kunnen naar Florence terugkeren...

Che c'entriamo noi con la rivoluzione?

1972 | Avonturenfilm, Komedie

Italië​/​​Spanje 1972. Avonturenfilm van Sergio Corbucci. Met o.a. Vittorio Gassman, Paolo Villagio, Eduardo Fajardo, Leo Anchoriz en Riccardo Garrone.

Italiaans acteur op tournee in Texas wordt met Othello-grime voor een zwarte man aangezien en bijna gelyncht. Samen met een priester vlucht hij naar Mexico waar Zapata zijn revolutie begonnen is. Zijn vermommingstalent redt hem uit vele riskante situaties. Specialist in spaghettiwesterns Corbucci geeft spectaculaire actie als decor voor de uitbundige Gassman. Waarom Italianen Villagio zo leuk vinden, wordt door deze film niet duidelijk.

Bello onesto emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Luigi Zampa. Met o.a. Alberto Sordi, Claudia Cardinale, Riccardo Garrone en Corrado Olmi.

Een Italiaanse emigrant, die al twintig jaar in Australië woont, krijgt last van eenzaamheid en besluit met een Italiaanse te trouwen, omdat hij de Australische vrouwen te geëmancipeerd vindt. Met behulp van een priester slaagt hij erin een meisje uit zijn geboortedorp te vinden, maar het huwelijk blijkt anders uit te pakken dan hij had verwacht. Goed gefilmde komedie met fraai spel.

Il Divorzio

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Romolo Guerrieri. Met o.a. Vittorio Gassman, Anna Moffo, Anita Ekberg, Nino Castelnuovo en Claudie Lange.

Een verandering in de Italiaanse wetgeving stelt een architect in staat om naar vijftien jaar huwelijk te scheiden. Het vrijgezellenbestaan blijkt anders uit te pakken dan hij had gehoopt en slechts te bestaan uit frustrerende avontuurtjes met prostituées en nymfomanes, waarbij zijn traditioneel-autoritaire instelling hem steeds meer isoleert. Het voorspelbare scenario en de weinig verrassende regie, in combinatie met weinig begaafde actrices, doet alle aandacht op Gassman vallen. Deze vult zijn rol met meer vondsten en inventiviteit in dan deze verdient, maar hij bereikt de noodzakelijke compassie met zijn personage niet.

Una Lunga fila di croci

1969 | Western

Italië 1969. Western van Sergio Carrone. Met o.a. Anthony Steffen, William Berger, Nicoletta Machiavelli, Mario Brega en Riccardo Garrone.

Een bende smokkelt Mexicanen de VS binnen, en de premiejagers Steffen en Berger willen veel geld verdienen aan het uitschakelen van de bende. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet -de bende laat ze in de val lopen. Gebruikelijke ingrediënten, maar onderhoudend gedaan.

Toh, è morta la nonna

1969 | Komedie, Thriller

Italië 1969. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Carole André, Peter Chatel, Valentina Cortese, Riccardo Garrone en Ray Lovelock.

De op een erfenis beluste nazaten zijn bijeen aan het sterfbed van hun rijke grootmoeder en komen een voor een op mysterieuze wijze om het leven. Een maoïstische kleinzoon wordt verdacht, maar de grootvader zelf is de schuldige. Na tientallen jaren wil hij eindelijk zijn verhouding met de huishoudster in de openbaarheid brengen. Deze interessante poging om met 'Engelse' zwarte humor de Italiaanse komedietraditie te doorbreken, is visueel van hoge kwaliteit door het Bauhaus-achtige decor, de aangepaste statische fotografie en mechanische enscenering. Echt leuk wordt de film zelden.

Pensando a te

1969 | Romantiek, Muziek, Komedie, Familiefilm

Italië 1969. Romantiek van Aldo Grimaldi. Met o.a. Romina Power, Al Bano, Helena Ronee, Nino Taranto en Francesco Mulé.

Carlo (Bano), een succesvolle, jonge zanger, is getrouwd en heeft een kind. Professor Puglisi (Taranto), de manager van Carlo, heeft een winkel, een vrouw en een tweeling. Samen met Carlo gaat hij naar Engelse les, omdat ze een carri[KA2]ere in de States in gedachten hebben. Carlo flirt met de beeldschone Engelse lerares (Ronee) en Puglisi heeft een oogje op de weelderige vertegenwoordigster van de aangrenzende begrafenisonderneming. De pret wordt verstoord door hun respectievelijke echtgenotes, die hun ontrouw ontdekken. Maar alles komt weer op zijn pootjes terecht. Bano, die een bijzonder prettige stem heeft, zingt alle liedjes. Een eenvoudig verhaal, dat echter door een zwakke regie in beeld wordt gebracht.

