Boro Stjepanovic

Acteur

Boro Stjepanovic is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

No Man's Land

2001 | Drama, Oorlogsfilm, Komedie

Bahrein/Slovenië/Italië/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/België 2001. Drama van Danis Tanovic. Met o.a. Branko Djuric, Filip Sovagovic, Georges Siatidis, Katrin Cartlidge en Serge-Henri Valcke.

Het is 1993 en de oorlog in voormalig Joegoslavië is in volle gang. Twee soldaten, een Serviër en een Bosniër, komen terecht in een loopgraaf. Ze zitten vast tussen de linies, samen met een derde soldaat die op een mijn ligt die bij de minste beweging kan ontploffen. Een ongewoon ensemble dat gedoemd is om te moeten samenwerken. De VN en de media krijgen er lucht van en al snel is de patstelling het middelpunt van wereldwijde belangstelling. Frisse galgenhumor van debuterend regisseur Tanovic. In 2002 kreeg No Man's Land (en niet patisseriefilm Amélie!) de Oscar voor beste buitenlandse film.

Lepota Poroka

1986 | Drama

YU 1986. Drama van Zivka Nikoli[KA1]c. Met o.a. Mira Nikoli[KA1]c, Milutin Karadzi[KA1]c, Petar Bozovi[KA1]c, Mira Banja[KA1]c en Alain Nouri.

In Medjedja, een bergdorpje in het Joegoslavische Montenegro, wordt het leven nog beheerst door eeuwenoude tradities. Bozovi[KA1]c, die zijn geluk elders was gaan zoeken, heeft het helemaal gemaakt, maar omdat hij getuige moet zijn bij het huwelijk van Karadzi[KA1]c en Nikoli[KA1]c komt hij terug. Hij weet Karadzi[KA1]c ervan te overtuigen om zijn vrouw, die net ontslagen werd, bij hem te laten werken op een toeristisch naturistenstrand en na lang aarzelen stemt deze toe. Ze laat zich verleiden tot een zonde, waarop volgens de levenscode van Medjedja de doodstraf staat. Confrontatie tussen twee beschavingen verteld als een erotische zedenschets in kroniekvorm. De cineast observeert alleen maar en laat het oordeel over aan de kijker. Regisseur/scenarist Nikoli[KA1]c doorspekt zijn verhaal met relativerende humor. Fotografie van Radoslav Vladi[KA1]c.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boro Stjepanovic op televisie komt.

Reageer