Niels Hausgaard is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tifanfaya

1997 |

Denemarken 1997. Annette K. Olesen. Met o.a. Charlotte Sieling, Niels Hausgaard en Stine Fischer Christensen.

Sprookje over het weesmeisje Tifanfaya dat opgevoed wordt door haar gemene tante Mathilde en haar oom Brutus in een groot kasteel. Met hulp van kinderen uit de buurt komt Tifanfaya net op tijd achter de waarheid rond haar familie.

En loppe kan ogsȧ gø

1996 | Komedie, Familiefilm

Denemarken 1996. Komedie van Stellan Olsson. Met o.a. Christina Brix Christensen, Niels Hausgaard, Erik Clausen, Leif Sylvester en Anne Margrethe Dahl.

Rosa (verrukkelijke Christensen), een onstuimige tiener, heeft een kunstbeen dat dringend aan vervanging toe is. Zij woont in een slaperig stadje in het Noorden van Jutland bij haar vader (Hausgaard), een kunstschilder die er maar niet in slaagt zijn werk te verkopen. Haar moeder (Dahl) is operazangeres en heeft hen al jaren geleden in de steek gelaten. Rosa is strijdbaar en een doorzetster. Ze wil de hoofdrol spelen in de jaarlijkse toneeluitvoering van haar school. Haar handicap maakt het haar niet gemakkelijk, maar zij slaagt erin het hart te stelen van Mads (Francks), de populairste jongen op school. Scenario van Erik Clausen, gebaseerd op de roman van Jens Peder Larsen. Geslaagde tiener-tragikomedie gemaakt door de ploeg die eerder de Deense hit DEN STORE BADEDAG draaide. Het camerawerk is van Hasse Welin. Een kassucces in eigen land.

En loppe kan ogsa go

1996 | Drama

Denemarken 1996. Drama van Stellan Olson. Met o.a. Erik Clausen, Niels Hausgaard en Christina Brix Christensen.

De knappe dertienjarige Rosa negeert zelfbewust haar handicap - ze heeft maar één been - en klimt moedig in bomen. Hoewel ze haar onzekerheid aardig weet te verbergen, leidt ze zeer onder het feit dat de knappe Mads haar helemaal niet ziet staan. Ook komt haar moeder maar heel weinig op bezoek