Don Boyd (1948): regie, scenario en productie.
Er zijn 8 films gevonden.

Kleptomania

1994 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Thriller van Don Boyd. Met o.a. Amy Irving, Patsy Kensit, Victor Garber, Brett Snell en Gregg Baker.

Rijke Irving, midden dertig, en arme straatmadelief Kensit, begin twintig, hebben met elkaar gemeen dat zij beiden kleptomaan zijn. Ze komen elkaar tegen op een strooptocht in een groot warenhuis, waar Irving Kensit behoedt voor arrestatie door winkeldetectives. Ze sluiten vriendschap. Daarna gaan zij op zoek naar de moordenaar die Kensit's vriend voor haar ogen afslachtte. Regisseur Boyd schreef zelf het scenario naar de roman van Christa Fuller.

Twenty-one

1991 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Don Boyd. Met o.a. Sophie Thompson, Rufus Sewell, Jack Shepherd, Patrick Ryecart en Maynard Eziashi.

Waarschijnlijk wilde scenarist/regisseur Don Boyd met Twenty-one de leegheid van het leven aantonen; maar om dat te benadrukken met leegheid, oppervlakkigheid, en dus saaiheid, is erg gewaagd. Katie is een hedoniste met weinig meer activiteiten dan het omgaan met junkie Bobby en de trieste Jack en het versieren van anderen. Patsy lijkt om sympathie te vragen door soms recht in de camera te kijken, maar dat heeft weinig zin. De truc wijst er slechts sterker op dat Twenty-one een mislukte naäper is van Alfie, die tenminste op originaliteit kon bogen.

Twenty One

1991 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Don Boyd. Met o.a. Patsy Kensit, Jack Shepherd, Patrick Ryecart, Maynard Eziashi en Rufus Sewell.

Een 21-jarig Engels meisje denkt nog eens na over de gebeurtenissen die haar ertoe hebben gebracht naar New York te emigreren. Over de hoofdrolspelers in dit afmakertje valt helaas weinig positiefs te vertellen.

War Requiem

1989 | Drama, Muziek, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Derek Jarman. Met o.a. Nathaniel Parker, Tilda Swinton, Laurence Olivier, Patricia Hayes en Rohan McCullough.

Brandende steden, soldaten in doodsstrijd, verminkte lijken, een onhoorbaar krijsende zuster (Swinton): War Requiem is een aanslag op de zintuigen, maar niet zoals de reguliere oorlogsfilm, want gesproken tekst ontbreekt. De basis van dit kunststuk is het requiem dat Benjamin Britten componeerde - doorspekt met oorlogspoëzie van WO I-soldaat Wilfred Owen - voor de inzegening van de gerestaureerde Coventry Cathedral in Engeland in 1962 (de kerk werd gebombardeerd in WO II). Regisseur Jarman monteerde geënsceneerde en authentieke oorlogsbeelden bij Brittens originele compositie, als een videoclip van de rauwe realiteit van oorlog. Uniek werk.

Goldeneye

1989 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1989. Drama van Don Boyd. Met o.a. Charles Dance, Phyllis Logan, Lynsey Baxter, Ed Devereaux en Richard Griffiths.

De gedramatiseerde biografie van Ian Fleming, de schepper van James Bond. Voor alle Bond-liefhebbers een must. 'Goldeneye' is de naam van de villa op Jamaïca, waar hij zijn verhalen schreef. Scenario van Reg Gadney.

The Last of England

1987 | Experimenteel

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1987. Experimenteel van Derek Jarman. Met o.a. Tilda Swinton, Spencer Leigh, Spring, Gerrard McCarthur en Jon Phillips.

Jarman draaide deze film op super-8. Later werd hij opgeblazen tot filmformaat (35 mm), hetgeen naast de effecten die zijn maker al had aangebracht, leidde tot een onverwacht artistiek resultaat. Jarman combineerde oude familiefilmpjes met opnames van Victoriaans Engeland en hedendaagse toestanden tot origineel geheel en schiep daardoor een utopisch beeld van zijn Engeland. Interessant voor Jarman-fans en pure cinefielen. Meer kunst dan film. Camerawerk van Jarman, Christopher Hughes, Cerith Wyn Evans en Richard Heslop.

Honky Tonk Freeway

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. David Rasche, Paul Jabara, Howard Hesseman, Teri Garr en Jenn Thompson.

Een absurd beeld van Amerika rond 1980, in fragmentarische portretten van verschillende mafkezen, wier levens samenkomen in Ticlaw, Florida, een kleine stad die vastbesloten is toeristen aan te trekken, ondanks het ontbreken van een afslag in de nieuwe snelweg. Als uiteenzetting van het leven een mislukking; als dwaze komedie bij vlagen geslaagd. Doet (qua vertelstijl) denken aan Nashville.

East of Elephant Rock

1977 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1977. Drama van Don Boyd. Met o.a. Judi Bowker, John Hurt, Jeremy Kemp, Christopher Cazenove en Anton Rodgers.

Onnozel drama, spelend in Maleisië in 1948; het laatste stuk is gepikt uit THE LETTER van W. Somerset Maugham. Voor de rest wordt de film gesaboteerd door domme liedjes die de kijker alleen maar aan het lachen kunnen maken. Bowker is prachtig, evenals de locaties op Sri Lanka.