Picha

Regisseur

Picha is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le Big Bang

1987 | Animatie

België 1987. Animatie van Picha.

Derde lange animatiefilm van de tekenaar Picha. Hij beschrijft de Derde Wereldoorlog, voorspeld voor 1995: dat is lachen! Niet méér dan in zijn vorige films heeft Picha voor de hand liggende provocaties, rechtlijnig goed en kwaad, slechte smaak, vulgariteit, goedkope effecten en de meest afgezaagde woordspelletjes weten te vermijden. Ongetwijfeld is het op zich al bijzonder dat hij tekenfilms voor volwassenen maakt, maar als dat is om er pure demagogie mee te bedrijven, is het resultaat een film die al snel stierlijk verveelt, dankzij een flinke dosis mensenhaat en huis-tuin- en keukenfilosofie.

The Missing Link

1980 | Animatie

Frankrijk/België 1980. Animatie van Picha.

De mensheid op zoek naar de ontbrekende schakel tussen aap en mens. Was Picha's eersteling SHAME OF THE JUNGLE een kraker, deze tweede grote tekenfilm stelt teleur. Gebrek aan humor en vaart. Opvallend is wel de orkestrale muziek en de songs vertolkt door Leo Sayer. Toch kijken indien de kans zich voordoet.

Tarzoon, la honte de la jungle

1975 | Animatie

België/Frankrijk 1975. Animatie van Picha en Boris Szulzinger. Met o.a. Johnny Weissmuller jr, Christopher Guest, Bill Murray, Brian Doyle-Murray en John Belushi.

Deze tekenfilm gunt ons een wat ondeugende kijk op de prutser Tarzoon, heerser van de jungle: het is een persiflage op de Tarzan-films. De erven van Edgar Rice Burroughs wilden een verbod op de film: zij kwamen echter niet verder dan het laten verbieden van de naam Tarzoon. De film had wat korter gekund, dat wel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Picha op televisie komt.

Reageer