La Morte bussa due volte

1969 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1969. Misdaad van Harald Philipp. Met o.a. Dean Read, Nadja Tiller, Fabrio Testi, Ini Assmann en Adolfo Celi.

Een privédetective moet de moord op een miljonairsvrouw oplossen en verdenkt de neurotische kunstenaar en rokkenjager, die ook gechanteerd wordt door mafiosi om de peetmoeder bij wie ze in de schuld staan te wurgen. Een onbedoeld dolkomische film, doordat de regie geen vat heeft op het verward scenario en de acteurs er nog minder van snappen, zodat ze zich onbeschermd volslagen belachelijk maken. Ekberg als bloeddorstige mafia- leidster moet je zien voor je het gelooft.

The Bang Bang Kid

1968 |

1968. Stanley Prager. Met o.a. Riccardo Garrone, Tom Bosley, Sandra Milo en Guy Madison.

Een privédetective moet de moord op een miljonairsvrouw oplossen en verdenkt de neurotische kunstenaar en rokkenjager, die ook gechanteerd wordt door mafiosi om de peetmoeder bij wie ze in de schuld staan te wurgen. Een onbedoeld dolkomische film, doordat de regie geen vat heeft op het verward scenario en de acteurs er nog minder van snappen, zodat ze zich onbeschermd volslagen belachelijk maken. Ekberg als bloeddorstige mafia- leidster moet je zien voor je het gelooft.

Il ragazzo che sorride

1968 | Romantiek, Musical, Komedie

Italië 1968. Romantiek van Aldo Grimaldi. Met o.a. Al Bano, Rocky Roberts, Nino Taranto, Susanna Martinkova en Riccardo Garrone.

Giorgino (Bano), een jong ingenieur, krijgt een baan met een contract voor twee jaar aangeboden in Kenia. Ondertussen is zijn vroegere natuurkundeleraar (Taranto) nerveus, omdat zijn vrouw in verwachting is van hun derde kind. Giorgio en zijn vrouw zijn erg verliefd en hij wil een kind, maar zijn jonge vrouw is er nog niet klaar voor en wil van het leven genieten nu ze nog jong zijn. Ze weigert zelfs met hem mee te gaan naar Kenia, hetgeen een crisis in hun verhouding veroorzaakt. Giorgio verdenkt haar zelfs van overspel, maar (zoals in alle Al Bano-films) komt alles op z`n pootjes terecht. Veel liedjes, veel komische scenes (die ontkracht worden omdat ze te lang duren) en weinig acteerkwaliteiten. Ook bekend als MATTINO.

Faccia d'Angelo

1968 | Thriller

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1968. Thriller van Federico Chentres. Met o.a. Kerwin Matthews, Marilù Tolo, Venantino Venantini, Bruno Cremer en Werner Peters.

Superagent Mark Stone (Matthews) moet de koning van een oliestaatje in bescherming nemen tegen sluipmoordenaars. Deze bloedarme thriller gaat gebukt onder de vele onwaarschijnlijkheden, maar profiteert van prima camerawerk (van Fausto Zuccoli). Regisseur speelt als Richard Owens. Ook bekend als UN KILLER PER SUA MAESTA. USA/GB-titel: THE KILLER LIKES CANDY. D-titel: ZUCKER FŸR DEN MÖRDER.

The Bang Bang Kid

1967 | Western

Spanje​/​​Italië 1967. Western van Luciano Lelly. Met o.a. Guy Madison, Sandra Milo, Tom Bosley, Riccardo Garrone en José María Caffarel.

Routinewestern met een komische noot. Een sheriff neemt het op tegen Bang Bang Kid, een schietende robot. Voor westernfans was de film vooral genietbaar door Madison, die zijn persoonlijke aantrekkelijkheid niet had verloren. In de jaren 1960-70 maakte hij vele Europese produkties, waaronder diverse westerns. Ook bekend als BANG BANG.

Se vuoi vivere, spara!

1967 | Western

Italië 1967. Western van Sergio Garrone. Met o.a. Sean Todd, Ken (Giovanni) Wood (Cianfriglia), Riccardo Garrone en Isabella Savona.

Doorsnee western over een man die in een val wordt gelokt bij een kaartspel. Hij weet te ontsnappen en wordt liefderijk door een familie opgenomen. Hij wordt verliefd op de dochter. Landgieren vallen daarna de ranch van de familie aan, en op het meisje na wordt iedereen gedood. De man zint op wraak. Ondertussen vliegen diverse bendes elkaar in de haren om er maar voor te zorgen dat de toeschouwer zich niet verveelt; als hij althans komt om stapels lijken te zien, want die zijn er genoeg.

