Yoram Globus (1941): productie.
Er zijn 26 films gevonden.

Alien from L.A.

1998 | Fantasy, Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Albert Pyun. Met o.a. Kathy Ireland, William R. Moses, Richard Haines, Don Michael Paul en Thom Mathews.

Tobe Hooper's Night Terrors

1993 | Horror, Fantasy

Verenigde Staten​/​​Egypte​/​​Canada 1993. Horror van Tobe Hooper. Met o.a. Robert Englund, Zoe Thrilling, Alona Krimhi, Juliano Merr en William Finley.

Englund in deze prul als een gespleten persoonlijkheid die zich voor de reïncarnatie van de Markies de Sade houdt. Een serie geheimzinngige moorden wordt gepleegd. Wie zou de dader toch kunnen zijn? Hooguit voor geharde genrefans. Wat zonde van Hooper die met THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE toch hogere ogen gooide. Scenario van Daniel Matmor en Rom Globus.

The Mummy Lives

1993 | Horror

Verenigde Staten 1993. Horror van Gerry O'Hara. Met o.a. Tony Curtis, Jack Cohen, Mohammed Bakri, Lesley Hardy en Greg Wrangler.

Englund in deze prul als een gespleten persoonlijkheid die zich voor de reïncarnatie van de Markies de Sade houdt. Een serie geheimzinngige moorden wordt gepleegd. Wie zou de dader toch kunnen zijn? Hooguit voor geharde genrefans. Wat zonde van Hooper die met THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE toch hogere ogen gooide. Scenario van Daniel Matmor en Rom Globus.

The Rose Garden

1989 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland​/​​Duitsland​/​​Verenigde Staten​/​​Oostenrijk 1989. Oorlogsfilm van Fons Rademakers. Met o.a. Liv Ullmann, Maximilian Schell, Peter Fonda, Jan Niklas en Katarina Lena Müller.

Ullmann en Schell zijn resp. advocate en beklaagde in rechtbankdrama dat zijn wortels heeft in de Holocaust. Schrijnend beeld van de naweeën van de naziwreedheden en van de bescherming die Duitse oorlogsmisdadigers nog steeds genieten in bepaalde kringen. Niet zo overtuigend als DE AANSLAG omdat de kunstgreepjes om de boodschap toch wat te laten doordringen er geregeld wat te dik opliggen. Een schoonheidsfoutje in een voor de rest humaan waardevolle en boeiende film. Goed spel van Ullman en Schell, hoewel hij nauwelijks herkenbaar is. De op video uitgebrachte versie is bijna 31m ingekort.

Red Riding Hood

1989 | Familiefilm, Fantasy, Musical, Animatie

Verenigde Staten 1989. Familiefilm van Adam Brooks. Met o.a. Isabella Rossellini, Helen Glazary, Craig T. Nelson, Linda Kaye en Rocco Sisto.

Een ongebruikelijke verfilming van het sprookje van Roodkapje voor het tv-scherm. Helaas is dit verhaal dat in de tijd van Koning Arthur in het middeleeuwse Engeland speelt niet zo geslaagd door de vreemde elementen die zijn ingevoerd. Isabella Rossellini is de dochter van Ingrid Bergman en Roberto Rossellini.

Cyborg

1989 | Sciencefiction, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Albert Pyun. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Dayle Haddon, Vincent Klyn, Deborah Richter en Alex Daniels.

Post-apocalyptische knokfilm waarin spierbundel Jean-Claude Van Damme een rondborstige half-vrouw, half-robot (Dayle Haddon), voorzien van het geneesmiddel voor de heersende pest, escorteert naar een verafgelegen ziekenhuis. Hoogtepunt: Jean-Claude in de woestijn gekruisigd aan de mast van een gestrand schip tegen een ondergaande zon. Debuut van Vincent 'freaky eyes' Klyn (Point Break) die het prima doet als de bloeddorstige opponent van Jean-Claude. Doorlopend maar loos hoogtepunt: alle voornamen verwijzen naar fameuze muziekinstrumentenbouwers.

