Joaquín Cordero is acteur.
Er zijn 82 films gevonden.

El Cafre

1984 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1984. Avonturenfilm van Gilberto Gazcón. Met o.a. Ramiro Oliveros, Concha Márquez Piquer, Blanca Guerra en Joaquín Cordero.

Een goedgelovige vrachtwagenchauffeur raakt betrokken bij een smokkelaffaire in Mexico. Een onbelangrijke film.

No juzgarás a tus padres

1967 | Drama

Mexico 1967. Drama van José Díez Morales. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Roberto Cañado en Beatriz Ramos.

Een vrouw voelt zich verdrietig over het feit dat ze een halfbloed is en vreest voor de huidskleur van haar toekomstig kind. Een onuitstaanbare film.

Seis días para morir

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Reynoso, José Elías Moreno, Joaquín Cordero en Libertad Leblanc.

Drie meisjes, elk met een zeer schrijnend familieprobleem, worden gebeten door een hondsdolle hond. De medische autoriteiten proberen er achter te komen welke meisjes het zijn om hen in te enten. Het verhaal is melodramatisch in de ergste zin van het woord, met een moralistische en wrange boodschap.

Réquiem por un canalla

1966 | Drama

Mexico/Colombia 1966. Drama van Fernando Orozco. Met o.a. Joaquín Cordero, Ana Luisa Peluffo, Guillermo Gálvez en Sonia Furió.

Als gevolg van zijn gokverslaving sleept een man de mensen in zijn omgeving mee in een serie tragische gebeurtenissen.

Mi caballo prieto Rebelde

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Luis Aragón.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een jonge man verraden en vervolgens gered door zijn trouwe paard. Een zeer onsamenhangende film. Eerste van twee films, de opvolger heet LOS HOMBRES DE LUPE ALVIREZ.

Los tres mosqueteros de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Javier Solís, Joaquín Cordero, 'Resortes' en José Elías Moreno.

Drie jonge pastoors trachten te voorkomen dat hun tehuis voor armen, kinderen, zieken en alcoholisten niet wordt opgeheven. Daarvoor moeten ze veel moeilijkheden overwinnen.

Los hombres de Lupe Alvírez

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Joaquín Cordero, Lucha Villa, Julio Aldama en Dagoberto Rodríguez.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie ontvoeren drie mannen een meisje dat op het punt stond te trouwen. Haar verloofde rust niet voor hij de mannen heeft gevonden. Het vervolg op MI CABALLO PRIETO REBELDE en al net zo middelmatig. Bestaat uit de episoden Los hombres de Lope Alvírez, La venganza en Cruel destino

Como pescar marido

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Maricruz Olivier, Joaquín Cordero, Fanny Cano en Jorge Rivero.

De verschillende listen die een aantal mensen verzint om met de ideale partner te kunnen trouwen. Slecht plagiaat van HOW TO MARRY A MILLIONAIRE. De vrouwen gedragen zich uitdagend omwille van het keurige doel, dat wil zeggen, het huwelijk. Zeer moralistisch.

Sangre en Río Bravo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Roberto Rodríguez. Met o.a. Julio Alemán, Joaquín Cordero, David Reynoso en Dacia González.

Geholpen door twee schurken probeert een man grond te kopen van boeren. Degenen die niet willen verkopen worden vermoord. Het gebruik van de handcamera en het grote aantal zooms maken dat de film letterlijk niet om aan te zien is.

Esta nocha no

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rafael Baledón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Evangelina Elizondo.

Een man is getrouwd met twee vrouwen. Zij zijn niet op de hoogte van elkaars bestaan, tot ze elkaar op een dag ontmoeten. Een mislukte komedie met een tragikomisch einde.

El hijo del Diablo

1965 | Avonturenfilm

Mexico 1965. Avonturenfilm van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Jorge Russek en Irma Serrano.

Een mysterieuze gemaskerde man verhindert de plannen van een dorpstiran die de oogst van de boeren wil opkopen tegen een zeer lage prijs. De regisseur probeerde tevergeefs van Serrano een sekssymbool te maken.

Los tres calaveras

1964 | Biografie

Mexico 1964. Biografie van Fernando Cortés. Met o.a. Joaquín Cordero, Manuel López Ochoa, Rubén Zepeda Novelo en Lorena Velázquez.

