Stu Phillips: muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

The Highwayman

1987 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van Doug Heyes. Met o.a. Sam Jones, Claudia Christian, Stanford Egi, Wings Hauser en Jimmy Smits.

Een 'stille' verklaart de oorlog aan de corruptie in een klein stadje. Een film op kleine schaal in de stijl van Schwarzenegger als pilot voor een serie.

In Like Flynn

1985 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1985. Avonturenfilm van Richard Lang. Met o.a. Jenny Seagrove, Murray Crutchley, Maury Chaykin, Robert Webber en Eddie Albert.

Seagrove werkt als researcher bij een grote Amerikaanse uitgeverij. Niemand weet dat zij onder het pseudoniem Darryl F. Raymond de reeks succesvolle detectiveromans rond macho-held Jason Flynn op haar naam heeft staan. Haar baan brengt haar op de meest bizarre locaties en ook herhaaldelijk in levensgevaarlijke situaties. Vergezochte actiefilm, die humor en spanning wil mengen maar op geen van beide terreinen slaagt. Seagrove is geen ogenblik geloofwaardig. Gelukkig zijn er veteranen als Conrad, Webber en Albert om de boel wat op te vrolijken. Glen A. Larson schreef het scenario duidelijk met de bedoeling het te verkopen als prototype voor een reeks, waar hij om begrijpelijke redenen niet in is geslaagd. Achter de camera stond René Verzier.

Buck Rogers In The 25th Century

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Daniel Haller. Met o.a. Gil Gerard, Pamela Hensley, Erin Gray, Tim O'Connor en Henry Silva.

De legendarische ruimteheld uit de romans van Philip Francis Nowlan en de stripverhalen van Nowlan en Dick Calkins, werd voor deze gelegenheid tot leven gewekt door scenaristen Glen Larson en Leslie Stevens. Door een technisch defect wordt Bucks ruimteschip vijf eeuwen verder de toekomst ingestuwd. Hier ontmoet hij de mooie Prinses Ardala, die regeert over zowat het hele heelal en die nu op weg is naar de aarde om een vredesverdrag te sluiten. In werkelijkheid bereidt ze een invasie voor om de aarde te veroveren. Goeie doorsnee SF, met komische fragmenten, maar met zwakke psychologische karaktertekeningen, wat het stripachtige nog benadrukt. Gefotografeerd door Frank Beascoechea en van muziek voorzien door Stu Phillips. Geproduceerd als pilotfilm voor een tv-reeks, maar werd eerst uitgebracht in de zalen.

Battlestar Galactica

1979 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1979. Sciencefiction van Richard A. Colla en Alan J. Levi. Met o.a. Lew Ayres, Ray Milland, Lorne Greene, Dirk Benedict en Richard Hatch.

Cylon-robots lopen er als mensen bij en Starbuck is een vrouw. Deze informatie zal als een schok komen voor Battlestar Galactica-fans die zijn blijven steken in 1978 en nog niet hebben kennisgemaakt met de magnifieke nieuwe serie. De film van vanavond bestaat in feite uit een montage van de eerste paar afleveringen van Battlestar Galactica, de amusante sf-serie die legendarisch is als een verduisterde maan tussen reuzensterren Star Trek (1966) en Star Wars (1977). De titel komt van het enige oorlogsschip dat de oorlog tussen mens en Cylon overleefd heeft, en dat nu op weg terug is naar de Aarde. Met Adama (Greene) de commandant, diens militaire zoon Apollo (Hatch) en Starbuck (Benedict) de nonchalante toppiloot.

Hollywood Horror House

1973 | Thriller

Verenigde Staten 1973. Thriller van Donald Wolfe. Met o.a. J.D. Garfield, Miriam Hopkins, Gale Sondergaard, Virginia Wing en Florence Lake.