Journey to the Center of the Earth

1988 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Rusty Lemorande en Albert Pyun. Met o.a. Paul Carafotes, Nicola Cowper, Ilan Mitchell-Smith, Geoffrey Kirkland en Jaclyn Bernstein.

Een aantal jonge mensen gaat op ontdekkingstocht in een grot op Hawaii. Ze vallen in een gat en komen hierdoor terecht in de verloren onderwaterstad Atlantis.

Bloodsport

1988 | Actiefilm, Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Newt Arnold. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Bolo Yeung, Donald Gibb, Leah Ayres en Forest Whitaker.

De carrière van actieheld Van Damme kwam op stoom met dit martial arts-avontuur waarin hij als Amerikaanse soldaat Frank Dux - met een zware Frans-Belgische tongval - naar Hong Kong gaat om aan het eeuwenoude vechtsporttoernooi 'Kumite' deel te nemen. De film komt wat langzaam op gang, maar als de gevechten beginnen krijgt de liefhebber van doffe dreunen en rondspattend bloed waar voor zijn geld. Piepklein rolletje voor Forest Whitaker als CIA-agent. Bolo Yeung (Enter the Dragon) is de onsympathieke toernooifavoriet. Dux bestaat overigens echt en claimt als eerste westerling het toernooi te hebben gewonnen.

The Emperor's New Clothes

1987 | Familiefilm, Fantasy, Musical, Animatie

Israël​/​​Verenigde Staten 1987. Familiefilm van David Irving. Met o.a. Robert Morse, Jason Carter, Lysette Anthony, Clive Revill en Sid Caesar.

In de reeks CANNON MOVIE TALES een aardige, muzikale verfilming van het sprookje De nieuwe kleren van de keizer van H.C. Andersen met tv-komiek Caesar als de ijdele keizer die zich gemakkelijk laat beduvelen. Vermakelijk in de familiekring. Scenario van Anna Mathias, Len Talan en David Irving.

Superman IV: The Quest for Peace

1987 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1987. Sciencefiction van Sidney J. Furie. Met o.a. Christopher Reeve, Gene Hackman, Margot Kidder, Jackie Cooper en Marc McClure.

In deze laatste aflevering van een reeks stripverfilmingen creëert aartsschurk Lex Luthor (Hackman) een gevaarlijke tegenstander voor Superman, genaamd Nuclear Man. En dat terwijl Superman net was begonnen om de aarde vrij te maken van kernwapens. Hoofdrolspeler Reeve schreef mee aan het scenario, dat naast de antiatoomboodschap meer wereldverbeterends bevat. Helaas draaide de productiemaatschappij in een laat stadium de geldkraan dicht: de speciale effecten zien er niet uit. Bovendien ogen Reeve en Kidder wat vermoeid, ze sprankelen niet meer. Tikje teleurstellend.

Shy People

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Jill Clayburgh, Barbara Hershey, Martha Plimpton, Mare Winningham en Merritt Butrick.

Een fotojournaliste (Clayburgh) uit New York City begeeft zich met haar opstandige dochter (Plimpton) en een totaal ongeschikte garderobe naar de ge[KA3]isoleerde bayou`s van Louisiana om een artikel te schrijven over een Cajun-familie. Heel toevallig (nou, ja) betreft het verre verwanten van haar zelf. Deze rolprent is een mengelmoes van belachelijk, onwaarschijnlijk en fascinerend melodrama - in gelijke hoeveelheden verdeeld. Het spel van Barbara Hershey (in haar rol als hoofd van de familieclan uit het achtergebleven moerasgebied) en de opnames van Manhattan, door Chris Menges gefotografeerd aan het begin van de film, maken hem de moeite waard.

Over the Top

1987 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Drama van Menahem Golan. Met o.a. Sylvester Stallone, Robert Loggia, Susan Blakely, David Mendenhall en Rick Zumwalt.