Het levensverhaal van de beroemde Mexicaanse groep 'Los tres calaveras'. Een degelijk script en dito regie, afgezien van enkele melodramatische trekjes.

Los murciélagos

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Guillermo Murray en José Elías Moreno.

Twee vrienden raken in de clinch met een bende die zich 'De Vampiers' noemt. De bende richt vernielingen aan en terroriseert de bevolking. De vijfde en laatste film rond Leonardo Moncada, een personage afkomstig uit het Cubaanse hoorspel Sublime sacrificio. Goed gemaakt.

Las tapatías nunca pierden

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero en José Angel Espinosa.

Een jongen ontdekt met behulp van zijn vrienden wie de moordenaar van zijn vader is en slaagt erin hem in de cel te krijgen. De laatste film van deze regisseur. Nogal zwak, zoals we van hem gewend waren.

La loba

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Kitty de Hoyos, Joaquín Cordero, José Elías Moreno en Columbia Domínguez.

Een dorp wordt geterroriseerd door een vrouwelijke weerwolf. Een geleerde gaat naar het dorp om het monster te bestrijden, maar hij raakt gewond. Het verhaal speelt zich af in de traditionele plattelandssfeer, onbestemd en somber. Wat opvalt is de slechte make-up van de lachwekkende monsters.

El rescate

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Joaquín Cordero, Ofelia Montesco, Dagoberto Rodríguez en Inés Murillo.

Een meisje verschuilt zich in het oerwoud nadat haar hacienda haar ontfutseld is door haar boekhouder. Ze wordt ontvoerd door een bandiet. Melodramatische avonturen, gebaseerd op de novelle Astucia van Luis G. Inclán.

Cien gritos de terror

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Ramón Obón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, Ofelia Montesco en Jorge Martínez de Hoyos.

Een film bestaande uit twee episoden. Pánico, over twee geliefden die plannen maken om zich van de echtgenote van de man te ontdoen, en Miedo supremo, waarin een man in een crypte wordt opgesloten samen met een vrouw die schijndood is. Bepaald niet buitengewoon, maar toch de moeite waard. Het regiedebuut van de scenarioschrijver Obón.

Campéon del barrio

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Fernando Soler, Javier Solís, Sonia López en Joaquín Cordero.

Omwille van de liefde wordt een arme jongen bokskampioen. Vol truttige liedjes en met een bedenkelijke moraal.

Así amaron nuestros padres

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Joaquín Cordero, 'Mantequilla' en Ernestina Garfias.

Een meisje is verliefd op een knappe jongen, maar haar moeder wil haar tegen haar zin uithuwelijken aan een ander. Zelfs bij uitkomen al ouderwets.

México de mis recuerdos

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Joaquín Cordero, 'Mantequilla' en Ernestina Garfias.

Een meisje bedenkt samen met een vriend een list om de aandacht te trekken van de werkloze en luie man op wie zij verliefd is. Een nieuwe versie van de gelijknamige film uit 1943. Nogal onsamenhangend, maar vreemd genoeg een kassucces.

Museo del horror

1963 | Horror

Mexico 1963. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Julio Alemán, Patricia Conde, Joaquín Cordero en Olivia Michel.

In een nogal lugubere buurt verdwijnen jonge mensen op een mysterieuze manier. De politie verdenkt de beheerder van het kerkhof van het stelen en kopen van lijken. Goede fotografie, hoewel de achtergrond te wensen overlaat.

Los amores de Marieta

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Joaquín Cordero, Gina Romand en Enrique Rambal.

Om de aandacht te trekken van de man van wie zij houdt laat de onhandige Azucena zich door een impresario veranderen in de aantrekkelijke weduwe Marieta. Quintana probeert Montiel na te doen in EL ULTIMO CUPLE in deze muzikale komedie die probeert de jaren twintig weer tot leven te brengen. De overvloed aan liedjes laat nauwelijks ruimte aan het verhaal. Ook bekend als LOS FABULOSOS VEINTES.

Los Vampiros del Oeste

1963 | Horror, Western

Mexico 1963. Horror van Juan Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Fuentes, William Murray en José Elías Moreno.