Deguejo

1966 | Western

Italië 1966. Western van Giacomo Guerrini. Met o.a. Jack Stuart (Giacomo Rossi), Dan Vadis, Jose Torres, Rosy Zichel en Ghia Arlen.

Een primitief gemaakte spaghetti-western waarin de lijken nauwelijks te tellen zijn. Met een uiterst rommelig scenario. Het draait allemaal om geld dat een officier van de zuidelijken na de burgeroorlog meegenomen heeft naar huis. Daar loeren nu de bandieten op, die dreigen een heel stadje met de grond gelijk te maken.

Come svaligiammo la Banca d'Italia

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Umberto D'Orsi, Julie Menard en Riccardo Garrone.

Twee onhandige dieven willen de Italiaanse Bank gaan beroven, maar hebben geen plan. Ze gaan naar hun oom, een succesvol kraker, leiden hem af en stelen een plan uit zijn kluis. Maar de uitvoering van dat plan gaat niet zo gladjes als de twee klunzige dieven hadden gedacht. Maf maar wel leuk.

I Due sergenti del generale Custer

1965 | Western

Italië​/​​Spanje 1965. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho, Margaret Lee en Moira Orfei.

Het komische duo Franchi/Ingrassia heeft ook enkele malen het Wilde Westen met een bezoek vereerd. Hier zijn ze 'dappere' soldaten die geacht worden te zijn gesneuveld; in werkelijkheid hebben ze zich verstopt. Ze gaan er vandoor en komen in een ratjetoe terecht van Zuidelijken en Indianen die het fort willen aanvallen. Zowel de western-fans als de lachers zullen niet aan hun trekken komen.

La Pupa

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Michèle Mercier, Ettore Manni, Rossella Como, Riccardo Garrone en Lia Zopelli.

Na de dood van een bordeelhoudster ontstaan strijd en speculaties om haar nalatenschap, waarbij aan het licht komt dat de hele mannelijke bevolking van het dorp tot de clientèle behoorde.Een ogenschijnlijk naïef, populair hoertje bemachtigt het pand en maakt er met een getemde aanbidder een hotel van. Deze rumoerige en langgerekte komedie wil de dubbele moraal op de hak nemen, maar doet dat met de meest afgezaagde grappen. Ondanks het gegeven een nogal brave film, waarbij het de regisseur aan vakbekwaamheid ontbreekt.

Il Successo

1963 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1963. Drama van Mauro Morassi en Dino Risi. Met o.a. Vittorio Gassman, Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Leopoldo Trieste en Christina Gaioni.

Een man meent, ondanks reden tot tevredenheid over beroepsuitoefening en privé-leven, onvoldoende geslaagd te zijn; met zijn slechte humeur stelt hij het geduld van zijn vrouw en een loyale vriend op de proef. De naoorlogse economische welvaart biedt hem de kans op grondspeculatie in toeristische gebieden op Sardinië, waaraan hij het belang van de arme bevolking, de huwelijkstrouw, het bezit van zijn oude vader en de vriendschap opoffert. Uiteindelijk is hij rijk en tevreden, maar eenzaam. De door Ettore Scola geschreven harde satire dankt veel aan de cynische verve van Gassman en het subtiele tegenspel van Aimée en Trintignant in nogal kleurloze rollen. Risi nam kort na het begin van de opnamen de regie over en evenaart hierin bijna zijn SORPASSO.

Ponzio Pilato

1962 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1962. Drama van Gian Paolo Callegari. Met o.a. Jean Marais, Jeanne Crain, Basil Rathbone, John Drew Barrymore en Massimo Serato.

Een nuchtere weergave van de gebeurtenissen voor en na Jezus' kruisiging vanuit het gezichtspunt van de Romeinse stadhouder. De nasynchronisatie en een verward scenario hinderen de goede bedoelingen. Barrymore speelt Jezus en Judas.

Lo spadaccino di Siena

1962 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Etienne Périer. Met o.a. Stewart Granger, Sylva Koscina, Christine Kaufmann, Riccardo Garrone en Marina Berti.

