Tudor Mircea

Cameraman

Tudor Mircea is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Infinite Football

2018 | Documentaire

Roemenië 2018. Documentaire van Corneliu Porumboiu.

Laurentiu Ginghina: ambtenaar van beroep, held die een revolutie in de voetbalsport ontketent in zijn vrije tijd. Tenminste, dat vindt deze Roemeen zelf. Nadat hij in zijn jeugd tijdens het voetballen zijn kuitbeen brak, begon hij te fantaseren over hoe het voetbalspel beter moest. Jaren later legt hij aan filmregisseur Porumboiu (Police, Adjective) uit waarom het veld ovaalvorming en in zones verdeeld moet worden. Ginghina’s verbeteringen voor het spel zijn aandoenlijk, en zijn analogieën tussen het spel en zijn eigen leven geven een mooi beeld van de man en van Roemenië, maar de documentaire laat de kijker gissen naar de intenties van regisseur Porumboiu.

The Treasure

2015 | Komedie

Roemenië/Frankrijk 2015. Komedie van Corneliu Porumboiu. Met o.a. Toma Cuzin, Adrian Purcarescu, Corneliu Cozmei en Radu Banzaru.

'Dag buurman. Ik heb dringend geld nodig. M'n overgrootvader heeft op m'n land een schat begraven, voordat de communisten aan de macht kwamen. Als je me helpt zoeken krijg je de helft.' Dat is de ruggengraat van De Schat, een gelaagde kijk op de alledaagse Roemeense maatschappij waar het heden is doordrenkt met de spagaat van afkeer en heimwee naar Vadertje Staat. Met een legendarische kist vol 'kristal, robijnen en goud' als gedroomde verlossing van het lot. Scherp getekende personages, meeslepend non-verbaal acteerwerk en kalme regie leveren samen een wonderbaarlijk geslaagde mix van komedie, drama en thriller.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tudor Mircea op televisie komt.

Reageer