Henriette Richter-Röhl

Acteur

Henriette Richter-Röhl is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Vorzimmer zur Hölle 3 - Plötzlich Boss

2013 | Komedie

Duitsland 2013. Komedie van Michael Keusch. Met o.a. Henriette Richter-Röhl, Andreas Pietschmann en Ivonne Schönherr.

Jule Engelhardt kan het goed vinden met haar chef en vriend Philip Richter bij cosmeticaconcern Winter International. Het lukt haar echter niet om hem te overtuigen van haar idee voor een nieuwe cosmeticalijn. Als eigenaresse Frieda Winter besluit dat de managers en medewerkers van rol moeten ruilen, maakt Jule van deze gelegenheid gebruik om haar idee door te voeren. Ze heeft de keerzijde van de macht echter flink onderschat.

Idiotentest

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Mariele Millowitsch, Susanna Simon en Henriette Richter-Röhl.

Bij een autorijschool ontmoeten drie vrouwen elkaar voor de zogenaamde Idiotentest, een medisch-psychologische test die moet aantonen of zij nog wel geschikt zijn voor hun rijbewijs. Alle drie hebben ze een afkeer van de macho rijleraar Marius, maar zijn gecharmeerd van Erik, die ook de test moet doen. In deze situatie ontwikkelt zich een vriendschap, die hen helpt hun dagelijkse problemen de baas te worden.

Katie Fforde - Eine Liebe in den Highlands

2010 | Romantische komedie

Duitsland 2010. Romantische komedie van John Delbridge. Met o.a. Henriette Richter-Röhl, Johannes Zirner en Alexander Sternberg.

Jenny krijgt opdracht voor een fiscale bedrijfscontrole bij een wolfabriek. Ze wordt woedend wanneer blijkt dat haar toekomstige man met haar vertrouwelijke informatie een lucratief zaakje wil opzetten.

Heimat zu verkaufen

2010 | Romantisch drama

Oostenrijk/Duitsland 2010. Romantisch drama van Karl Kases. Met o.a. Fritz Hammel, Henriette Richter-Röhl en Ulrike Beimpold.

Hoteleigenaar Max Höllerer heeft financiële problemen. De mooie Sarah Sand blijkt echter nog meer slecht nieuws te hebben. De bank heeft zijn hotel ondertussen verkocht en Max mag alleen nog maar bedrijfsleider zijn.

Vorzimmer zur Hölle

2009 | Komedie

Duitsland 2009. Komedie van John Delbridge. Met o.a. Henriette Richter-Röhl, Andreas Pietschmann en Eleonore Weisgerber.

Door een samenloop van omstandigheden wordt ex-studente geneeskunde Juliane secretaresse van de bestuursvoorzitter van een internationaal cosmeticaconcern. Tijdens hun eerste gemeenschappelijke dienstreis groeit het wederzijds vertrouwen. Des te groter is de teleurstelling wanneer Juliane, na in zijn persoonlijke corrrespondentie gesnuffeld te hebben, Philipp ervan verdenkt achter een vijandelijke bedrijfsovername te zitten.

Rosamunde Pilcher - Solange es dich gibt

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Dieter Kehler. Met o.a. Henriette Richter-Röhl, Andreas Herder, Gerlinde Locker, David Kötter en Hans Clarin.

TASHet scenario is van Marlis Ewald. Het camerawerk is van Hartmut E. Lange.

Geheimnis der Karibik

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Karola Meeder. Met o.a. Christian Wolff, Henriette Richter-Röhl, Maria Bachmann, Angela Roy en René Hofschneider.

De zoektocht van Maya Merten (Richter-R[KA3]ohl) met haar pleegvader Holger Merten (Wolff) en diens assistente Dr. Ina Keller (Bachmann) naar haar lijflijke moeder tegen de exotische achtergrond van het Mexicaanse schiereiland Yucatan vormen de ingrediënten voor deze zeperige tv-film, die het vooral moet hebben van de fraaie beelden van Martin Stingl. Het saaie, onoriginele en trage scenario is van Ernst Kleemann naar een idee van Marina Wolff. Spelprestaties naar behoren, maar niet echt iets om even voor te gaan zitten of thuis te blijven. In een subplot is Ina verliefd op Holger, die weduwnaar is, en zij hoopt met hem het grote geluk te vinden en een ander plotje gaat over het opduiken van een Spaans galjoen gevuld met goud, de Santa Ana.

Trenck - Zwei Herzen gegen die Krone

2003 | Romantiek, Avonturenfilm, Historische film

Duitsland 2003. Romantiek van Gernot Roll. Met o.a. Ben Becker, Alexandra Maria Lara, August Zirner, Hannes Jaenicke en Rüdiger Klink.

Groot romantisch avontuur over een gedoemde liefde uit Pruisen ten tijde van Koning Friedrich II (Zirner), bijgenaamd de Grote, die regeerde van 1740-86. Friedrich Freiherr von der Trenck (Becker), een jonge cavalerie-officier wordt verliefd op de zuster van de koning prinses Amélie (Lara), maar haar broer is ertegen. Koning Friedrich probeert haar uit te huwelijken aan de Zweedse troonopvolger, maar Amélie weet dit op het nippertje te verhinderen. Graf von Jaschinsky (Jaenicke) is verliefd op Amélie en beschouwt de avontuurlijke, ambitieuze Trenck als zijn rivaal. Hij intrigeert met succes tegen Trenck die onder hem dient, hoewel de veldslag tegen de Oostenrijkers dankzij Trenck gewonnen wordt. Jaschinsky speelt het klaar om Trenck tot twee maal toe te laten opsluiten, eerst in de vesting Glatz en later in Beieren. Amélie, die in het klooster van Quedlinburg gegaan was, ontmoet de naar Oostenrijk gevluchte Trenck. In een tweegevecht, dat kort erop tussen Jaschinsky en Trenck plaatsvindt, delft de verraderlijke Jaschinsky het onderspit, maar worden Trenck en Amélie door Friedrichs lijfwacht gevangen genomen. Klink speelt Nicolai, de trouwe vriend van Trenck die hem meermalen behoed voor de totale ondergang. Het scenario van Walter Kärger legt terecht het accent op de bewogen liefdesgeschiedenis en maakt handig gebruik van de fraaie locaties. De rollen zijn mooi ingevuld en genreliefhebbers kunnen hun hart ophalen en tevens genieten van het fraaie camerawerk van regisseur Roll. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henriette Richter-Röhl op televisie komt.

Reageer