Marta May

Acteur

Marta May is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Companys

1979 | Historische film

Spanje 1979. Historische film van José María Forn. Met o.a. Luis Iriondo, Marta May, Xabier Elorriaga en Agustín González.

De film toont het laatste levensjaar van Companys, een Catalaanse politicus, die kort nadat hij in Frankrijk was gaan wonen door de Gestapo aan het Spanje van generaal Franco werd overgedragen en daar onmiddellijk gefusilleerd werd. Een goede film die haast nooit ten prooi aan de demagogie valt. Ook bekend als PROCESO A CATALUÑA.

Horror story

1972 |

Spanje 1972. Manuel Esteba. Met o.a. Hnos Calatrava, Silvia Solar en Marta May.

Twee broers die uit een spionagebende vluchten, vinden bij toeval een kasteel dat wordt bewoond door de horrormythen. Ongetwijfeld een van de slechtste produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

Metamorfosis

1970 | Fantasy

Spanje 1970. Fantasy van Jacinto Esteva. Met o.a. Julián Ugarte, Romy, Marta May en Carlos Otero.

Een film over een zeug die in een vrouw verandert en de daarmee gepaard gaande schrik. Een slecht, zelfgenoegzaam, experimenteel produkt.

La Mujer celosa

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Jaime Puig. Met o.a. Marta May, Juliían Ugarte en José María Blanco.

Een vrouw wordt bang voor de steeds toenemende minachting van haar man. De regie en het scenario zijn aanvechtbaar, maar de acteurs zijn zeer goed.

Cabezas cortadas

1970 | Experimenteel

Spanje/Brazilië 1970. Experimenteel van Glauber Rocha. Met o.a. Francisco Rabal, Marta May, Pierre Clémenti en Emma Cohen.

De relatie die ontstaat tussen een dictator uit de derde wereld, een eenvoudige boerin en een dappere herder. Een allegorie over macht met een weinig gelukkig resultaat.

La Respuesta

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van José María Forn en José Mar´a Forn. Met o.a. Francisco Viader, Marta May, Jordi Torras, Víctor Petit en Jordi Toras.

Een jonge student vermoordt de minnaar van zijn verloofde. Een vreemde en zeer kritische film die veel problemen met de censuur had.

La Piel quemada

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van José María Forn. Met o.a. Antonio Iranzo, Silvia Solar, Marta May en Carlos Otero.

De verhouding tussen een eenvoudige Spaanse arbeider en een welgestelde Franse toeriste. Een aardig sociaal melodrama, dat tot de kern van de Spaanse toeristen-explosie doordringt en bovendien zeer goed gebruik maakt van de uiterlijke kenmerken van de twee hoofdrolspelers.

Fuerte perdido

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Germán Cobos, Marta May, Ethel Rojo en José Guardiola.

Indianen besluiten een militair fort aan te vallen. Een uitgesproken schandelijke film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marta May op televisie komt.

Reageer