De britse avonturier Thomas Stanwood (Granger) wordt door de Spaanse gouverneur Don Carlos (Garrone) in dienst genomen als lijfwacht voor diens verloofde Orietta Arconti (Koscina) en ontdekt geleidelijk dat zijn werkgever een verraderlijke uitbuiter is. Hij sluit zich aan bij de rebellen en merkt dat die worden aangevoerd door de verloofde op wie hij moest passen. De kwaliteiten van de fotografie en de aankleding compenseren onvoldoende de afgezaagdheid van het scenario. Granger is nogal amechtig als stoere held in schermavonturen. Het scenario is van Michael Kanin, Fay Kanin, Alec Coppel, Sandro Continenza en Dominique Fabre, die een verhaal van Anthony Marshall bewerkten. De fotografie is van Tonino Delli Colli. Gedraaid in CinemaScope.

La ragazza con la valigia

1961 | Drama, Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1961. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Claudia Cardinale, Jacques Perrin, Renato Baldini, Corrado Pani en Gian Maria Volonté.

Een maar matig succesvolle nachtclubdanseres laat zich door tegenslagen in haar werk en de liefde niet uit het veld slaan. Om de financiële nood te lenigen begint ze een verhouding met de puberbroer van haar zoveelste ex-minnaar. Ze laat zich zijn verliefdheid aanleunen en begint die zelfs te beantwoorden. Er komt een einde aan de relatie als een priester stelt dat ze een nadelige invloed op de jongen heeft; ze gaat vervolgens weer haar eigen weg. De attente regie en sobere vormgeving laten smartlappigheid in dit simpele verhaal niet toe en geven deze ongelijksoortige romance échte aandoenlijkheid, waarbinnen Cardinale al aan het begin van haar carrière mag demonstreren dat ze niet alleen maar mooi is. Het scenario is van regisseur Zurlini. Het camerawerk is van Tino Santoni.

Dox, caccia all'uomo

1961 | Misdaad, Thriller, Drama

Italië 1961. Misdaad van Riccardo Freda. Met o.a. Umberto Orsini, Eleonora Rossi-Drago, Yvonne Furneaux, Giorgia Moll en Philippe Leroy.

Dankzij het vernuft van zijn politiehond slaagt een jonge inspecteur erin om een Siciliaanse bandiet te arresteren en vervolgens achter de moord op een mannequin een internationale drugssmokkel te ontdekken. Bovendien helpt de hond hem zijn jeugdliefde te hervinden. De hond is de held in deze onderhoudende politiefilm. De twee afzonderlijke en contrasterende delen, waarin de film uiteenvalt zijn op zich weinig opmerkelijk, maar in combinatie en in kort bestek zijn ze acceptabel. Hoewel tegen de viervoeter niet valt op te acteren, is de rolbezetting in dubbel opzicht aantrekkelijk.

The Warrior Empress

1960 |

1960. Pietro Francisci. Met o.a. Antonio Batistella, Riccardo Garrone, Tina Louise en Kerwin Mathews.

Dankzij het vernuft van zijn politiehond slaagt een jonge inspecteur erin om een Siciliaanse bandiet te arresteren en vervolgens achter de moord op een mannequin een internationale drugssmokkel te ontdekken. Bovendien helpt de hond hem zijn jeugdliefde te hervinden. De hond is de held in deze onderhoudende politiefilm. De twee afzonderlijke en contrasterende delen, waarin de film uiteenvalt zijn op zich weinig opmerkelijk, maar in combinatie en in kort bestek zijn ze acceptabel. Hoewel tegen de viervoeter niet valt op te acteren, is de rolbezetting in dubbel opzicht aantrekkelijk.

Salambo

1959 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1959. Avonturenfilm van Sergio Grieco. Met o.a. Jeanne Valerie, Jacques Sernas, Edmund Purdom, Riccardo Garrone en Arnoldo Foà.

Huurtroepen die door het stadsbestuur van Carthago worden opgelicht, komen in opstand. De stad lijkt machteloos tegenover een aanval van barbaren, die door de stedelingen tòch verslagen worden. Een legeraanvoerder, die op de priesteres van de oorlogsgodin verliefd is geworden, krijgt gratie, terwijl de corrupte intriganten ontmaskerd worden. Flauberts historische roman werd uitgebeend tot het stramien voor een kleurrijk, hoewel doorzichtig geënsceneerd, spektakel dat maar net boven de middelmaat van het genre uitstijgt.

La Cento chilometri

1959 | Komedie, Thriller

Italië 1959. Komedie van Giulio Petroni. Met o.a. Massimo Girotti, Mario Carotenuto, Riccardo Garrone, Marisa Merlini en Yvonne Monlaur.