Een variant op het SUNSET BOULEVARD-plot maar dan dodelijker. Een verbleekt, aan alcohol verslaafd sterretje (Hopkins) huurt een charmante jongeman in als verpleger. Hij blijkt een psychopatische moordenaar te zijn, en al spoedig zijn het in stukken snijden van lijken en middernachtelijke begrafenissen aan de orde van de dag in hun riante herenhuis in Hollywood. Enkele echt enge momenten (in het bijzonder de openingssc[KA2]ene) zijn er zeker in deze duistere griezelfim. Maar het gaat om een low- budget produktie en er wordt, nogal uit de tijd, een uitstapje naar de hippiecultuur (rond 1965) gemaakt, hetgeen weer afbreuk doet aan het uiteindelijke effect. Werd gefilmd op het landgoed van Norma Talmadge en er zijn vele voortreffelijke griezel- acteurs ingehuurd. De moorddadige antiheld wordt gespeeld door de zoon van filmster John Garfield.

Beyond the Valley of the Dolls

1970 | Muziek, Erotiek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Russ Meyer. Met o.a. Dolly Read, Cynthia Meyers, Marcia McBroom, Michael Blodgett en Edy Williams.

Drie mooie jonge dames vormen een rockband. Ze besluiten, op aandringen van hun manager, een kans te wagen in Hollywood. Dank zij de relaties van de tante van een van hen, staan ze weldra in het middelpunt van de belangstelling. Op weg naar de roem, maken ze kennis met een aantal zonderlinge personages en het trio wordt meegesleept in een draaikolk van drank- en drugmisbruik, partnerruil, seksuele buitensporigheden, sadisme en masochisme. Schitterende cynische parodie op het leven in Hollywood van `tietenkoning` Meyer. De grove humor zal niet bij iedereen in de smaak vallen en de sekssc[KA2]enes zijn zeer expliciet, zeker voor een film geproduceerd door een grote maatschappij (samen met THE SEVEN MINUTES was dit de enige film die Meyer ooit voor een 'major' draaide). Het scenario van Roger Ebert heeft niets te maken met de succesroman van Jacqueline Susann of met de daarop gebaseerde film. De slotsequensie is gewoonweg verbluffend. In beeld gebracht door Fred J. Koenekamp. Door twee vooraanstaande Amerikaanse critici gekozen als één van de tien beste films die in de V.S. in de periode 1968-'78 zijn gemaakt. Gedraaid in Panavision.

The Curious Female

1969 | Erotiek, Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Erotiek van Paul Rapp. Met o.a. Angelique Pettyjohn, Charlene Jones, Bunny Allister, David Westberg en Julie Connors.

In het jaar 2177 wordt het liefdesleven van de mensen per computer geregeld. Hiervan afwijken is ten strengste verboden. Een koppel dat op een eiland leeft (het vroegere Los Angeles dat van het vasteland afgescheiden is) besluit seksfilms uit de twintigste eeuw te bewaren en te vertonen. Al gauw loopt de zaak hier uit de hand en heeft de computer niet veel meer in de pap te brokkelen. Onschuldige seksfilm die een blik werpt op de toekomstige erotiek. Veel heeft het allemaal niet om het lijf (letterlijk en figuurlijk). Het scenario van Winston R. Paul bevat niet de minste motivatie en wat voor humor moet doorgaan zal de toeschouwer zeker geen lachkrampen bezorgen. Het spel van de onbekende acteurs is beneden alle peil. Enkel blote borsten- fanaten komen aan hun trekken. Fotografie van Don Birnkrant.

The Appointment

1969 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Omar Sharif, Anouk Aimée, Lotte Lenya, Fausto Tozzi en Didi Perego.

Een briljant advocaat (Sharif) uit Rome wordt verliefd op een mysterieuze jonge vrouw (Aimée, die de verloofde van een collega blijkt te zijn, en een dubbelleven leidt als call-girl) die hem uiteindelijk zal ruïneren. Melodramatisch en te lang. Scenario van James Salter. Camerawerk van Carlo di Palma.