Choko Iida

Acteur

Choko Iida is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Nagaya shinshi roku

1947 | Drama

Japan 1947. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Chishû Ryû, Choko Iida, Takeshi Sakamoto, Reikichi Kawamura en Hoki Aoki.

Een mooi melodrama met Ryu als een alleenwonende 50-jarige vrouw die op een dag door de bewoners van haar wijk een klein jongetje krijgt toevertrouwd. Iedereen neemt aan dat het om een zwervend weeskindje gaat, en Ryu voelt zich, na een eerste onwennigheid, meer en meer betrokken bij het kind. Een paar maanden later duikt de vader van het kind op.

Hitori Musuko

1936 | Drama

Japan 1936. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Choko Iida, Shinichi Himori, Yoshiko Tsubouchi, Chishû Ryû en Mitsuko Yoshikawa.

Een stijlvol melodrama over een alleenstaande moeder die zich opoffert om haar enige zoon een goede opvoeding te kunnen geven. Ontroerend en oprecht. De eerste sprekende film van Ozu. Ook bekend als THE ONLY SON.

Tokyo no Yado

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Takeshi Sakamoto, Tokkan Kozo, Takayuki Suematsu, Yoshiko Okada en Kazuko Kojima.

Een typisch Ozu-melodrama over een werkloze vader van twee kinderen en zijn verhouding met een werkloze vrouw, moeder van een zwaar ziek kind. In een wanhoopspoging om geld bijeen te krijgen voor de dokter begaat de man een misdaad. Ozu blijft natuurlijk een integere en visueel interessante cineast, maar op den duur komt al die ellende wel je strot uit. Scenario van Tadao Ikeda en Masao Arata. Camerawerk van Toshimitsu Nakajima. Engelse titel: AN INN IN TOKYO.

Tonari no Yae-chan

1934 | Drama, Romantiek

Japan 1934. Drama van Yasujiro Shimazu. Met o.a. Yukichi Iwata, Choko Iida, Yumeko Aizome, Yoshiko Okada en Ryotaro Mizushima.

Een lichtvoetig romantisch drama over de ontluikende liefde tussen Keitaro en zijn buurmeisje Yae. Heel even dreigt de idylle doorbroken te worden als de oudere zus van Yae, die na haar echtscheiding terug in het ouderlijk huis komt wonen, een oogje laat vallen op Keitaro. Maar de vader van Yae wordt net op tijd overgeplaatst en verhuist met de hele familie. Yae wordt aan de zorgen van de buren toevertrouwd, dit tot grote vreugde van Keitaro. Onbenullig, maar fris en onderhoudend. Engelse titel: OUR NEIGHBOUR, YAE.

Yogoto No Yume

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Sumiko Kurishima, Teruko Kojima, Tatsuo Saito, Jun Arai en Mitsuko Yoshikawa.

Een hartverscheurend melodrama over een vrouw die, verlaten door haar man, alleen haar gehandicapt zoontje moet grootbrengen. Om geld te verdienen werkt ze 's nachts in een havenbar. Onverwacht komt haar man bij haar terug, maar hij vindt geen werk. Totaal verbitterd zal hij een bank beroven en, achtervolgd door de politie, zelfmoord plegen. De botsing tussen de strakke zwart-wit fotografie en het barokke verhaal is, zoals in de meeste Japanse melodrama's, fascinerend en voor cinefielen uitermate interessant. Ook bekend als EVERY NIGHT DREAMS.

Tokyo no gassho

1931 | Drama

Japan 1931. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Tokihiko Okada, Emiko Yagumo, Hideo Sugawasa, Hideko Takamine en Choko Iida.

Een subtiele melodramatische film over een man, vader van twee kinderen, die zijn baan verliest. Na de nodige omzwervingen belandt hij in een café dat blijkt te worden uitgebaat door zijn oude professor. Samen maken ze van de kroeg een ontmoetingsplaats van oud-studenten. Sympathiek en visueel aantrekkelijk. Engelse titel: TOKYO CHORUS.

Wataki Hi

1929 | Romantiek

Japan 1929. Romantiek van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ichiro Yuki, Tatsuo Saito, Junko Matsui, Shinichi Himori en Choko Iida.

Een van de eerste films van Ozu. Watanabe is een student die een bordje 'kamer te huur' voor zijn venster hangt om zo meisjes aan te lokken. Zijn eerste slachtoffer is de mooie Chieko die echter meteen haar intrek neemt zodat Watanabe bij een vriend onderdak moet vragen. Die vriend blijkt ook verliefd te zijn op Chieko en samen trekken ze met haar naar een ski-oord. Deze verrassende lichtvoetige zwijgende film is vooral interessant voor liefhebbers van de Japanse film die willen kennismaken met het vroege werk van Ozu. Ook bekend als DAYS OF YOUTH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Choko Iida op televisie komt.

Reageer