Eszter Csakanyl

Acteur

Eszter Csakanyl is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Hol Volt, Hol Nem Volt

1988 | Komedie

Hongarije 1988. Komedie van Gyula Gazdag. Met o.a. Arpad Vermes, Maria Varga, Frantisek Husak, Eszter Csakanyl en Szilvia Toth.

Een rebelse film, deze satire op een stukje malzinnige Hongaarse wetgeving, voor niet-Hongaren soms wat ondoorzichtig, maar met veel gein gemaakt en daardoor ook voor ons genietbaar. Het gaat over een wonderlijke wet, waarbij op papier 'vaders' worden toegewezen aan buitenechtelijk geboren kinderen. Zo'n kind verliest zijn moeder, gaat naar het adres dat op zijn geboortebewijs staat, vindt daar een ontevreden verpleegster en gaat met haar op zoek naar zijn papieren vader. Ze ontmoeten een ambtenaar, die alle valse geboortebewijzen die hij ooit heeft ingevuld, verbrand heeft. Gedrieën trekken zij ten strijde tegen de bureaucratie, tot ze vluchten met behulp van een adelaar. Een charmante allegorie, met vaart en verve gebracht.

Ja milujem, ty milujes

1980 | Komedie

Servië en Montenegro/Tsjechië 1980. Komedie van Dušan Hanák en Dusan Hanak. Met o.a. Roman Klosowski, Iva Janzurova, Milan Jelic, Ludovit Reiter en Vaclav Babka.

Een kleine bekroonde tragikomedie over een spoorwegarbeider, die nog bij zijn moeder woont, terwijl hij al over de veertig is. Hoewel hij graag aan de vrouw zou willen raken, kan hij de ware Sara niet vinden en heeft hij zijn toevlucht tot de drank genomen, waardoor zijn kansen steeds kleiner worden. Hij is daardoor het middelpunt van spotternij en meent de cirkel te kunnen doorbreken als een vriend omkomt, door met zijn vriendin aan te pappen. Maar hij komt niet los van de drank en dat is de boodschap van de film. Scenario van de regisseur en Dusan Dusek. Camerawerk van Jozef Ort-Snep en Alojz Hanúsek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eszter Csakanyl op televisie komt.

Reageer