Een regeringsagent komt in een dorp in het westen van Mexico aan om de geheimzinnige misdaden te onderzoeken die daar plaatsvinden. Een curieuze horrorwestern, geregisseerd en gespeeld door onbekenden.

Herencia maldita

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Raúl Ramírez en Germán Robles.

Een zekere Leonardo Moncada komt aan op een boerderij. Hij gaat door voor een vriend (met diens medeweten) om de hand op een erfenis te kunnen leggen. De derde van een reeks doorsnee westerns die gewijd is aan Leonardo Moncada. De eerste, LA MONEDA ROTA, werd in 1960 gemaakt.

El río de las ánimas

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Andrés Soler en Germán Robles.

In zijn vierde filmavontuur blijft Leonardo Moncada zeer monotoon doorgaan met boeren redden. Zelfs de geheimzinnige geest kan geen leven in deze western brengen.

El caballo que canta

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Agustín Isunza.

De avonturen van een jongeman en zijn paard, dat niet alleen kan praten, maar ook zingen. De Amerikanen hadden Mr. Ed; de Mexicanen hadden hun paard 'Pinto'. Rampzalig.

Los bravos de California

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jesús Marín. Met o.a. Joaquín Cordero, Patricia Conde, Manuel López Ochoa en Carlos López Moctezuma.

Vervolg op EN LA VIEJA CALIFORNIA, waarin de hoofdrolspeler doorgaat met zijn heldendaden. Bestaat uit drie episoden. Slecht.

La risa de la ciudad

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Alma Delia Fuentes en Resortes.

Het leven en de verwikkelingen van een groep rondreizende komieken. Hoewel nogal sentimenteel is de film goed gespeeld, vooral in de uitbeelding van het gewone leven.

En la vieja California

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jesús Marín. Met o.a. Joaquín Cordero, Patricia Conde, Manuel López Ochoa en Carlos López Moctezuma.

Als Pedro een erfenis gaat ophalen wordt hij door onbekenden beroofd. Zijn vriend Antonio, die een echte vechtjas is, schiet te hulp. Deze cape en degen-film is gesitueerd in het 19e eeuwse Californië Vreemd genoeg is niemand gemaskerd, wat het geheel ten goede komt. Het is de eerste van twee films over deze vechtjas. De tweede heet LOS BRAVOS DE CALIFORNIA.

El terrible gigante de las nieves

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero en David Hayat.

Voortzetting van EL MONSTRUO DE LOS VOLCANES en even slecht. De politiecommissaris van een dorpje vermomt zich als een legendarisch monster om de hand te leggen op een medaillon met een schatkaart.

El Monstruo de los vulcanes

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Jaime Salvador. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Andrés Soler en Antonio Raxel.

De arbeiders die dichtbij een Mexicaanse vulkaan werken, worden voortdurend achtervolgd door ongelukken die ze toeschrijven aan een legendarisch monster. Een laag niveau maar in zekere zin toch een sympathieke 'monster movie', over het eeuwige contrast tussen de Schoonheid en het Monster.

Siempre hay un mañana

1961 | Biografie

Mexico 1961. Biografie van Miguel Morayta. Met o.a. Joaquín Cordero, Julio Alemán, Elvira Quintana en Alfonso Mejía.

Het leven van de Noordamerikaanse priester Lambert, die besluit gedurende enkele jaren een voetbalelftal van een instituut te leiden. Overdreven melodramatisch; gesitueerd in de sportwereld. Ook bekend als LA VIDA DEL PADRE LAMBERT.

Atrás de las nubes

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López, Dagoberto Rodríguez en Joaquín Cordero.

Als een kolonel na de strijd in zijn dorp terugkeert moet hij uit twee meisjes zijn ware dochter te herkennen. Het andere meisje werd geboren uit een verkrachting van zijn (inmiddels gestorven) vrouw. Gematigd plagiaat van de roman El abuelo van Perez Galdós, die al in 1943 door Mortales verfilmd werd onder de titel ADULTERIO.

Asesinos de la lucha libre

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Manuel Muñoz. Met o.a. Miguel Acevea Mejía, Julio Aldama, Joaquín Cordero en Lilia Prado.

Een veeboer moet een verbond sluiten met een paar gemaskerde huurlingen om het op te kunnen nemen tegen andere, eveneens gemaskerde, moordenaars. De film bestaat uit drie episoden: La venganza del Lobo, La muerte de Apolo en El asesino enmascarado. Een B-film zonder enig belang. Een van de huurlingen is 'Blue Demon'.

