Ted Sears: scenario.
Er zijn 3 films gevonden.

Alice in Wonderland

1951 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1951. Animatie van Clyde Geronimi, Wilfred Jackson en Hamilton Luske.

Men is het erover eens dat Walt Disney met Alice in Wonderland weer een klassieker op animatiegebied de wereld in bracht. Het hele droomverhaal ziet er schitterend uit: Alice, het Witte Konijn, de filosofische kat en het potje croquet met Hartenkoningin. Over de inhoud lopen de meningen echter sterk uiteen. De een ziet dat Disney opnieuw een klassiek boek (van Lewis Carroll) verprutste, de ander meent dat de animatiefilm een op zichzelf staand juweel is. Alice in Wonderland heeft niet de warmte van Bambi of Sneeuwwitje, maar deze film heeft dat niet nodig.
In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van oa Ides Meire, Charlotte De Ruytter en Peter Gorissen.
In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Kathryn Beaumont (Alice), Verna Felton (Queen of Hearts) en Bill Thompson (White Rabbit).

Pinocchio

1940 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1940. Familiefilm van Ben Sharpsteen en Hamilton Luske. Met o.a. Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc, Cliff Edwards en Don Brodie.

Klassieke familiefilm uit het gouden tijdperk van de Walt Disney studio, toen nog ieder beeld met oog voor detail handmatig werd getekend. Wanneer marionet Pinokkio tot leven komt, gaat de wens van zijn maker, de goedaardige houtsnijder Geppetto, in vervulling: een zoon! Maar Pinokkio blijkt, ondanks zijn brave verschijning, geen gemakkelijk jochie. Het negentiende-eeuwse sprookje van Carlo Collodi kreeg een liefdevolle, kleurrijke en vooral voor jonge kijkers spannende filmbewerking: de scène met Monstro de Walvis is even slikken. Ook het liedje 'When you wish upon a star' blijft lang hangen. Regisseurs Luske en Sharpsteen droegen samen ook bij aan een andere Disney-mijlpaal: Fantasia.

Snow White and the Seven Dwarfs

1937 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1937. Familiefilm van David Hand.

Walt Disney's bewerking van het beroemde sprookje van Grimm werd in 1937 de eerste avondvullende tekenfilm, ook al geloofde zelfs zijn broer en zakenpartner Roy destijds niet in het project (net als de rest van Hollywood). Tot ieders verbazing bleef de film echter decennialang overal ter wereld volle zalen trekken. Het is dan ook een film van grote klasse. Door het American Film Institute in 2008 uitgeroepen tot de beste Amerikaanse animatiefilm aller tijden.