Tony Maylam: regie en scenario.
Er zijn 4 films gevonden.

Split Second

1992 | Horror, Sciencefiction, Actiefilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1992. Horror van Tony Maylam. Met o.a. Rutger Hauer, Kim Cattrall, Pete Postlethwaite, Ian Dury en Michael J. Fox.

Door het broeikaseffect van de aarde wordt Londen onder water gezet en geteisterd door een rattenplaag en een moordende smog. Hauer is de in leder geklede politieman Harley Stone, op zoek naar het monster dat ook zijn partner het leven kostte, een grote mutant-rat die zich voedt met de harten en het DNA (!) van zijn slachtoffers. Het beest lijkt wel steeds intelligenter te worden. Cliché's worden niet geschuwd, toch is de film verteerbaar dankzij de aanwezigheid van acteurs als Hauer, Postlethwaite en Cattrall.

The Sins of Dorian Gray

1983 | Drama, Horror

Verenigde Staten 1983. Drama van Tony Maylam. Met o.a. Anthony Perkins, Joseph Bottoms, Belinda Bauer, Olga Karlatos en Michael Ironside.

Dorian draagt dit keer een rokje wanneer ze kijkt hoe haar portret ouder wordt in deze jaren-tachtig-modernisering van Oscar Wilde's macabere verhaal. Een ongebruikelijk uitstapje van de Rankin/Bass-tekenfilmmensen, waar ze beter niet aan hadden kunnen beginnen.

The Burning

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Tony Maylan en Tony Maylam. Met o.a. Brian Matthews, Leah Ayers, Brian Backer, Larry Joshua en Lou David.

Weerzinwekkend aftreksel van FRIDAY THE 13TH (met Tom Savivi's bloederige make-up-effecten) over een oude beheerder van een zomerkamp die op de gebruikelijke manier wraak neemt.

The Riddle of the Sands

1978 | Oorlogsfilm, Thriller, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1978. Oorlogsfilm van Tony Maylam. Met o.a. Michael York, Jenny Agutter, Simon MacCorkindale, Jurgen Andersen en Michael Sheard.

Een Engelsman ontdekt anno 1901, dat de Duitsers in het Waddengebied een invasie van Engeland voorbereiden. De gelijknamige, in 1903 gepubliceerde spionageroman van Erskine Childers schijnt de directe aanleiding te zijn geweest tot de installatie van enkele marinebases langs de Britse oostkust. De verfilming van dit boeiend gegeven mist de nodige spanning.