Tres tristes tigres

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en Ariadna Welter.

Drie jeugdvrienden komen bij elkaar om de erfenis van hun vroegere leermeester te innen, maar het loopt op ruzie uit tussen hen en hun verloofdes, die tegelijk zusters van hen zijn. Een kenmerkende komedie uit die tijd, die zich nergens door onderscheidt, in ieder geval had de regisseur er meer aan kunnen doen.

La Pantera del Monte Escondido

1960 | Avonturenfilm

Mexico 1960. Avonturenfilm van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Dagoberto Rodríguez.

Het tweede avontuur van Leonardo Moncada, waarin hij samen met twee kameraden optreedt tegen een gemaskerde, in dit geval een vrouw die als zwarte panter vermomd is, wat behoorlijk vermakelijk is, maar meer ook niet. Het vervolg van LA MONEDA ROTA, enige maanden daarvoor gemaakt door dezelfde regisseur.

La Moneda rota

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Raúl Ramírez, Nora Veryán en Miguel Manzano.

Om enige zaken te regelen vertrekken drie jongemannen naar een dorp. Halverwege de reis worden ze ten onrechte beschuldigd van de moord op een man die ze juist geholpen hebben. Een bewerking van een Cubaans hoorspel. Nogal saai en bovendien matig geregisseerd.

Ay Chavela...!

1960 | Drama, Komedie

Mexico 1960. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Lorena Velázquez, Rosa de Castilla en Paco Michel.

Twee jongens strijden om de liefde van hetzelfde meisje tot op het punt waar ze al hun bezittingen op het spel zetten. Zeer zwak.

Suerte te dé Dios

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Joaquín Cordero, Teresa Velázquez en José Carlos Méndez.

Twee metselaars werken aan de afbraak van een reeks woningen. Op een goede dag vinden zij een pot vol gouden munten en na veel discussies besluiten zij voor het geld van de schat huizen voor de armen te laten bouwen. Vermakelijk, fris en vertederend.

Qué bonito amor

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Mauricio de la Serna. Met o.a. Antonio Aguilar, Lola Beltrán, Joaquín Cordero en Luz Mar ía Aguilar.

Twee geliefden zijn elkaars rivalen bij de kandidatuur voor burgemeester van het dorp. De film is genoemd naar een beroemd liedje uit die tijd, dat model stond voor het verhaal. Het machismo ten top.

En carne propia

1959 | Drama, Misdaad

Mexico 1959. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Teresa Velázquez, Freddy Fernández en Miguel Manzano.

Als zij te hulp snellen bij een ongeluk, raakt een verliefd stel verwikkeld in een zaak met de politie, waarvoor zij op de vlucht gaan. Uitermate warrig en wreed.

El Tesoro de Chucho el Roto

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Joaquín Cordero, Rosa Elena Durgel en Tony Carbajal.

Alvorens te sterven geeft de goede bandiet 'Chucho el Roto' aan zijn ex-geliefde een plattegrond waarop de vindplaats van een schat staat aangegeven. Deze film betekende het einde van de figuur van de goede schurk, die in zoveel films een rol had gespeeld. Niet opzienbarend, maar het kan ermee door.

Santo contra hombres infernales

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1958. Fantasy van Joselito Rodríguez. Met o.a. Santo 'El Enmascarado de Plata', Joaquín Cordero, Gina Romand en Jorge Marx.

Santo bevrijdt een verliefd stel dat wordt achtervolgd door een bende smokkelaars. De derde film over de avonturen van 'Santo', gelijktijdig gemaakt met zijn voorganger SANTO CONTRA CEREBRO DEL MAL, in co-produktie met Cuba. Niet al te geslaagd.

Santo contra Cerebro del Mal

1958 | Sciencefiction, Horror

Cuba/Mexico 1958. Sciencefiction van Joselito Rodríguez. Met o.a. Santo 'El Enmascarado de Plata', Joaquín Cordero, Norma Juárez en Alberto Insúa.

In Havanna ontmoet Santo een duivelse geleerde. De tweede film rond SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Las Aventuras de Carlos Lacroix

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Joaquín Cordero en Marina Camacho.

