Shai K. Ophir

Acteur

Shai K. Ophir is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

America 3000

1986 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1986. Sciencefiction van David Engelbach. Met o.a. Chuck Wagner, Laurene Landon, Camila Sparv, Victoria Barrett en William Wallace.

Weerzinwekkend onleuke 'SF-komedie' uit de Cannon-fabrieken. Voor zover uit deze hysterische, onsamenhangende brij een intrige te stileren valt gaat het over een stel stoere vrouwen die anno 3000, nadat door een verwoestende atoomoorlog de planeet aarde terug naar de prehistorie schijnt geslingerd te zijn, in stamverband proberen te overleven door onder andere mannen als slaven te kweken en de conversatie te beperken tot reutelende keelklanken. Bijna meelijwekkend, zo slecht.

Hagan

1977 |

Israël 1977. Victor Nord. Met o.a. Melanie Griffith, Shai K. Ophir, Tuvia Tavi, Re'uven Adiv en Schoschana Do'ar.

De oude rabbijn Ophir woont met zijn vrouw in een tuin, die bevloeid wordt door de afvoer van een hotel. Speculanten willen het grondstukje kopen, maar de rabbijn wijst ieder bod van de hand. Zijn plekje is het toevluchtsoord van een schone, spiernaakte `engel` (Griffith), die daar schuilt nadat ze achterna gezeten werd door een stel opgeschoten jongelingen. De zoon van de rabbijn, die zware schulden heeft, wil dat zijn vader het lapje grond verkoopt. Hij ontdekt zijn vaders geheim, en krijgt te maken met de opdringerige achtervolgers, en raakt gewond. Hij wordt hij door de 'engel' liefderijk verzorgd, en zij brengt de nacht door met hem. Dan is sprookje vaders voorbij, en het meisje blijkt spoorloos verdevenen. Een aardige, vrijmoedige satire op het verhaal van Adam en Eva, en hun verdrijving uit het paradijs.

Entebbe: Operation Thunderbolt

1977 | Historische film, Actiefilm, Oorlogsfilm

Israël 1977. Historische film van Menahem Golan. Met o.a. Yehoram Gaon, Klaus Kinski, Assaf Dayan, Shai K. Ophir en Sybil Danning.

Denderend verslag van vermaarde overval door Israëlische commando's op 4 juli 1976 om 104 gekaapte passagiers uit een vliegtuig op Entebbe in Oeganda te bevrijden. Het stempel van officiële Israëlische goedkeuring dat aan deze film werd verleend, alsook de regeringsmedewerking en de toegewijde vertolkingen van een voornamelijk Israëlische rolbezetting maken, dat deze versie de twee met sterren beladen Amerikaanse dramatiseringen, RAID ON ENTEBBE en VICTORY AT ENTEBBE, overtreft.

Diamonds

1975 | Misdaad, Thriller

Israël 1975. Misdaad van Menahem Golan. Met o.a. Robert Shaw, Richard Roundtree, Shelley Winters, Barbara (Hershey) Seagull en Shai K. Ophir.

Prima inbraak-film met Shaw in een dubbelrol, als diamanthandelaar, die het meesterbrein is achter een inbraak in een diamantkluis in Tel Aviv en als tweelingbroer, die daar het veiligheidssysteem heeft geïnstalleerd. Goed lokatiewerk in Tel Aviv en Jerusalem.

Abou el banat

1974 | Komedie, Drama

Israël 1974. Komedie van Moshé Mizrahi. Met o.a. Shai K. Ophir, Zahriha Harifai, Michal Bat-Adam, Joseph Shiloah en Gideon Singer.

Een man heeft al acht dochters en wil dolgraag een zoon. Hij gaat naar een kwakzalver die hem vertelt wat hij moet doen om een zoon te verwekken. Hij voert al die handelingen uit, maar als bij de geboorte blijkt dat het weer een dochter is besluit hij te scheiden van zijn vrouw. Onderhoudende en plezierige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Shai K. Ophir op televisie komt.

Reageer