Avis Bunnage: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

The Krays

1990 | Biografie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1990. Biografie van Peter Medak. Met o.a. Billie Whitelaw, Tom Bell, Gary Kemp, Martin Kemp en Susan Fleetwood.

Meesterlijke film over de gangster-tweeling uit Oost-Londen, in de periode 1960-70 de koningen van de Engelse misdaad. Een scherpzinnig, intelligent scenario van Philip Ridley presenteert de feiten zo dat we een overtuigend portret te zien krijgen van de afschuwelijke, gewelddadige broers en hoe het allemaal zover is gekomen. Whitelaw is groots als de moeder in de door vrouwen gedomineerde familie, die de 'monsters' heeft voortgebracht. Ook andere rollen blijven je lang bij - met name Bell als de tragische, haatdragende oudere boef - maar het is toch vooral het creatieve gebruik van bekende gezichten in kleinere rollen, wat soms verrassende effecten geeft, dat blijft hangen. De omstreden bezetting van de hoofdrollen - de Kemp-tweeling werd gerecruteerd uit de popgroep Spandau Ballet - is een van de vele sterke punten van deze film gebleken. Medak laat zien dat hij volledig boven zijn materiaal staat, praktisch zonder fouten weet hij het moeilijke probleem op te lossen van het tonen van de glamour in de gewelddadige wereld van de Krays, zonder het publiek maar een ogenblik de kans te geven iets anders dan afschuw te voelen voor de tweeling. Camerawerk van Alex Thomson.

No Surrender

1985 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Peter Smith. Met o.a. Michael Angelis, Avis Bunnage, James Ellis, Tom Georgeson en Bernard Hill.

Een zwarte komedie van een van de gewenste schrijvers voor de Engelse televisie, Alan Bleasdale. Een nieuwe manager neemt de failliete boedel van een Liverpoolse nachtclub over. Er komt herrie wanneer rivaliserende katholieken en protestanten een serie waardeloze acts voorgeschoteld krijgen op een avond die georganiseerd is door een wraak zoekende vroegere employé. Dit script vol snijdende humor wordt goed gespeeld door een prachtig team van ervaren acteurs, die nog niet veel in films hebben gespeeld.

Forbidden

1985 | Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1985. Oorlogsfilm van Anthony Page. Met o.a. Jacqueline Bisset, Jürgen Prochnow, Irene Worth, Peter Vaughan en Amanda Cannings.

Jonge gravin Bisset wordt in 1939 verliefd op een joods schrijver Prochnow die samen met zijn moeder, de weduwe van een gerespecteerd rechter, na de Reichskristnallnacht, in Berlijn is achtergebleven. Bisset weet dat haar verhouding riskant is, maar ze laat hem als ze zwanger is, in haar in de woning onderduiken. Prochnow's moeder wordt opgepakt en gedeporteerd naar Theresienstadt. Als hij een keer naar buiten gaat, wordt hij om zijn haarkleur aangegeven. Hij ontkomt echter. De baby wordt geboren, maar overlijdt, en als de Russen Berlijn veroveren, hangt hun leven aan een zijden draadje. Vooral een goede rol van Prochnow, maar het geheel is wat aan de trage kant. Naar de waargebeurde ervaringen van dierenarts Maria Gräfin Maltzahn, die in de laatste jaren van de oorlog de joodse schrijver Hans Hirschel bij zich verborg. Scenario van regisseur Hastings en Leonard Gross, die zijn eigen boek The Last Jews in Berlin bewerkte. Wolfgang Treu stond achter de camera en de prent werd in Amerika uitgebracht op de tv, waardoor Bisset daar haar tv-debuut maakte.

The Whisperers

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Bryan Forbes. Met o.a. Edith Evans, Eric Portman, Avis Bunnage, Nanette Newman en Gerald Sim.

'Are you there?' De oude dame Maggie Ross denkt stemmen te horen in haar flatje. Ze denkt ook dat de koningin zelf haar geld leent, totdat de erfenis van haar vader eindelijk doorkomt. Maggie's criminele man heeft haar verlaten, haar zoon is niks beter. The Whisperers volgt een vrouw die oud, arm en geestesziek is, weerloos in de westerse maatschappij. Scenarist-regisseur Forbes is moedig compromisloos in zijn portrettering. Maar naarmate de film vordert wordt het zieligheidsgehalte te ondubbelzinnig om een klassieker op te leveren. Eeuwigheidswaarde heeft wel het acteerwerk van Evans, die er een Bafta en een Golden Globe mee won.

Rotten to the Core

1965 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1965. Misdaad van John Boulting. Met o.a. Anton Rodgers, Eric Sykes, Charlotte Rampling, Ian Bannen en Avis Bunnage.

Een goed geregisseerd verhaal over ex-gevangenen die met een misdadiger de krachten bundelen voor een groots opgezette kraak.

The L-Shaped Room

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Bryan Forbes. Met o.a. Leslie Caron, Tom Bell, Brock Peters, Avis Bunnage en Emlyn Williams.

Een Franse vrouw steekt het Kanaal over om alleen haar baby in Engeland ter wereld te brengen. Ze ontmoet interessante mensen in een armoedig Londens hotel. Caron is overtuigend als ongetrouwd zwanger meisje dat door haar minnaar in de steek gelaten wordt.

The Loneliness of the Long Distance Runner

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Michael Redgrave, Tom Courtenay, Avis Bunnage, Peter Madden en Alec McCowen.

Deze film is kenmerkend voor de stroming van het 'sociaal realisme' in de Britse cinema van 1960-1970. Een opstandige, jeugdige delinquent, die op een tuchtschool zit, mag zijn energie kwijt door te trainen voor het lange afstand lopen, waarbij hij de verleiding moet weerstaan om hem niet te smeren tijdens de eenzame trainingsrondjes. Een ijzersterk verhaal dat de reputatie definitief vestigde van Allan Sillitoe als schrijver en een ijzersterke film, die Courtenay tot ster maakte van het Engelse witte doek.

Sparrows Can't Sing

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Joan Littlewood. Met o.a. James Booth, Barbara Windsor, Roy Kinnear, George Sewell en Avis Bunnage.

Een zeeman komt thuis in Londen en ontdekt dat zijn vrouw samenwoont met een buschauffeur. Een memorabel filmdebuut van het non-conformistische theaterdier Joan Littlewood. Ze is weliswaar niet helemaal op het niveau van haar toneelwerk, maar het is toch een leuke, goedgespeelde film geworden. Naar het gelijknamige toneelstuk van Stephen Lewis. De enige film die toneelregisseur Littlewood ooit draaide.