Van de kleerkast achter Rocky en Rambo en de regisseur/producent van talloze domme maar effectieve knokfilms zou je een vermakelijke testosteronrit mogen verwachten, maar Over the Top is verbijsterend suf. Geen wonder, gezien de thematiek: Stallone is een trucker die zich opmaakt voor het wereldkampioenschap... armpje drukken. Intussen geeft hij zijn twaalfjarige zoon adviezen als: 'De wereld komt je niet tegemoet, je moet grijpen wat je grijpen kunt.' Stallones mimiek neemt in de onvermijdelijke wedstrijdfinale indrukwekkende vormen aan, dat wel.

Number One With a Bullet

1987 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1987. Actiefilm van Jack Smight. Met o.a. Robert Carradine, Billy Dee Williams, Valerie Bertinelli, Peter Graves en Doris Roberts.

Nicholas (Carradine) en Frank (Williams) doen het aardig in deze routineuze actiefilm waarin ze als detectives een 'komisch duo' vormen die achter een drugskoning aanzitten. Scenario van Gail Morgan Hickman, Andrew Kutzman, Rob Riley en James Belushi.

King Lear

1987 | Drama, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Zwitserland 1987. Drama van Jean-Luc Godard. Met o.a. Peter Sellars, Burgess Meredith, Molly Ringwald, Jean-Luc Godard en Woody Allen.

Een bizarre, schelle, apocalyptische punkversie van het klassieke Shakespeare-drama. Er valt weinig te vertellen over deze pretentieuze puinhoop. Niet naartoe gaan.

Allan Quatermain and the Lost City of Gold

1987 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Gary Nelson. Met o.a. Richard Chamberlain, Sharon Stone, James Earl Jones, Henry Silva en Robert Donner.

Chamberlain en Stone staan op het punt vanuit Afrika terug te gaan naar Amerika. Dan vernemen ze dat Chamberlains broer is verdwenen nadat hij het bestaan heeft ontdekt van een fabelachtige schat in een verdwenen stad midden in de ongerepte jungle. Natuurlijk gaan ze erachteraan, en ze beleven de avonturen die we al kennen uit KING SOLOMON`S MINES (uit 1985). Deze film werd gelijktijdig opgenomen, en je kunt je afvragen waarom. Kwalitatief stelt het niets voor, en auteur H. Rider Haggard zou zeker niet gelukkig zijn geweest met dit boertige scenario van Gene Quintano, dat veel gelijkenis vertoont met de film KING SOLOMON'S TREASURE uit 1977. Gelukkig zijn er de 'bad guys' Jones, Silva en Donner, die verhinderen dat je in slaap sukkelt. Newt Arnold regisseerde bijkomende scènes. Alex Phillips en Frederick Elmes fotografeerden. Gedraaid J-D-C Scope.

The Frog Prince

1986 | Fantasy, Musical, Familiefilm, Animatie

Israël​/​​Verenigde Staten 1986. Fantasy van Jackson Hunsicker en Jim Henson. Met o.a. Aileen Quinn, John Paragon, Helen Hunt, Clive Revill en Seagull Cohen.

Broadway musical-ster Quinn ([KL]Annie[KLE]) speelt de prinses die een zingende, dansende kikker (Paragon) ontmoet die in werkelijkheid een betoverde prins is. Deze armzalige low- budget bewerking van het beroemde sprookje faalt op vrijwel elk niveau, van de amateuristische make-up tot de verschrikkelijke liedjes tot de acteurs die, overigens begrijpelijk, hun tekst zo snel mogelijk lijken te willen afratelen, om daarna weg te kunnen vluchten. Een van de talloze, over het algemeen abominabele kinderfilms die halverwege de jaren tachtig werden geproduceerd door het duo Menahem Golan en Yoran Globus. Het scenario is van regisseur Hunsicker. Camerawerk van Amnon Solomon. Opgenomen in Israël.

The Delta Force

1986 | Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Israël 1986. Actiefilm van Menahem Golan. Met o.a. Chuck Norris, Lee Marvin, Hanna Schygulla, Martin Balsam en George Kennedy.