Een beroemde detective krijgt de opdracht om de dieven van de Spaanse kroon op te sporen. Aardige, maar slecht gespeelde film, die evenwel een kassucces was.

Kermesse

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Joaquín Cordero, Flor Silvestre en Aldo Monti.

Voordat zij aankomt in het dorp waar zij moet optreden, krijgt een zangeres met haar gevolg een ongeluk. De verloofde van de koningin van het feest wordt verliefd op haar. Het is zichtbaar dat de regisseur zijn best heeft gedaan, maar hij kon niet verhinderen dat de overvloed van liedjes het drama in de weg zit.

Sucedió en México

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Carmelita González en Raúl Meraz.

Een vooraanstaand arts weerhoudt een meisje ervan om zelfmoord te plegen en stelt haar voor een nieuw leven te beginnen door zich uit te geven voor zijn eigen zus. Met de beste wil van de wereld niets origineels in te bekennen.

Manicomio

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Luz María Aguilar, Joaquín Cordero, Olivia Michel en Arturo Correa.

Een meisje wordt krankzinnig als gevolg van een poging tot aanranding en moet worden opgenomen in een inrichting voor geestelijk gestoorden. Een stom en pretentieus melodrama dat bol staat van de onbedoelde humor.

La Mujer marcada

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Erna Martha Bauman.

Als gevolg van een ongeval wordt een vrouw geheel verminkt. Zij besluit zich te wreken op de man die de schuld van alles is, omdat hij vlak daarvoor haar zusje had vermoord. Onbeschaamd plagiaat van A WOMAN'S FACE van George Cukor, een Amerikaanse film die toen wel vaker in Mexico werd geplagieerd.

Flor de canela

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Raúl Meraz en Emma Roldán.

Een meisje met onbekende achtergrond wordt verliefd op een jongen die bij een moord betrokken is geweest. Alles is er op gericht om de danskwaliteiten van de hoofdrolspeelster te laten zien. Erg middelmatig.

El Boxeador

1957 | Drama, Sportfilm

Mexico 1957. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een zeer ervaren bokser moet zijn titel verdedigen zonder te weten dat zijn tegenstander zijn eigen zoon is. Vlotte en vakkundig gemaakte film, die het debuut van de regisseur betekende.

Tres valientes camaradas

1956 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Joaquín Cordero, Lilia Martínez Gui Gui en Rosa Arenas.

Twee als priesters verklede dieven worden door de dochter van één van beiden lastig gevallen. Melodramatisch en moraliserend, hoewel met enkele aardige actiescènes.

Tierra de hombres

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Domingo Soler, Antonio Aguilar, Joaquín Cordero en Julio Aldama.

Het leven van een arme familie ten tijde van de Mexicaanse Revolutie wordt uitgebeeld met sympathieke personages.

Música de siempre

1956 | Musical

Mexico 1956. Musical van Tito Davison. Met o.a. Oscar Pulido, Manuel 'Loco' Valdés, Miguel Manzano en Joaquín Cordero.

Een simpele opeenvolging van de meest succesvolle liedjes uit die tijd, verbonden door een wel zeer elementaire komedie-plot.

La Dulce enemiga

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Silvia Pinal, Joaquín Cordero, Alberto de Mendoza en Carlos Riquelme.

Twee geesten maken gebruik van Allerzielen om uit hun graf te komen en elkaar hun levensverhaal te vertellen. Reeds in 1936 maakte Max Ophüls een versie van LA TENDRE ENNEMIE, veel verdienstelijker dan deze enigszins krachteloze film, ondanks de immer aantrekkelijke Silvia Pinal.

Cinco vidas y un destino

1956 | Drama

Spanje/Mexico 1956. Drama van José Baviera. Met o.a. Columba Domínguez, Joaquín Cordero en José Baviera.

Vijf mannen ontsnappen uit de gevangenis en sterven op weg naar de grens. Zeer elementair. Het einde van Baviera's korte loopbaan als regisseur.

Al compás del Rock 'n Roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Martha Roth, Joaquín Cordero, Rosa Arenas en Carlos Agosti.

