Kay Callard

Acteur

Kay Callard is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

The great train robbery

1963 | Thriller

Verenigde Staten 1963. Thriller van Max Varnel. Met o.a. Tony Quinn, Kay Callard en Denis Shaw.

Vrolijke avonturenfilm over drie charmante criminelen die halverwege de negentiende eeuw in Engeland een spectaculaire treinroof beramen. Crichton (tegenwoordig vooral bekend als auteur van Jurassic Park en Rising sun), verfilmde zijn eigen boek en baseerde zich daarbij op een waargebeurd incident dat de geschiedenis is ingegaan als de eerste treinoverval.

Top Floor Girl

1959 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1959. Drama van Max Varnel. Met o.a. Kay Callard en Neil Hallett.

Niets kan een meedogenloze vrouw weerhouden tot de top van de zakenwereld door te dringen. Een vrij onderhoudend drama.

Great Van Robbery

1959 | Misdaad, Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1959. Misdaad van Max Varnel. Met o.a. Denis Shaw, Kay Callard, Tony Quinn, Philip Saville en Geoffrey Hibbert.

Ouderwetse Britse B-film over Caesar Smith (Shaw) van Interpol, die de buit van honderdvijftigduizend pond (ca vijf miljoen Euro) van een overval op de Engelse munt traceert van Rio de Janeiro, waar een deel opdook om een partij koffie te betalen, via Rome en Parijs terug naar Londen. En reken maar: de misdaad loont niet! Scenario van Brian Clemens en Eldon Howard, al staat slechts op de credits vermeld dat ze alleen maar het verhaal bedachten. Het camerawerk is van James Wilson. Ook de muziek van Edwin T. Astley, Albert Elms en Leon Young staat niet op de aftiteling. Nicolas Roeg, staat als 'camera operator' Nick Roeg op de eindaftiteling vermeld. Een routine job van veelfilmer Varnel.

Mailbag Robbery

1958 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1958. Misdaad van Compton Bennett. Met o.a. Lee Patterson, Kay Callard, Alan Gifford, Kerry Jordan en Lee Paterson.

De titel vertelt al alles over deze doorsneefilm.

West of Suez

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Arthur Crabtree. Met o.a. Keefe Brasselle, Kay Callard, Karel Stepanek en Ursula Howells.

Ongevaarlijke intrige opgenomen in Londen en in het Midden-Oosten met gangsters. Oorspronkelijke titel THE FIGHTING WILD CATS.

The Fighting Wildcats

1957 |

1957. Arthur Crabtree. Met o.a. Karel Stepanek, Kay Callard en Keefe Brasselle.

Ongevaarlijke intrige opgenomen in Londen en in het Midden-Oosten met gangsters. Oorspronkelijke titel THE FIGHTING WILD CATS.

Man in the Shadow

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Montgomery Tully. Met o.a. Zachary Scott, Faith Domergue, Faith Brook, Peter Illing en Gordon Jackson.

Domergue is de vrouw van een veroordeelde moordenaar. Ze trekt er op uit om de ware boosdoener te vinden. Een redelijk goed, klein misdaaddrama. Ook bekend als VIOLENT STRANGER.

Escapement

1957 | Mysterie, Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1957. Mysterie van Montgomery Tully. Met o.a. Rod Cameron, Mary Murphy, Peter Illing, Meredith Edwards en Kay Callard.

De tweede film van Cameron, die hier een verzekeringsdetective speelt. Het geheel houdt het midden tussen een science-fictionfilm en een detective. Noch het één noch het ander is geslaagd. Illing is de geleerde die hoogst moderne apparatuur van Edwards gebruikt om mensen met belangrijke banen in zijn macht te krijgen. Cameron maakt een eind aan zijn praktijken. In 1960 werd de film in Amerika uitgebracht met twee titels: THE ELECTRONIC MONSTER en ZEX.

Cat Girl

1957 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1957. Horror van Alfred Shaughnessy. Met o.a. Barbara Shelley, Robert Ayres, Kay Callard en Paddy Webster.

Shelley is bezeten door een familievloek die haar doet veranderen in een naar, bloeddorstig beest. Een reeks van moorden is het gevolg; tempo en goedkope produktie verpesten het gehele effect.

Stolen Assignment

1955 | Mysterie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Mysterie van Terence Fisher. Met o.a. John Bentley, Hy Hazell, Eddie Byrne, Patrick Holt en Joyce Carey.

Dit is een typisch Brits mysterieus misdaadverhaal. Elkaar beconcurrerende journalisten wedijveren met de politie om te ontdekken wie een rijke, impopulaire vrouw vermoord heeft. Het verhaal is zwak, maar Fisher regisseert met groot vertoon.

The Unholy Four

1953 |

1953. Terence Fisher. Met o.a. Philip Lennard, Owen Evans, Kim Mills, Jack Taylor en Jeremy Hawk.

Dit is een typisch Brits mysterieus misdaadverhaal. Elkaar beconcurrerende journalisten wedijveren met de politie om te ontdekken wie een rijke, impopulaire vrouw vermoord heeft. Het verhaal is zwak, maar Fisher regisseert met groot vertoon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kay Callard op televisie komt.

Reageer