Halverwege de jaren tachtig wordt een Amerikaans passagiersvliegtuig gekaapt door heel gemene Libanese terroristen, die bijvoorbeeld kinderen en nonnen bedreigen, en zieke passagiers mishandelen. Een deel van de passagiers wordt meegenomen naar een oude vesting nabij Beiroet. Commando's onder leiding van Kolonel Alexander (Marvin) en Kapitein McCoy (Norris), ruim voorzien van wapens en explosieven, moeten hun landgenoten bevrijden. Beetje treurig dat dit de laatste film van Marvin (Point Blank) zou worden: Marvin speelde veel in oorlogsfilms, maar de meeste waren toch wel stukken beter dan The Delta Force.

Cobra

1986 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van George P. Cosmatos. Met o.a. Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni, Andrew Robinson en Lee Garlington.

Marion 'Cobra' Moretti, een politieman met een 'attitude problem', komt op het spoor van de geheimzinnige, zeer gewelddadige sekte van The Night Slasher. Maar gelukkig is Cobra ook niet vies van enig spierballenvertoon. Natuurlijk is Cobra, zoals de meeste van de actiefilms die Stallone in de jaren tachtig maakte, reactionair en stompzinnig, maar de film geeft toch een aardig beeld van het culturele klimaat dat destijds heerste in Hollywood. Bekijken met een antropologische bril, dus. Zes Razzie-nominaties.

52 Pick-Up

1986 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1986. Thriller van John Frankenheimer. Met o.a. Roy Scheider, Ann-Margret, Vanity, John Glover en Robert Trebor.

Scheider heeft met eigen handen een bloeiende onderneming opgebouwd, terwijl zijn vrouw Ann-Margret voor officier van justitie McClure werkt. Alles gaat hen voor de wind, tot Scheider een affaire begint met een jong model. Meester-afperser Glover heeft elk detail van hun verhouding gefilmd, maar als hij zijn film te gelde wil maken, laat Scheider zich niet van de wijs brengen. Onaangename, brute film zonder een enkel ontroerend moment. De personages zijn genadeloos en onsympathiek, zodat het om het even is wat er met hen gebeurt. Vertolking is ruim voldoende, maar het scenario van Elmore Leonard en John Steppling, naar de roman van Leonard, is koud en gevoelloos. Jost Vacano leidde het fotografisch gedeelte. Leonards roman werd eerder verfilmd in 1984 als THE AMBASSADOR.

Runaway Train

1985 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay, T.K. Carter en Kenneth McMillan.

Een gevaarlijke misdadiger (Voight) weet samen met een tot levenslang veroordeelde (Roberts) op hoogst originele wijze te ontsnappen uit de strengbewaakte gevangenis van Stonehaven in het ijzige Alaska. Bij een temperatuur van vijftig graden onder nul verbergen ze zich in een goederentrein. Kort na het vertrek krijgt de machinist een fatale hartaanval. Zonder bestuurder raast de trein met een duizelingwekkende vaart door het sneeuwlandschap. Een interessante actiethriller, waarin de spanning met de seconde stijgt naar een spectaculaire climax. Naar een origineel scenario van Akira Kurosawa.

Rappin'

1985 | Musical, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1985. Musical van Joel Silberg. Met o.a. Mario Van Peebles, Tasia Valenza, Charles Flohe, Leo O'Brien en Richie Abanes.

Musical vol rapnummers. John Hood is een rappende ex-gevangene die vastbesloten is om op het rechte pad te blijven. Na zijn ontslag uit de gevangenis hoort hij dat zijn vriendin Dixie er vandoor is gegaan met Duane, een lid van een rivaliserende bende die John waarschuwt om bij hem uit de buurt te blijven. John trekt zich niets van de bedreigingen aan en gaat zelfs de confrontatie aan met huisjesmelker Thorndike, die van plan is om de hele buurt tegen de vlakte te laten gooien. Thorndike huurt de bende van Duane in om de bewoners uit hun woningen te jagen, waarop John zijn eigen groep formeert. (RdL/VPRO Gids)

Missing in Action 2: The Beginning

1985 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Lance Hool. Met o.a. Chuck Norris, Soon-Teck Oh, Steven Williams, Bennett Ohta en Cosie Costa.

