Yang Jin-mo

Editor

Yang Jin-mo is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Psychokinesis

2018 | Sciencefiction

Zuid-Korea 2018. Sciencefiction van Yeon Sang-ho. Met o.a. Shim Eun-kyung, Ryu Seung-ryong en Park Jung-min.

Het kiprestaurantje van Roo-Mi moet, net als alle andere winkeltjes uit de buurt, wijken voor een megalomaan tax-free winkelcentrum. De winkeliers willen niet weg en krijgen onverwachte hulp van Roo-Mi's sukkelige vader, die ze niet meer zag sinds hij haar en haar moeder in de steek liet. Vader heeft nu kakelverse superkrachten. Regisseur Yeon maakte eerder de uitstekende zombiefilm Train to Busan. Dat niveau haalt hij hier helaas niet, daarvoor is de film te rommelig. Maar het is makkelijk meeleven met de arme sloebers in hun strijd tegen het Zuid-Koreaanse grootkapitaal in deze frisse superheldenfilm.

Okja

2017 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Zuid-Korea/Verenigde Staten 2017. Avonturenfilm van Bong Joon-ho. Met o.a. Ahn Seo-hyun, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Paul Dano en Steven Yeun.

Amerikaanse multinational schrijft wedstrijd uit waarbij boeren overal ter wereld genetisch gemanipuleerde superbiggen moeten fokken. Okja, van het Zuid-Koreaanse weesmeisje Mija en haar opa, is de allergrootste, maar Mija wil Okja niet afstaan. Bongs film begint als vrolijke mengeling van kinderfilm, politieke satire en actiefilm, maar wordt allengs somberder en cynischer. Het supervarken werd ontworpen door de Nederlander Erik-Jan de Boer, die in 2013 een Oscar won voor de (computer)tijger uit Life of Pi.

Train to Busan

2016 | Thriller, Horror

Zuid-Korea 2016. Thriller van Yeon Sang-ho. Met o.a. Gong Yoo, Kim Soo-an, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok en Choi Woo-sik.

Eerste live-actionfilm van animatieregisseur Yeon Sang-ho (The King of Pigs, The Fake) is vervolg op zijn eigen Seoul Station (2016), waarin een virus mensen in zombies verandert. In Train to Busan volgen we de aan zijn werk verslaafde zakenman Seok-woo (Gong Yoo), die met zijn dochtertje in hogesnelheidstrein richting Busan zit wanneer om hem heen de pleuris uitbreekt. Train to Busan is een heerlijke achtbaanrit, waarin je onderweg ook nog rake dingen hoort over klassenstrijd, corruptie, modern ouderschap en (gebrek aan) mannelijkheid. Publieksprijs op het Toronto After Dark Film Festival.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yang Jin-mo op televisie komt.

Reageer