René de la Cruz is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Jíbaro

1984 | Drama

Cuba 1984. Drama van Daniel Díaz Torres. Met o.a. Salvador Wood, René de la Cruz, Adolfo Llauradó en Ana Viña.

Aan de vooravond van de Cubaanse revolutie neemt een boer die bekend staat om zijn ervaring in de jacht op wilde honden ('jíbaros'), door een woordenwisseling met een vriend afstand van de op til zijnde sociale veranderingen in zijn omgeving. Als er in de buurt een contra-revolutie uitbreekt zal hij toch snel een besluit moeten nemen. De weinig boeiende debuutfilm van Dìaz Torres.

Los refugiados de la cueva del muerto

1983 | Documentaire

Cuba 1983. Documentaire van Santiago Alvarez. Met o.a. René de la Cruz, Javier González en Reinaldo López.

Een gedeeltelijk waar en gedeeltelijk verzonnen verhaal over de vervolging door de troepen van de dictator Batista van de rebellen die de kazerne van Moncada op Cuba in 1953 aanvielen.

Polvo rojo

1981 | Drama

Cuba 1981. Drama van Jesús Díaz. Met o.a. Adolfo Llauradó, René de la Cruz, José Antonio Rodríquez en Cristina Ovín.

Na de Cubaanse revolutie trekken de Yankees zich terug uit een belangrijke mijn en proberen ze de technici over te halen het land te verlaten. De nieuwe administrateur weigert echter, waardoor hij in conflict komt met zijn familie. Een film met mislukte personages, die op conventionele wijze in scène is gezet.

El brigadista

1977 | Drama

Cuba 1977. Drama van Octavio Cortázar. Met o.a. Salvador Wood, Patricio Wood, René de la Cruz en Luis Alberto Ramírez.

Deze film gaat over één van de duizenden jongeren die in 1961 het platteland van Cuba introkken om analfabeten te leren lezen en schrijven. Een film zonder franje film die echter niet geheel verstoken is van een zekere dosis poëzie en spiritualiteit. Het debuut van de maker, dat bekend werd in Berlijn.

Memorias del subdesarrollo

1968 | Drama

Cuba 1968. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Sergio Corrieri, Daisy Granados, Eslinda Núñez, Omar Valdés en René de la Cruz.

Sergio, een onbetekenende burger, besluit in zijn land te blijven als zijn familie vertrekt naar de V.S. Een bron van expressie vol verbeeldingskracht, met een volmaakte regie en karakters die op geslaagde wijze zijn neergezet.