Een snelwandelwedstrijd van honderd kilometer in de omgeving van Rome heeft voor de deelnemers onvoorziene moeilijkheden in petto, maar de favoriet weet ondanks zijn handicap toch te winnen. Deze kluchtig aangedikte en rumoerige sportkomedie heeft te weinig geslaagde grappen om aanstekelijk plezier op te leveren.

Il Nemico di mia moglie

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Gianni Puccini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Giovanna Ralli, Vittorio De Sica, Luciana Paluzzi en Memmo Carotenuto.

De liefde voor de voetbalsport heeft een scheidsrechter zijn opleiding doen verwaarlozen, zodat zijn echtgenote genoodzaakt is om ook te werken en hem op haar vrije zondagen nooit ziet. De pogingen om zijn leven te beteren worden doorkruist door de avances van een vrouwelijke voetbalfan die hem haar club wil laten bevoordelen, maar als hij door overenthousiaste supporters wordt mishandeld, overwint toch de echtelijke liefde. Een aardig gegeven, maar de goede spelers krijgen te weinig kans in de fantasieloze uitwerking en de al te flauwe grappen.

Ciao ciao, bambina

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Elsa Martinelli, Antonio Cifariello, Riccardo Garrone, Lorella de Luca en Elisa Cegani.

Een rokkenjager uit Milaan is door zijn vader naar Rome gestuurd om met een deugdzaam meisje te trouwen. Hij wordt verliefd op de secretaresse van zijn aanstaande schoonvader die de opdracht heeft zijn degelijkheid te testen. Deze simpele en weinig verrassende komedie biedt weinig charme, hoewel de mooie en ironische Martinelli heel wat goed maakt.

L'ultima violenza

1957 | Drama

Italië 1957. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Yvonne Sanson, Lorella De Luca, Riccardo Garrone en Dario De Michelis.

Pure tragiek, speciaal voor mensen die graag tranen met tuiten huilen en zich met hun hele ziel willen laten meeslepen. Rijke ingenieur heeft een zoon en een dochter. De zoon is een gewetenloze rotzak, die zijn vader het vuur zo na aan de schenen legt dat hij het beheer krijgt over het familiekapitaal. De dochter vrijt met een plattelandsdokter, maar haar broer bemoeilijkt hun relatie. Geheimzinnigheid, jaloezie en chantage te over, tot de broer, verteerd door schuldgevoel, toegeeft dat hij de veroorzaker is van al het verdriet.

Il momento più bello

1957 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1957. Drama van Luciano Emmer. Met o.a. Marcello Mastroianni, Giovanna Ralli, Marisa Merlini, Riccardo Garrone en Bice Valori.

Een jonge arts is een vurig voorvechter van een methode van pijnloze bevalling, maar loopt stuk op het wantrouwen van collega's en superieuren. Intussen heeft een verliefde verpleegster samen met een bevriende vroedvrouw zijn theorieën met succes in praktijk gebracht en kan zij met geslaagde voorbeelden voor hem pleiten. De arts vraagt haar dankbaar ten huwelijk. Het toendertijd hete hangijzer wordt gepresenteerd in een clichématige dokter- en verpleegsterromantiek die echter door de acteurs met overtuiging wordt gespeeld en een boeiende samenhang krijgt in een documentaire benadering.

Padri e figli

1955 | Komedie

Italië 1955. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Vittorio De Sica, Antonella Lualdi, Marcello Mastroianni, Franco Interlenghi en Marisa Merlini.

In vijf gezinnen lopen generatieconflicten en andere problemen met kinderen, hun studie en verliefdheden parallel en beïnvloeden elkaar tot een bevredigende afloop. Het vernuftig geconstrueerd scenario kreeg een temperamentvolle vertolking en een losse en speelse vormgeving.

Il bidone

1955 | Komedie, Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1955. Komedie van Federico Fellini. Met o.a. Broderick Crawford, Richard Basehart, Franco Fabrizi, Lorella De Luca en Irene Cefaro.

Een drietal oplichters weet met allerlei trucs en vermommingen goedgelovige plattelanders geld afhandig te maken, maar wordt door het thuisfront de doelloosheid van hun onbekommerde bestaan steeds meer duidelijk gemaakt. Bij de laatste grote slag komt de aanvoerder om het leven. Fragmentarisch opgebouwde en verrassend sober gefilmde tragikomedie geldt als een van Fellini`s mindere films, maar blijkt bij herzien goed gebleven (of zelfs beter geworden). Geslaagde spelprestaties en rake, licht satirische milieu- typeringen. Het scenario is van regisseur Fellini, Ennio Flaiano en Tullio Pinelli. Het camerawerk is van Otello Martelli.