Arthur Benjamin

Componist

Arthur Benjamin is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Fire Down Below

1957 | Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Robert Parrish. Met o.a. Rita Hayworth, Robert Mitchum, Jack Lemmon, Herbert Lom en Anthony Newley.

Tony en Felix bezitten een boot en doen klusjes in het Caribisch gebied. Wanneer de bloedmooie Irena hen vraagt haar naar een eiland te brengen, worden ze allebei verliefd op haar. Dit leidt tot een breuk. Tony zoekt een andere baan en zweert wraak te nemen op Felix.

Unternehmen Xarifa

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Hans Hass. Met o.a. Hans Hass, Lotte Hass, Georg Scheer, Irenäus Eibl von Eibesfeld en Heino Sommer.

Als speelfilm aangeklede documentaire over het boeiende leven van diepzeeduikers. Hass en zijn echtgenote leiden een expeditie die begint op de Cocos-eilanden en ons via de Caribische Zee naar de Galapagos-eilanden brengt. Het speelfilm-gedeelte is wat geforceerd en de bemanning van de Xarifa bestaat niet bepaald uit geboren acteurs, maar zelden werd de wereld onder water zo kleurrijk en gevarieerd in beeld gebracht. Schitterend is de scène waarin vissen zichzelf in een spiegel zien. Opnamen van koraalriffen doen de kijker snakken naar adem. Jammer van die paar niet ter zake doende geënsceneerde spanningsmomenten. Hass voorzag de film van commentaar, en de Brit Peter Graham Scott deed de montage. Voor camerawerk zijn Hass, Irmen Tschet en Jimmy Hodges verantwoordelijk. Laatstgenoemde kwam tijdens de opnamen om het leven, en de film werd dan ook aan hem opgedragen. In 1959 kreeg de film de Oscar voor de beste documentaire.

The Conquest of Everest

1953 | Documentaire, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1953. Documentaire van John Taylor, Leon Clore en Graham Tharp. Met o.a. Edmund Hillary, Sherpa Tensing Norkay, John Hunt, George Band en Tom Bourdillon.

Mount Everest. Met zijn 8.870m de hoogste berg ter wereld. Reeds sinds het begin 1900 trachtten avontuurlijke alpinisten de top tevergeefs te bereiken. Op 29 mei 1953 zou het de Nieuwzeelandse imker Edmund Hillary en de Indische Sherpa Tensing Norkay eindelijk lukken en daarmee traden ze in het rijk der legendes. We krijgen beelden te zien van de expedities van 1922 en 1924, gevolgd door de zorgvuldige voorbereiding, waarbij Hillary en zijn mensen konden rekenen op de meest moderne technische snufjes om zich klaar te stomen voor de zware opdracht. Het werd een heldendicht aan de laatste der grote avonturiers, een film die het uithoudingsvermogen en de pijn in beeld brengt, maar ook de triomf wanneer ze eindelijk de berg kunnen bedwingen. De film heeft nog niets van zijn kracht ingeboet en behoort tot het beste dat op dit gebied verwezenlijkt werd. De commentaar werd geschreven door Louis Macneice en ingesproken door Meredith Edwards. Thomas Stobart stond in voor de fotografie van de beklimming, terwijl op grotere hoogte gefilmd werd door George Lowe.

The Return of the Scarlet Pimpernel

1938 | Historische film, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1938. Historische film van Hans Schwartz. Met o.a. Barry K. Barnes, Sophie Stewart, Margaretta Scott, James Mason en Francis Lister.

Deze versie van de vermaarde kostuumfilm, die speelt in London en Parijs rond 1790, heeft een veel geringere bezetting, is ver beneden het peil van zijn illustere voorganger en je kunt zien, dat kosten gespaard zijn bij de productie. Naar de roman van barones Emmuska Orczy. Het scenario is van Lajos Biro, Arthur Wimperis en Adrian Brunel. Het camerawerk is van Mutz Greenbaum.

The Man Who Knew Too Much

1934 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1934. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Leslie Banks, Edna Best, Peter Lorre, Nova Pilbeam en Frank Vosper.

Filmkenners verschillen van mening over welke versie beter is, deze of Hitchcocks eigen verfilming uit 1956. Wij kiezen voor deze, waarin Hitchcock in topvorm ons met droge, Britse humor hartkloppingen bezorgt: een meisje wordt ontvoerd om haar ouders te beletten te onthullen wat zij weten over een moorddadig plan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arthur Benjamin op televisie komt.

Reageer