Een orkest is helemaal op zijn retour omdat het alleen nog maar ouderwetse liedjes op zijn repertoire heeft. Om het orkest uit de crisis te halen, besluiten de meisjes die er deel van uitmaken een eigen rock 'n roll-orkest te formeren. De film staat bol van de belachelijke muziek.

Fugitivos

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Drie voortvluchtigen verschansen zich in een verlaten dorp. Al spoedig beginnen zij gevangenissen te overvallen om met de bevrijde gevangenen de plaats te bevolken. Technisch goede film, met een goede setting.

Vaya tipos

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Twee zoons willen het met alle geweld voor elkaar krijgen dat hun vader trouwt, omdat hij hen alleen maar in de problemen brengt. Een aanstekelijke avonturenkomedie, vol aktie. Het tweede deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en TRES TRIBINES.

Tres bribines

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Na veel omzwervingen en verwikkelingen krijgen twee zoons hun vader eindelijk zo ver dat hij gaat trouwen, zodat ook voor hen de weg naar het altaar eindelijk geëffend is. Uitnemende rollen onder een uitstekende regie. Het laatste deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en VAYA TIPOS.

Qué bravas son las costeñas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo en Andy Russell.

De duizend-en-één verwikkelingen waarin een verliefd stel raakt, als het nichtje van de burgemeester naar het dorp komt. Moraliserend op het lachwekkende af.

Prisionera del pasado

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Tito Davison. Met o.a. Paquita Rico, Joaquín Cordero, Enrique Rambal en Prudencia Grifell.

Bij aankomst in Mexico wordt een zangeres en danseres verliefd op een Mexicaanse kapitein. Zij trouwt met hem. Eerste en laatste Mexicaanse film met de zeer Andalusische Paquita Rico in de hoofdrol, die daarmee haar landgenoten Lola Flores en Carmen Sevilla in het voetspoor volgde. Een totale mislukking.

Los Tres Villalobos

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Freddy Fernández, Raúl Luzardo en Evangelina Elizondo.

Drie broers nemen het op tegen een boosaardige rechter en zijn trawanten, die het op hun ranch hebben gemunt. Een zeer acceptabele western met een goed gebruik van open vlakten; goed camerawerk.

Los Aventureros

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Een vader en twee zoons smeden een plan om de moordenaars van een vriend te ontmaskeren. Eerste film uit een trilogie die gecompleteerd zou worden door VAYA TIPOS en TRES TRIBINES. Zeer verzorgde film.

La Venganza de los Villalobos

1954 | Western

Mexico 1954. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Freddy Fernández, Raúl Luzardo en Evangelina Elizondo.

Een vervolg op LOS TRES VILLALOBOS. De drie broers moeten het opnemen tegen een andere schurk. Even acceptabel en vakkundig gefilmd als zijn voorganger.

La Gaviota

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Een jong weesmeisje is verloofd met een zeeman, maar wordt verliefd op een zojuist in het dorp aangekomen schilder, zonder te weten dat hij getrouwd is. Uitzonderlijk slechte kleuren voor een overigens correcte film.

La Fuerza de los humildes

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Columba Domínguez, Roberto Cañedo, Joaquín Cordero en Alejandro Lugo.

Een zakenman, waarvan men denkt dat hij verdronken is, komt terug om zijn ex-werknemers van de uitbuiting te bevrijden. Soort mengelmoes van Robinson Crusoe en de Graaf van Monte Cristo; volkomen onsamenhangend.

El Río y la muerte

1954 | Drama, Experimenteel

Mexico 1954. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Columba Domínguez, Miguel Torruco, Joaquín Cordero, Jaime Fernández en Joaqu´n Cordero.

In een Mexicaans dorpje hangt de dood in de lucht. Een van de vreemdste films van Buñuel: overdreven Mexicaans qua mentaliteit, maar wel met momenten van grote schoonheid. Scenario van Luis Buñuel en Luis Alcoriza. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Zandunga para tres

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Joaquín Cordero, Armando Silvestre, Rosa de Castilla en Liliana Durán.

De strijd van drie jongemannen om de liefde van een meisje. Pijnlijk plagiaat van de film TOM, DICK AND HARRY, geschreven door Garson Kanin, met als klap op de vuurpijl een reusachtige koorzang.

Venganza en el circo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Carmen González, Ramón Gay, Joaquín Cordero en Liliana Durán.

