Gino Sinimberghi

Acteur

Gino Sinimberghi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La donna più bella del mondo

1955 | Muziek, Romantiek

Italië/Frankrijk 1955. Muziek van Robert Z. Leonard. Met o.a. Gina Lollobrigida, Vittorio Gassman, Robert Alda, Anne Vernon en Tamara Lees.

Straatzangeres Lina Cabalieri wordt door een Russische prins in de society geïntroduceerd, maar zij kiest voor haar carrière. Als ze de beroemdste vrouw van Parijs is geworden, ontmoet ze hem opnieuw. De Hollywood-veteraan regisseerde een decoratief melodrama, maar Lollobrigida mist het temperament voor haar rol.

La sonnambula

1952 | Muziek

Italië 1952. Muziek van Cesare Barlacchi. Met o.a. Gino Sinimberghi, Paola Bertini, Alfredo Colella en Franca Tamantini.

Aan het maken van deze filmversie, gebaseerd op de opera van Vincenzo Bellini, kwam weinig inspiratie te pas. De vertolking, de muziek en de regie van Barlacchi doen plichtmatig aan. Het verhaal, dat in Zwitserland speelt, gaat over Lisa (Tamantini) die verliefd is op Alvino (Sinimberghi). Alvino houdt echter van de lieve Amina (Bertini), zijn verloofde. Helaas lijdt Amina regelmatig aan slaapwandelen en 's nachts, gedurende een van haar slaapwandeltochten, gaat zij de kamer van een te gast zijnde graaf binnen. Lisa gebruikt het voorval om haar te schande te maken, maar de graaf slaagt erin haar onschuld te bewijzen.

La favorita

1952 | Musical, Romantiek, Familiefilm

Italië 1952. Musical van Cesare Barlacchi. Met o.a. Gino Sinimberghi, Paolo Silveri en Sophia Loren.

Een dappere soldaat is verliefd op een dame. Wat hij niet weet is dat zij de maîtresse is van koning Alfonso van Castilië. De koning ontdekt de verhouding en besluit de twee gelieven er eens tussen te nemen. Hij staat hun huwelijk echter niet in de weg. Niet hemelbestormend, wel alleraardigst amusement.

Il Trovatore

1949 | Muziek

Italië 1949. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Gino Sinimberghi, Vittoria Colonnello en Gianna Pederzini.

Operafans kennen het verhaal al over een zigeunerin, die de jongen grootbracht die door Conti di Luna werd gekidnapt. Deze laatste veroordeelde de moeder van de jongen tot de brandstapel. Als de jongen volwassen wordt, besluit hij zijn moeders dood te wreken. Een goede, stijlvolle film over het operamilieu. De sterren hebben goede stemmen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gino Sinimberghi op televisie komt.

Reageer