Kent Bateman is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Breaking the code

1992 |

Verenigd Koninkrijk 1992. Neal Israel. Met o.a. Jonathan Silverman, Kent Bateman, Annie Potts, Jason Bateman en C. Thomas Howell.

Het wiskundige genie Alan Turing veranderde het verloop van de oorlog door de fameuze Enigma-code van de Duitsers te kraken. Hij was echter ook homoseksueel en stak zijn geaardheid niet onder stoelen of banken, hetgeen toen nog strafbaar was.

Sketches

1991 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1991. Komedie van Neal Israel. Met o.a. Jason Bateman, C. Thomas Howell, Jonathan Silverman, Annie Potts en Krista Tesreau.

Bateman, Howell en Silverman zijn onafscheidelijke vrienden sedert hun jeugd. Als blijkt dat Bateman ongeneeslijk ziek is en nog amper een maand te leven heeft, besluiten ze Amerika per station-wagon te doorkruisen om aan de kust van Californi[KA3]e Bateman nog een laatste maal van de zon te laten genieten. Onderweg ontmoeten ze Potts die hen gaat vergezellen. Sentimentele tienerkomedie met een wrange ondertoon. Het komische aspect komt geforceerd over, temeer omdat Howell zijn rol dramatisch en Silverman hem luchtig benadert. Bateman als derde pion krijgt nog de beste kansen (vader Kent produceerde trouwens de film). Het scenario van Paul W. Shapiro is onsamenhangend en voorspelbaar. James Hayman hanteerde de camera.

The Rogue and Grizzly

1982 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Avonturenfilm van Kent Bateman en Dick Robinson. Met o.a. Dick Robinson, Don Shanks, Garlan Wilde en Carol Elsasz.

James Frederick Andrews (Robinson) verzorgt Tonora (Shanks), een Indiaan die door een moeder grizzlybeer is aangevallen. De twee worden onafscheidelijke kameraden en openen de jacht op de de moederbeer. Ze besluiten het berenjong niet te doden en hij groeit bij hen op. Het drietal vormt een onafscheidelijk trio. Dan wil een circus de beer als attractie. Henry Saxon (Wilde) en zijn zus Caroline (Elsasz) worden op hen afgestuurd door de circusdirecteur. Het zoveelste verhaal over de vriendschap tussen mens en dier, die verstoord wordt door een ondernemer die het dier wil uitbaten en uitbuiten. De film moet het hebben van de mooie landschapsopnames en niet van het afgezaagde verhaal of het plichtmatige spel.

The Land of No Return

1981 | Drama

Verenigde Staten 1981. Drama van Kent Bateman. Met o.a. Mel Torme, William Shatner en Donald Moffat.

De enige nieuwigheid aan dit treurige drama is de (verkeerde) keuze van Torme voor de rol van dierentrainer, wiens vliegtuig neerstort in Utah. Gefilmd in 1975. Hertiteld: SNOWMAN.

The Land Of No Return

1978 |

1978. Kent Bateman. Met o.a. Mel Torme en William Shatner.

De enige nieuwigheid aan dit treurige drama is de (verkeerde) keuze van Torme voor de rol van dierentrainer, wiens vliegtuig neerstort in Utah. Gefilmd in 1975. Hertiteld: SNOWMAN.

The Headless Eyes

1971 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1971. Horror van Kent Bateman. Met o.a. Bo Brundin, Gordon Ramon, Kelley Swartz en Mary Jane Early.

Een krankzinnige beeldhouwer uit New York slacht mensen af om hun oogbollen aan te brengen in zijn kunstwerken. Een weerzinwekkende horrorfilm met veel bloederige scènes gemaakt in een huiveringwekkende semi-documentaire stijl.