Günter Neumann (1913-1972): regie, cast, scenario en muziek.
Er zijn 4 films gevonden.

Reise auf den Mond

1982 | Muziek, Fantasy

Oost Duitsland 1982. Muziek van Georg F. Mielke. Met o.a. Rudolf Asmus, Günter Neumann, Mariana Slavova en Werner Enders.

Een bewerking voor de tv van [KL]Op[KA1]era-F[KA1]eerie[KLE] van Jacques Offenbach over koning Vlan (Asmus) en zijn zoon kroonprins Caprice (Neumann) die naar de maan reizen en daar aangeland tot dwangarbeid worden veroordeeld. Gelukkig weet maan- prinses Fantasia (Slavova) gratie voor hen te verkrijgen. In scène gezet door de Franse top-regisseur Jérome Savary, zodat het toch nog wat geworden is op het kleine scherm.

Wir Wunderkinder

1958 | Komedie, Drama

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Hansjörg Felmy, Robert Graf, Johanna von Koczian en Elisabeth Flickenschildt.

Dit Duitse epos volgt in de eerste helft van de twintigste eeuw de levens van twee voormalige klasgenoten: de idealistische journalist Hans (Felmy) verliest met het opkomend fascisme zijn werk, terwijl de opportunistischer Bruno (Graf) tijdens het nazi-regime succes heeft met zwarte markt-handel. Na de Tweede Wereldoorlog kruisen hun wegen elkaar nogmaals. In eigen land gewaardeerde satire, een bewerking van de gelijknamige roman van Hugo Hartung, heeft prima acteurs en werd destijds genomineerd voor een Golden Globe voor beste buitenlandse film.

Herrliche Zeiten

1950 | Documentaire, Historische film, Drama

Duitsland 1950. Documentaire van Günter Neumann en Erik Ode. Met o.a. Willi Fritsch, Bruno Fritz, Edith Schollwer, Erik Ode en Tatjana Sais.

Willy Fritsch (1901-73) is de typische Duitse doorsneeburger Herr Schultze, die de periode 1910-50 als heeft meegemaakt. Documentaire beelden worden met veel humor en ironie in de spelhandeling ingepast. Een voor toenmalige begrippen verbazingwekkend scherpe kroniek over de 'schitterende tijden', die keizer Willem II zijn onderdanen beloofd had. Niemand minder dan Heinz Rühmann produceerde de film. Het scenario is van Fritz Aeckerle, Hans Vietzke en mederegisseur Neumann. De montage is van Walter Wieschniewsky. Het camerawerk is van Fritz Arno Wagner. Mono.

Berliner Ballade

1948 | Drama

Duitsland 1948. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. Gert Fröbe, Aribert Wäscher, Ute Sielisch, Tatjana Sais en Hans Deppe.

Deze film was de start van Gert Fröbe's fenomenale filmcarrière. Als Otto Normaalverbruiker, levend in 2049, keert hij middels een tijdmachine terug naar Berlijn anno 1949 en raakt verward temidden van bonkaarten, werknemersvergunningen, woonvergunningen en zwarte handel. De film is in feite een alleraardigst, soms nogal onevenwichtig, cabaretprogramma als satirisch commentaar op de naoorlogse Duitse maatschappij. Scenario van Günter Neumann. Camerawerk van Georg Krause.