Paul Mones (1955): regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Novocaine

2001 | Komedie, Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 2001. Komedie van David Atkins. Met o.a. Steve Martin, Helena Bonham Carter, Laura Dern, Scott Caan en Elias Koteas.

De verwachtingen waren hooggespannen toen bekend werd dat komiek Steve Martin een tandarts zou spelen in de zwarte komedie Novocaine. Pers en fans hoopten op een schim van de sadistische tandarts die Martin neerzette in Little Shops of Horror (1986) maar een herhaling werd het helaas niet. Martin maakte niettemin indruk als een goedhartige tandarts met een geordend leventje die wordt geconfronteerd met allerhande heisa rond drugs, moord en overspel nadat hij in de maling (en op de tandartsstoel) wordt genomen door drugsminnende patiënt Susan (Carter). Een voortreffelijke komedie, die Martin en Carter een kortstondige relatie met elkaar opleverde.

Double Team

1997 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1997. Actiefilm van Tsui Hark. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Dennis Rodman, Mickey Rourke, Jessica Forde en Sandy Welch.

Basketbal-celebrity en Madonna-ex Dennis Rodman won maar liefst drie Razzie Awards, voor slechtste nieuwe ster, slechtste bijrol en slechtste koppel (met Van Damme). Natuurlijk, Rodman kan niet acteren, maar hij heeft wel een 'presence' en méér vertolken dan zijn flamboyante kameleon-achtige zelf was voor de over-the-top-tongue-in-cheek actiethriller Double Team onnodig. Van Damme speelt een speciale agent die als voornaamste doel heeft de internationale terrorist Stavros (Rourke) uit te schakelen. Daarvoor krijgt hij hulp van wapenhandelaar Yaz (Rodman), die zich tijdens de actie mag uiten in basketbaltermen. De Hongkongse vechtfilmtopper Tsui maakte in zijn Amerikaanse debuut gewelddadige Hollywooddecadentie die in zijn extreme foutigheid wel weer kan bekoren.

The Quest

1996 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Jean-Claude Van Damme. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Roger Moore, James Remar, Janet Gunn en Jack McGee.

Een arme sloeber (Van Damme) vertrekt als verstekeling per schip uit New York, maar op zee wordt hij tot slaaf gemaakt. Hij wordt bevrijd door een onbetrouwbare piratenkapitein (Moore) en belandt in het Verre Oosten. Na wat omzwervingen doet hij uiteindelijk mee aan een groot vechtsporttoernooi in Tibet, waar hij het op moet nemen tegen 'de beste vechters ter wereld'. Het regiedebuut van Van Damme (Kickboxer, Bloodsport) is een zeer matig mengsel van avonturen- en vechtfilm, waarin hij onbekommerd leent uit zijn oude successen.

Saints and Sinners

1996 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1996. Misdaad van Paul Mones. Met o.a. Damian Chapa, Jennifer Rubin, Scott Plank, William Atherton en Damon Whitaker.

Ogenschijnlijk zijn 'Pooch' en 'Big Boy' twee gezworen vrienden die hun positie zoeken in de misdaadhiërarchie van hun stad. Pooch verbergt echter een geheim dat hij onmogelijk kan delen met Big Boy. Ze proberen de lokale drugdealers onder controle te krijgen om zo uiteindelijk in contact te komen met de leider van het grootste syndicaat, Tommy The Cow. De politie, in het bijzonder detective Mc Cone en Captain Reinekie, hoopt op een meeting waar alle partijen elkaar zullen ontmoeten, zodat ze iedereen in één keer te grazen kunnen nemen. Als de dag van de grote confrontatie aanbreekt, vertrouwt Pooch ook de 'good guys' niet meer en beseffen hij en Big Boy dat ze in een situatie zijn terechtgekomen waar mensen niet zijn wat ze lijken. (IdH/VPRO Gids)

The Beat

1988 | Drama

Verenigde Staten 1988. Drama van Paul Mones. Met o.a. John Savage, David Jacobson, Kara Glover, William McNamara en Jeffrey Horowitz.

Goedbedoeld maar pijnlijk onbeholpen drama over een jongen die nieuw is op een New Yorkse middelbare school. Tegenover de agressie van zijn klasgenoten, stelt hij zijn poëzie en mystieke fantasieën. Een oprechte film, maar het thema van het generatieconflict is wel wat oudbakken.

Tuff Turf

1985 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1985. Familiefilm van Fritz Kiersch. Met o.a. James Spader, Kim Richards, Paul Mones, Matt Clark en Claudette Nevins.

De Tuffs zijn een bende zwarte tieners. Ze maken gebruik van Frankie (Richards) om aangeschoten heren te verleiden en ze vervolgens te beroven. Bij een van duistere daden worden ze betrapt door Morgan Hiller (Spader) die nieuw is in de buurt. Bij gevolg wordt hij op school gepest wordt door de Tuffs. Morgan sluit echter vriendschap met Jimmy (Downey), die af en toe met de bende meedoet. Het komt tot een uitbarsting tijdens een rockconcert als Morgan wat teveel met Frankie danst, wat niet naar de zin is van haar vriend Jimmy (Mones) die aanvoerder is van de Tuffs. Niets nieuws onder de zon in dit REBEL WITHOUT A CAUSE-achtig gedoe, hoewel de actie uitstekend in beeld is gebracht. De film gaat gebukt gaat onder het gebrekkige scenario, van Jette Rinck die een verhaal van Greg Collins O'Neill en Murray Michaels bewerkte. De fotografie is van Willy Kurant. Op de soundtrack hoor je songs van o.a. Marianne Faithfull, Gene Vincent, Southside Johnny, The Jim Carroll Band, Hack Mack and the Heart Attack en Sheriff Tex Davis.