Kolonel James Braddock wordt tijdens de Vietnamoorlog in de jaren zeventig gevangengenomen. Samen met andere Amerikaanse soldaten wordt hij vastgehouden in een zwaar gevangenenkamp, onder leiding van de sadistische kolonel Yin. Wanneer een van Braddocks legermaatjes sterft door een dodelijke injectie, besluit Braddock een plan te bedenken om samen met zijn medegevangenen te ontsnappen.

King Solomon's Mines

1985 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van J. Lee Thompson en Jack Lee Thompson. Met o.a. Richard Chamberlain, Sharon Stone, Herbert Lom, John Rhys-Davies en Ken Gampu.

Stone doet een beroep op avonturier Chamberlain om haar vader te zoeken. Deze bekende archeoloog verdween in Afrika toen hij op het spoor kwam van de legendarische mijnen van Koning Salomo. Chamberlain komt er al vlug achter dat de onderzoeker gevangene is van de sadistische Duitser Lom en de Turkse slavendrijver Rhys-Davies. Kinderachtige bewerking van de klassieker van H. Rider Haggard dat verdacht veel gelijkenis vertoont met de INDIANA JONES-avonturen. Chamberlain is een speelse Quatermain en Stone hoeft niet veel meer te doen dan mooi te wezen. Lom is zoals altijd goed in de rol van de `bad guy`. Het scenario van Gene Quintano en James R. Silke zit vol gaten en onwaarschijnlijkheden en het low budget-karakter wordt duidelijk zichtbaar op het scherm. Camerawerk van Alex Phillips. Gevolgd door (het gelijktijdig opgenomen) ALLAN QUATERMAIN AND THE LOST CITY OF GOLD. Gefilmd in J-D-C Scope.

American Ninja

1985 | Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Actiefilm van Sam Firstenberg. Met o.a. Michael Dudikoff, Steve James, Judie Aronson, Guich Koock en John Fujioka.

Stompzinnig, vervelend filmpje met de norse kleerkast Dudikoff als een plichtsbewuste soldaat die een complot ontdekt waarbij Amerikaans legermateriaal aan ongure wapenhandelaren wordt verkocht. Aangezien zijn corrupte officieren bij de transactie betrokken zijn, moet Dudikoff, niet toevallig een specialist in oosterse gevechtskunsten, de zaak in z'n eentje klaren. In Europa uitgebracht als AMERICAN WARRIOR. Geproduceerd door het illustere duo Menhem Golan en Yoram Globus. Er kwamen nog twee vervolgen.

The Ultimate Solution Of Grace Quigley

1984 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1984. Komedie van Anthony Harvey. Met o.a. Katherine Hepburn, Nick Nolte, Elizabeth Wilson, Chip Zien en Kit Le Fever.

Een geestige film. Een pittige vrouw (Hepburn) haalt een huurmoordenaar (Nolte) over om een bedrijfje te beginnen. Ze gaan bejaarden, wier bestaan uitzichtloos is, 'helpen' bij hun recht om er een eind aan te maken. Regisseur Harvey is erin geslaagd om het op zich morbide gegeven taktvol en verrassend leuk te gebruiken. Hij wordt daarbij gesteund door de uitstekende vertolkingen van Hepburn en Nolte. Helaas is er geen echte ontwikkeling in de intrige en bloedt de film langzaam dood. Het scenario is van A. Martin Zweiback. Ook bekend als GRACE QUIGLEY.

Making the Grade

1984 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1984. Familiefilm van Dorian Walker. Met o.a. Judd Nelson, Jonna Lee, Carey Scott, Dana Olsen en Gordon Jump.

Een verwend, rijk ventje huurt een jonge oplichter om in zijn plaats naar de middelbare school te gaan. Beter dan de gemiddelde rommelige jeugdkomedies van de jaren 1980-90, maar dat zegt niet veel. Scenario van Gene Quintano. Verfilmd onder de titel THE LAST AMERICAN PREPPY.