Een dompteuze laat uit jalouzie een evenwichtskunstenares een ongeluk overkomen. Zoals bijna alle in het circus gesitueerde melodrama's is ook deze overdreven wreed.

Romance de fieras

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Martha Roth, Armando Calvo, Joaquín Cordero en Verónica Loyo.

Een rijke Spaanse filantroop, die zojuist zijn beste vriend en beschermheer heeft vermoord, neemt een jonge advocaat in de arm om zich te verdedigen. Hoewel het de eerste keer was dat Rodríguez zich op het terrein van het psychologisch melodrama begaf, bracht hij het er niet slecht af.

Mi novio es un salvaje

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Carlos Véjar. Met o.a. Alma Delia Fuentes, Joaquín Cordero, Carlos Agosti en Yolanda Mora.

De zoon en de dochter van twee worsthandelaren verloven zich met elkaar, omdat ze denken dat hun wederzijdse ouders rijk zijn. Een armetierige mondaine komedie die 14 jaar op zijn première moest wachten.

Yo soy gallo dondequiera

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Sara Montiel, Joaquín Cordero, Marco de Carlo en Julio Villarreal.

Een jongeman keert terug naar zijn dorp, vastbesloten om de ranch die hem ooit ontnomen werd weer in zijn bezit te krijgen. Het enige vermeldenswaardige is de constante blik van afschuw van Montiel.

Una Calle entre tú y yo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Chachita, La Tucita, Joaquín Cordero en Virginia Serret.

Een vrouw houdt van een man, maar wordt door een ander begeerd. Een volmaakt versleten en veel te simpel thema.

Prefiero a tu papá

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Blanca de Castejón, Joaquín Cordero en Carlos Martínez Baena.

Door een misverstand verrast een meisje haar toekomstige schoonvader met het model van haar broer, die schilder is; dit heeft allerlei verwikkelingen tot gevolg. Roberto Rodríguez deed met deze onbeduidende komedie een vergeefse poging het kassucces van MAMA NOS QUITA LOS NOVIOS te herhalen.

Pepe el Toro

1952 | Drama, Sportfilm

Mexico 1952. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Evita Muñóz, Joaquín Cordero en Irma Dorantes.

Omdat hij alles heeft verloren, wordt een man bokser. Een laat vervolg op NOSOTROS LOS POBRES en USTEDES LOS RICOS. Belachelijk slecht.

Las Tres alegres comadres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Amalia Aguilar, Lilia Prado, Lilia del Valle en Joaquín Cordero.

Drie vriendinnen proberen furore te maken in de film en laten daarvoor geen truc onbenut. Dankzij het goede acteerwerk is dit een leuke film.

Acuérdate de vivir

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Miguel Torruco en Joaquín Cordero.

De oudste van drie weesmeisjes besluit niet te trouwen met de man van wie zij houdt, om te voorkomen dat haar zusjes ongelukkig worden. Veel te altruïstisch en dus ridicuul.

Una Mujer sin amor

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Rosario Grandados, Tito Junco, Joaquín Cordero en Julio Villareal.

Twee mannen trachten dezelfde vrouw te krijgen. Een slechte film, waarin men heeft geprobeerd plagiaat te plegen op de reeds door Cayatte voor de film bewerkte versie van Pierre et Jean van De Maupassant en die door Buñuel zonder enige interesse van zijn kant is geregisseerd.

Todos son mis hijos

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Blanca de Castejón, Carmen Montejo, Miguel Angel Ferriz en Joaquín Cordero.

Het leven van een moeder die zich opoffert voor haar kinderen, hoewel deze zich helemaal niet zo netjes gedragen als zij zouden moeten. Een typische smartlap voor moeders.

Mamá nos quita los novios

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Blanca de Castejón, Silvia Derbez en Joaquín Cordero.

De minnaars van een moeder van drie dochters worden almaar verliefd op haar en keuren haar dochters geen blik waardig. Een interessante en innemende komedie, gebaseerd op het werk van Adolfo Torrado.

Con todo el corazón

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Domingo Soler, Joaquín Cordero, Andrés Soler en Irma Torres.

Een priester keert terug in zijn dorp om op de landerijen van zijn overleden broer een kindertehuis te bouwen. Een huilerige, onsamenhangende en gruwelijke film.