Tomás Blanco is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Nada menos que todo un hombre

1971 | Drama

Spanje 1971. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Francisco Rabal, Analía Gadé, Ángel del Pozo, José María Seoane en Tomás Blanco.

Een rijk geworden emigrant komt naar zijn geboortedorp terug en is bereid om met de meest aantrekkelijke en hebzuchtige vrouw te trouwen. Onuitstaanbaar en slecht gemaakt.

Los Hombres las prefieren viudas

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. María Mahor, Juanjo Menéndez, María Isbert en Tomás Blanco.

Een jonge vrouw verzint een overleden echtgenoot om zodoende te kunnen trouwen met een miljonair die op een ziekelijke manier door weduwen wordt aangetrokken. Een werkelijk slechte film.

Don erre que erre

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Paco Martínez Soria, Maria Carmen Prendes, José Sacristán, Mariá Román en Tomás Blanco.

Een dorpeling komt in de stad aan en wil iedereen van zijn rotsvaste principes overtuigen. Een van de pijnlijke komedies van Martínez Soria die allemaal op elkaar lijken.

Tengo que abandonarte

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. Jaime Toja, Esther Riera, Gisia Paradis en Tomás Blanco.

Een jonge vrouw wantrouwt de bedoelingen van haar verloofde.Een onbeschrijfelijk knoeiwerk, dat haast zonder dat te willen surrealistisch is.

Operación Cabaretera

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Mara Cruz en Tomás Blanco.

Een cabaretière wordt betrokken in een criminele zaak. Een film zoals alle andere 'Operaties' en 'Doelwitten' van Mariano Ozores.

Fantasía 3

1967 | Fantasy

Spanje 1967. Fantasy van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Juan Diego, Dyanik Zurakowska, Tomás Blanco en Luis Prendes.

Verschillende 'sketchjes' over drie fantastische verhalen. De eerste en weinig vermeldenswaardige film van een heden ten dage beroemde regisseur.

Un Puente sobre el tiempo

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José Luis Merino. Met o.a. Manolo Gil, Susana Canales, Maite Blasco, Alfredo Mayo en Tomás Blanco.

Franquistische oudstrijders uit de Spaanse burgeroorlog houden een re reünie om de vijfentwintigste verjaardag van hun militaire overwinning te herdenken. Een denigrerende fascistische apologie met een provocerende inslag. Mayo, Blanco en Peña roepen in korte stukjes de rollen van Franquistische militairen tot leven die zij zo vaak speelden in de films van na de oolog. Ook bekend als ALFÉRECES PROVISIONALES.

Muere una mujer

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Mario Camús. Met o.a. Alberto Closas, Gisia Paradis, Tomás Blanco en Mabel Karr.

Een zakenman vindt op een dag het lijk van een vrouw in zijn auto. Een erg flauwe film, geschreven door de overschatte regisseur en Carlos Saura.

Fuera de la ley

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. George Martin, Jack Taylor, Tomás Blanco en Alberto Dalbes.

Bij vergissing wordt een prijs op het hoofd van een rechtschapen boer gezet. Een van de eerste, Spaanse westernimitaties, zoals die voorafgingen aan de spaghettiwesterns van o.a Sergio Leone.

El Señor de LaSalle

1964 | Avonturenfilm

Spanje 1964. Avonturenfilm van Luis César Amadori. Met o.a. Mel Ferrer, Tomás Blanco, Fernando Rey, Roberto Camardiel en Nuria Torray.

In het Frankrijk van de zeventiende eeuw stelt de heer De La Salle zich ten doel om de armoede van het volk te verhelpen. Een eenvoudige film, zonder veel belang maar toch met zekere kwaliteiten.

La revoltosa

1963 | Komedie, Musical, Muziek

Spanje/Mexico 1963. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Teresa Lorca, Germán Cobos, Antonio Vico en Tomás Blanco.

Morales draait zijn kaskraker uit 1949 opnieuw, maar vervalt in herhaling. Het werd geen succes, hoewel hij in kleur filmde, wat de voornaamste reden voor deze remake was. Het scenario is van Fernando Merelo, Ricardo Toledo en regisseur Morales naar het gelijknamige stuk van Carlos Fernández Shaw en José López Silva. Het camerawerk is van Francisco Marin.