Streets of Fire

1984 | Muziek, Western, Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Muziek van Walter Hill. Met o.a. Diane Lane, Rick Moranis, Amy Madigan, Willem Dafoe en Deborah Van Valkenburgh.

Met deze rock 'n' roll-achtige neo-western introduceerde Hill geen nieuw genre, wel een unieke interpretatie van diverse oude genres. Zangeres Lane wordt ontvoerd door een motorbende. Haar manager stuurt 'lonesome cowboy' Paré, tevens haar vroegere minnaar, achter de kidnappers aan om haar te bevrijden. In wezen is dit een typische B-film uit de jaren 1950-60, up-to-date gebracht door een opwindende rock-score van Ry Cooder. Het scenario van deze futuristische western werd geschreven door Hill en Larry Gross en, al doet hij soms gekunsteld aan, toch blijft de film de hele tijd door boeien. Andrew Laszlo deed wonderen met zijn camera op de studio-sets. Ongetwijfeld de beste film tot op heden van Hill.

The Renegades

1982 | Misdaad

Verenigde Staten 1982. Misdaad van Roger Spottiswoode. Met o.a. Philip Casnoff, Patrick Swayze, Randy Brooks, Cheryl Tracy en Paul Mones.

Een groepje jongeren, leden van diverse straatbendes, wordt door inspecteur Luisi gemobiliseerd om een speciale eenheid te vormen, die onder de naam 'de Renegades' het straatgeweld moet bestrijden. In ruil zal hun hun straf worden kwijtgescholden. Goedgemaakte pilotfilm voor een nooit aangekochte tv-serie, maar met een scenario van Rick Husky, Steven E. de Souza en Lawrence Gordon dat vol gaten zit en alle aandacht richt op datgene wat het wil aanklagen: geweld. De film is zeker geen promotie voor een toeristisch uitstapje naar L.A. Fans van Swayze komen aan hun trekken, want ze kunnen hun idool in actie zien als rebels lid van het team, in een vroeg stadium van zijn carrière. Koele fotografie van Charles F. Wheeler.

Demons of the Mind

1971 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Peter Sykes. Met o.a. Paul Jones, Patrick Magee, Yvonne Mitchell, Robert Hardy en Gillian Hills.

In deze zeer ongewone film, uit de legendarische Britse horror-fabriek, Hammer Films, wordt het voor deze studio zo vertrouwde bloed en geweld vervangen door een ingewikkelde plot en goed uitgewerkte personages. Een tragisch verhaal over een edelman, die bezeten is van demonologie en krankzinnig wordt ten gevolge van een op zijn geslacht rustende vloek. Scenario van Christopher Wicking. Werktitel: BLOOD WILL HAVE BLOOD.

Privilege

1967 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Muziek van Peter Watkins. Met o.a. Paul Jones, Jean Shrimpton, Marc London, Max Bacon en Jeremy Child.

Engeland in de nabije toekomst. Het land wordt geregeerd door een coalitie van socialisten en conservatieven. De macht van de kerk is gereduceerd tot nul. Een religieuze leider besluit popster Jones in te schakelen om via zijn muziek de jongeren weer naar de kerk te krijgen. Het plan lukt, maar Jones wil niet langer voor het karretje van de kerk gespannen worden. Een eigenzinnige film met alle hete topics van eind jaren 1960: jeugd, muziek, religie, seks en politiek. Er gaat een fascinerende kracht van uit die de toeschouwer nu nog steeds in de ban houdt. Acteerdebuut van pop-idool Jones, die enkele grandioze songs ten gehore brengt, w.o. de nummer één hit 'I've Been A Bad, Bad Boy'. Onvergetelijk is de rock- uitvoering door George Bean van 'Onward Christian Soldiers' en 'Jerusalem'. Een film die lange tijd blijft nazinderen. Geschreven door Norman Bogner, naar een verhaal van Johnny Speight. Hallucinerendee beelden van Peter Suschitsky.

Who's Minding the Store?

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Agnes Moorehead, Jill St. John, John McGiver en Ray Walston.

Lewis-komedie waarin een blunderende gek (raad maar wie!) losgelaten wordt in een warenhuis. De bijrollen zijn groots in hun welbekende komische typetjes, en er zit één vindingrijke scène in, maar de rest wordt gevormd door opgewarmde kliekjes uit het doorsnee kluchtenrepertoire.

Casanova's Big Night

1954 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1954. Komedie van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Joan Fontaine, Audrey Dalton, Basil Rathbone en Raymond Burr.

Kleermaker Pippo Popolino wordt door de hertogin van Genua ingehuurd om de betrouwbaarheid van haar aanstaande schoondochter Elena op de proef te stellen. De hertogin stelt hem een grote beloning in het vooruitzicht, mits hij zijn taak goed weet te volbrengen. Pippo houdt zijn dekmantel als Casanova geheim totdat hij ziet dat het verloofde paar echt verliefd is. Maar de slechte doge van Venetië ontdekt het bedrog en gebruikt de Casanova-dekmantel voor zijn eigen plannetjes. Pippo moet alle zeilen bijzetten om Elena te kunnen beschermen