Mats Langbacka

Acteur, Producer

Mats Langbacka is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Iris

2011 | Jeugdfilm

Finland/Zweden 2011. Jeugdfilm van Ulrika Bengts. Met o.a. Magnus Krepper, Tobias Zilliacus en Maria Salomaa.

De 9-jarige Zweedse Iris (Koskinen) gaat uit van een reis naar Parijs, maar haar moeder stuurt haar voor de zomer naar een onbekende oom op een van de eilandjes voor de kust van Finland. Iris is er niet blij mee, maar sluit uiteindelijk onverwachte vriendschappen. Jeugddrama dat zich afspeelt in 1890 zegt op de achtergrond iets over de opkomende vrouwenbeweging en modernisme in de kunst, terwijl op de voorgrond een meisje zichzelf ontdekt. Zeker de moeite waard voor liefhebbers van Finse waterlandschappen, fraaie historische kostuums én schattige biggetjes.

Vendetta

1995 | Misdaad, Drama

Italië/Zweden 1995. Misdaad van Mikael Håfström. Met o.a. Stefan Sauk, Ennio Fantastichini, Marika Lagercrantz, Erland Josephson en Mats Langbacka.

Schitterende Zweeds-Italiaanse miniserie in zes delen naar de gelijknamige, in 1991 verschenen, misdaadroman van de Zweedse thrillerauteur Jan Guillou, ooit berucht door (en opgesloten voor) scandaleuze onthullingen over Zweedse geheime diensten. In VENDETTA moet Guillou`s vaste hoofdfiguur, geheim agent Carl Hamilton (Sauk) in Sicilie ontvoerde Zweedse zakenlieden uit de handen van de maffia, geleid door Don Tommaso (Fantastichini), redden. Wat een makkelijk klusje lijkt krijgt een rampzalige en gewelddadige wending. Don Tommaso laat op een terrasje Carls collega vermoorden. Puur machtsvertoon, want zeer opzichtig wordt Carl zelf niet beschoten. Hamilton gaat daarna aantonen dat ook hij de blinde wraak, uit de titel van het boek en de miniserie, beheerst. Resultaat: veel actie, levendig avonturenwerk en messcherp onderhandelen met de Don. Goeie ouwe Tobias speelt in zijn onvervalste je m`n fou-stijl een Siciliaanse politie-chef en men zit zich als kijker voortdurend af te vragen of die wel integer is. Het scenario van Ulf Axen respecteert Guillou`s kritisch doornemen van internationale politiek, incompetentie van politiediensten (hier vooral de infiltratie van de maffia bij de Italiaanse smerissen), wroeging over de verloren collega, relatieperikelen van de held. Knappe fotografie van Erling Thurmann-Andersen die dankbaar gebruik maakt van zonnige, haast toeristische Siciliaanse kiekjes en een bijzonder geslaagde muziekscore van Francis Shaw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mats Langbacka op televisie komt.

Reageer