Jobyna Howland is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Topaze

1933 | Komedie

Verenigde Staten 1933. Komedie van Harry D'Arrast. Met o.a. John Barrymore, Myrna Loy, Albert Conti, Luis Alberni en Reginald Mason.

Een verrukkelijke film door Ben Hecht bewerkt naar het toneelstuk van Marcel Pagnol over een onkreukbaar eerlijke onderwijzer in Frankrijk, die echter in zijn naïviteit betrokken raakt bij een complot van een rijke baron. Barrymore is volmaakt in de hoofdrol. Nieuwe versie: I LIKE MONEY.

Rockabye

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van George Cukor. Met o.a. Constance Bennett, Joel McCrea, Paul Lukas, Jobyna Ho en Pidgeon.

Eén beeld uit deze film blijft je bij: Bennett temidden van een massa ballons, maar verder is het een ware marteling te moeten kijken naar dit damesdrama over de liefde van een actrice met nogal wisselende morele opvattingen voor haar kindje. Een curiositeit voor filmfanaten, maar de regisseur en hoofdrolspeler Celster krijgen alsnog een standje.

Silver Dollar

1932 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1932. Biografie van Alfred E. Green. Met o.a. Edward G. Robinson, Bebe Daniels, Aline MacMahon, Harry Holman en Lee Kohlmar.

Het ware verhaal over H.A.W. Tabor, een man die rijk geworden was door de zilverwinning en -handel in de vorm van een sleutelroman. Hij droeg zijn steentje bij aan de opbouw van het mijnwerkerskamp Denver tot een drukke metropool. Zo'n typisch Amerikaanse patriottische heldensage, waarbij je tranen in de ogen zou moeten krijgen, maar wat niet uit de verf gekomen is door weinig spirituele regie. Scenario van Carl Erickson en Harvey Thew. Camerawerk van James van Trees.

The Virtuous Sin

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van George Cukor en Louis Gasnier. Met o.a. Walter Huston, Kay Francis, Kenneth MacKenna, Jobyna Howland en Paul Cavanagh.

Een belachelijk slechte produktie waarin de verleidelijke Francis zichzelf aan de Russische generaal Huston geeft om haar man van het schavot te redden. Een schoolvoorbeeld van een misser.

Dixiana

1930 | Komedie, Historische film

Verenigde Staten 1930. Komedie van Luther Reed. Met o.a. Bert Wheeler, Robert Woolsey, Jobyna Howland, Bebe Daniels en Everett Marshall.

RKO's teleurstelling van het jaar. Marshall komt niet goed over als charmeur, zang en dans blijft onder de maat, etc. De schijnbaar onmogelijke liefde tussen Marshall en Daniels krijgt vaste vormen als gokker Harolde het haar moeilijk maakt. Met technicolor-inlassen.

A Lady's Morals

1930 | Muziek

Verenigde Staten 1930. Muziek van Sidney Franklin. Met o.a. Grace Moore, Reginald Denny, Wallace Beery en Jobyna Howland.

De eerste poging om van operazangeres Moore een ster te maken haalt niet veel uit. Zij speelt Jenny Lindt die de waarde van de liefde leert kennen door Denny.

The Power of the Press

1928 | Drama

Verenigde Staten 1928. Drama van Frank Capra. Met o.a. Douglas Fairbanks jr, Mildred Harris, Esther Ralston en Jobyna Howland.

Een goed gespeelde journalistenfilm met Capra in de hoofdrol. Fairbanks jr. speelt een niet onaardige rol.