Occidente y sabotaje

1962 |

Spanje 1962. Ana Mariscal. Met o.a. Fernando Cebrián, Ana Mariscal, Jorge Rigaud en Tomás Blanco.

Twee buitenlandse terroristen komen naar Spanje met verraderlijke bedoelingen. Deze racistische, zeer slechte film is werkelijk beneden alle peil en werd geproduceerd, geschreven, geregisseerd en vertolkt door Ana Mariscal.

Los Culpables

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van José María Forn. Met o.a. Susana Campos, Yves Massard, Tomás Blanco en Gerard Tichy.

Een man heeft besloten zijn eigen dood te ensceneren om onder een andere naam in Zwitserland een nieuw leven te beginnen. Dan echter blijkt hij echt dood te zijn. Een achtenswaardige film die echter op geen enkele wijze uitsteekt boven het oorspronkelijke theaterstuk.

Cupido contrabandista

1962 | Komedie, Misdaad

Spanje 1962. Komedie van Esteban Madruga. Met o.a. Antonio Ozores, Tomás Blanco, María Mahor en Pepe Isbert.

Een ongelukkige die naar Madrid reist om persoonlijk kennis te maken met zijn verloofde (waarmee hij door een briefwisseling in contact is gekomen), wordt door enige smokkelaars bedrogen. Een zeer middelmatige komedie, waarvan het verhaal gedeeltelijk herinnert aan de latere film SIRENE DU MISSISSIPPI.

Cupido contrabadista

1962 |

Spanje 1962. Esteban Madruga. Met o.a. María Mahor, Tomás Blanco en Antonio Ozores.

Een ongelukkige die naar Madrid reist om persoonlijk kennis te maken met zijn verloofde (waarmee hij door een briefwisseling in contact is gekomen), wordt door enige smokkelaars bedrogen. Een zeer middelmatige komedie, waarvan het verhaal gedeeltelijk herinnert aan de latere film SIRENE DU MISSISSIPPI.

Un Paso al frente

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Germán Cobos, Julio Núñez, José Campos, Tomás Blanco en Alfredo Mayo.

De lotgevallen van een aantal leerlingen van de parachutistenschool. De zeer middelmatige regisseur Ramón Torrado probeerde hiermee het succes van zijn film BOTÓN DE ANCLA te herhalen.

Dónde vas, triste de tí

1960 | Romantiek, Historische film

Spanje 1960. Romantiek van Alfonso Balcázar. Met o.a. Vicente Parra, Marga López, José Marco Dav[KA1]0 en Tomás Blanco.

Het ongelukkige vervolg op DÓNDE VAS, ALFONSO XII? met dezelfde cast en technici als de voorafgaande film.

Dónde vas, Alfonso XII?

1958 | Romantiek, Historische film

Spanje 1958. Romantiek van Luis César Amadori. Met o.a. Vicente Parra, Paquita Rico, Mercedes Vecino en Tomás Blanco.

De tragische liefdesromance tussen Alfonso XII en de Spaanse prinses Margarita. Een stompzinnige en vulgaire film die met overvloed aan middelen toch goed gerealiseerd werd. In Spanje werd het een verpletterend kassucces.

La Patrulla

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1954. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Conrado San Martín, José María Rodero, Julio Peña en Tomás Blanco.

Vijf soldaten uit het leger van Franco spreken af om tien jaar later weer bijeen te komen op de plaats waar zij een groepsfoto lieten maken. Geen absoluut slechte film.

La Llamada de Africa

1952 |

Spanje 1952. César Fernández Ardavín. Met o.a. Tomás Blanco, Gerard Tichy, Angel Picazo en Mayrata O'Wisiedo.

Buitenlandse spionnen bespieden de bouw van een luchthaven in het Spaanse West-Afrika. Deze beschamende kolonialistische xenofobie is kenmerkend voor de jaren van de Koude Oorlog.

La Laguna negra

1952 | Drama, Misdaad

Spanje 1952. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Maruchi Fresno, Tomás Blanco en Fernando Rey.

