Hortensia Santoveña

Acteur

Hortensia Santoveña is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Simón del Desierto

1965 | Drama, Experimenteel, Korte film

Mexico 1965. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Claudio Brook, Silvia Pinal, Hortensia Santoveña, Enrique Alvarez Felix en Jesús Fernández Martínes.

Een zeer humoristische parabel over een gebaarde asceet die boven op een pilaar gaat zitten om beter met god te kunnen communiceren. Zo iets kon maar door één regisseur worden gemaakt; het eind is zelfs voor Buñuel fantastisch. De film had langer moeten worden, maar geldgebrek noopte Buñuel tot het herschrijven van de rest, in één nacht halverwege de opnamen. Julio Alejandro schreef mee aan het scenario. Het camerawerk werd door Gabriel Figuero gedaan.

El Grito de la muerte

1958 | Horror, Western

Mexico 1958. Horror van Fernando Méndez. Met o.a. Gastón Santos, María Duval, Pedro de Aguillón en Hortensia Santoveña.

Gastón en 'Coyote Loco' zijn op zoek naar een goudader, maar niemand wil hen er naar toe leiden, uit angst voor het spook 'La Llorona', een gekkin die alvorens te sterven had gezworen haar onder geheimzinnige omstandigheden overleden zus te wreken. Een aantrekkelijke combinatie van griezelfilm en western, in zekere zin het vervolg van LOS DIABLOS DEL TERROR, van dezelfde regisseur en uit hetzelfde jaar.

Del suelo no paso

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, María Duval, Manolita Saval en Hortensia Santoveña.

Door toedoen van een hond krijgt een jongen, die een cadeau wil geven aan zijn aanstaande schoonmoeder, het aan de stok met een bende misdadigers. Grof plagiaat van een van de beroemdste films van Harold Lloyd.

Cuando me vaya

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Miguel Torruco, Julio Villarreal en Hortensia Santoveña.

De liefdesperikelen van een beeldschone componiste. Het typische Mexicaanse feuilleton, in dit geval even arm aan middelen als aan verbeeldingskracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hortensia Santoveña op televisie komt.

Reageer