Evald Schorm

1931 -1988 Acteur

Evald Schorm (1931-1988) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Krajina s nábytkem

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Smyczek. Met o.a. Vladimír Javorský, Yvetta Kornová, Petr Čepek, Evald Schorm en Michal Suchánek.

In deze tragikomedie is Zdenek twintig jaar. Hij is een conservatoriumstudent die besluit het kind op te voeden van een meisje dat hij op vakantie heeft ontmoet, ook al weet hij dat hij niet de vader is. Op het conservatorium zakt hij, maar hij blijft het nog vier jaar proberen. Als het meisje tenslotte trouwt wil ze haar kind terug, maar Zdenek weigert. De film van de jonge regisseur Smyczek is duidelijk geënt op KRAMER VS KRAMER, maar mist helaas psychologische geloofwaardigheid. Milan Lezák bwerkte de roman van Zdenék Rozenbaum tot scenario.

Útěky domu

1980 | Drama

Servië en Montenegro 1980. Drama van Jaromil Jireš. Met o.a. Jana Brejchová, Jan Kanyza, Tomàš Holý, Evald Schorm en Josef Somr.

Een psychologisch drama. Marie, een mode-ontwerpster, is bang haar veel jongere man te verliezen en verwaarloost hun aangenomen zoon die dan ook van huis wegloopt. Gelukkig overwint de vrouw de crisis en vindt er een familiereunie plaats. Dit moralistische verhaal is te conventioneel in de behandeling van het thema om te overtuigen.

Zert

1968 | Drama

Servië en Montenegro 1968. Drama van Jaromil Jires. Met o.a. Josef Somr, Jana Ditetova, Ludek Munzar en Evald Schorm.

De verfilming van het gelijknamige boek van Milan Kundera (die zijn medewerking verleende) over een man wiens studie en carrière gebroken raakten, omdat hij aan een fanatieke communistische medestudente voor de grap een ansichtkaart stuurde met de opmerking 'Lang leve Trotzki'. Als hij twintig jaar later de kans krijgt zich op haar te wreken blijkt de wraak niet zoet, maar bitter. Stalinistisch communisme scherp geportretteerd en aan de kaak gesteld.

The Party and the Guests

1966 | Drama

Tsjechië 1966. Drama van Jan Nemec. Met o.a. Jan Klusák, Evald Schorm, Zdena Skvorecka en Jiri Nemec.

Een messcherpe satire op de onvrije politieke situatie in het communistische Tsjecho-Slowakije, waar de film door de censor was verboden. Over een machtig man die op zijn landgoed een feestmaal aanricht, terwijl zijn aangenomen zoon de gasten intimideert. Op de enige genodigde die zich dat niet laat welgevallen wordt vervolgens een klopjacht geopend waaraan iedereen deelneemt. De voorspellende kracht van die film bleek groter dan Nemec kon hebben voorzien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Evald Schorm op televisie komt.

Reageer