Twee broers vermoorden hun vader op instignatie van de verdorven vrouw van een van hen. Een ruraal detective-drama van zekere kwaliteit, dat op een werk van de beroemde Spaanse dichter Antonio Machado geïnspireerd is.

Quema el suelo

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Annabella, Tomás Blanco, Rafael Calvo en Mario Berriatúa.

Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen een psychiater die totaal opgaat in zijn werk, zijn verveelde echtgenote en haar lievelingsschrijver. Deze duidelijk povere film werd met een zekere waardigheid geregisseerd.

Fuente enterrada

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Antonio Román. Met o.a. Ana Mariscal, Conrado San Martín, Tomás Blanco en Guillermo Marín.

Film over een vrouw die zenuwziek is geworden door de voortdurende ontrouw van haar echtgenoot. Moralisme en onbaatzuchtigheid.

Tempestad en el alma

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. José Bódalo, Miriam Day, Eduardo Fajardo en Tomás Blanco.

In een krankzinnigen-gesticht woont een door hun slechte humeur ontworteld echtpaar. Absoluut smakeloos.

La revoltosa

1949 | Komedie, Musical, Muziek

Spanje 1949. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Tony Leblanc, Carmen Sevilla, Tomás Blanco en Antoniop Riquelme.

Een acceptabele herverfilming van de vorige film (uit 1924), die de doorbraak betekende voor de komiek Leblanc. Het scenario is van Fernando Merelo, Ricardo Toledo en regisseur Morales naar het gelijknamige stuk van Carlos Fernández Shaw en José López Silva. Het camerawerk is van Emilio Foriscot en Alfredo Fraile. Mono.

El Santauario no se rinde

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Alfredo Mayo, Beatriz de Añara, Tomás Blanco, Carlos Muñoz en Eduardo Fajardo.

De verdeding van Santa María de la Cabeza. Een demagogische bombastische film, typerend voor het Spanje van na de oorlog.

Las Aguas bajan negras

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Adriano Rimoldi, Charito Granados, José Jaspe en Tomás Blanco.

Een mijnstadje in Asturias wordt verwoest tijdens de oorlog tussen de Carlisten en de aanhangers van Isabella II. Dit is een klassieker onder de Spaanse films uit de veertiger jaren en tevens één van de weinig aanvaardbare produkten van de regisseur. Het is een bewerking van de roman La aldea perdida van Palacio Valdés.

El Huésped de las tinieblas

1948 | Biografie

Spanje 1948. Biografie van Antonio del Amo. Met o.a. Carlos Muñoz, Pastora Peña, Tomás Blanco en Julia Lajos.

Een film over de onbeantwoorde liefde van Gustavo Adolfo Bécquer voor een jong meisje. Een ambitieuze, onalledaagse film, waarin het leven van de legendarische romantische Spaanse dichter Bécquer op opvallende wijze is vastgelegd.

el Verdugo

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Margarita Andrei, Carlos Muñoz, Virgilio Teixeira en Tomás Blanco.

Een jonge Française die voor de Nazi's is gevlucht vestigt zich in Spanje, en wordt langzamerhand op het land verliefd. Een belachelijk nationalistisch pamflet.

Mañana como hoy

1947 | Romantiek

Spanje 1947. Romantiek van Mariano Pombo. Met o.a. Ana Mariscal, Alfredo Mayo, Tomás Blanco en Julia Lajos.

In het Midden-Europa van 1884 worden twee mensen op elkaar verliefd. De enige en ook echt rudimentaire film van Mariano Pombo.

4 mujeres

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Antonio del Amo. Met o.a. María Denis, Carlos Nuñoz, Fosco Giaschetti en Tomás Blanco.

Het verhaal van een vrouw van wie vier spelers beweren haar te hebben gekend in verschillende tijdvakken en plaatsen, onder verschillende namen en omstandigheden. Een werkelijk bijzondere en zeer achtenswaardige film, waarvan het scenario geschreven is door de latere regisseur Manuel Mur Oti.

Un Caballero famoso

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van José Buchs. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Florencia Bécquer en Tomás Blanco.

Een jonge Andalusiër raakt onder de bekoring van de elegante Eugenia... Liefde en folklore van de pioniers van de Spaanse film.