Soledad Miranda

Acteur

Soledad Miranda is acteur.
Er zijn 26 films gevonden.

rites Règles

1982 | Experimenteel

Frankrijk 1982. Experimenteel van Alain Fleischer. Met o.a. comédiens non professionnels, Yves Massard, Antonio Garisa, Danielle Godet en Alfredo Mayo.

Deze film is eigenlijk een compilatie van vijf korte stomme films, te weten: LE REGLEMENT, LE SINGE, QUELQUES ACTIVITES DE CHRISTIAN B., SANT TITRE (zonder titel) en L'HOMME DU PASSAGE DU LIDO. Deze films hebben alle dezelfde thema's, namelijk waanzin, geslotenheid, isolement en eenzaamheid. Films die opzettelijk zichzelf herhalen, tegelijkertijd prikkelend werken en tevens moeilijk, lastig en onbegrijpelijk zijn.

Vampyros Lesbos

1971 | Horror, Erotiek

Duitsland/Spanje 1971. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Soledad Miranda, Ewa Strömberg, Dennis Price, Paul Muller en Heidrun Kussin.

Vampyros Lesbos, de Citizen Kane van Euro-exploitation, is de cultfilm van Jesús Franco met Soledad Miranda als De Erfgename van Dracula. Eveneens beroemd vanwege de sexadelic soundtrack. Nestor Franco maakte rond 1970 maar liefst zes films met muze Miranda, waaronder Count Dracula, waarbij zijn verliefde camera's haar registreerden als variaties op een bloeddorstig wraakengel. In Vampyros Lesbos lokt ze als bikinigravin een nietsvermoedende blondine (vixen Ewa Strömberg) naar haar mediterraan eiland voor een erotisch bloedmaal. Miranda overleed in de nazomer van 1970 vlak na een auto-ongeluk.

Sie totete in Ekstase

1970 | Misdaad, Erotiek

Duitsland/Spanje 1970. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Soledad Miranda, Fred Williams, Ewa Stromberg, Howard Vernon en Paul Muller.

Een vrouw besluit om drie mannen te verleiden en vervolgens te vermoorden, omdat deze, zonder het zelf te weten, de dood van haar echtgenoot op hun geweten hebben. Met deze film heeft de produktieve regisseur Jesús Franco een nieuwe versie gecreëerd van één van zijn beste films, MISS MUERTE. Hetzelfde goede resultaat blijft echter uit. Opvallend is de aantrekkingskracht van de inmiddels overleden Soledad Miranda.

Eugenie

1970 | Drama, Erotiek

Spanje/Liechtenstein/Duitsland 1970. Drama van Jesús Franco. Met o.a. Soledad Miranda, Paul Muller, Andres Monale, Jesús Franco en Alice Arno.

Eugenie vertelt op haar sterfbed hoe ze als adolescente door haar stiefvader in het sadisme werd ingewijd en hoe ze samen met hem een aantal volmaakte moorden pleegde, tot ze verliefd werd op de jazzmusicus die haar vader juist als slachtoffer had verkozen. Zijn jaloezie leidde tot de dood van alle betrokkenen. Deze eigentijdse bewerking van de roman van De Sade door de kenner- liefhebber Franco (die zelf het equivalent van de schrijver speelt) gaat verder dan gewoonlijk in het tonen van de samenhang tussen pijn en genot. Het gebrek aan filmische verbeeldingskracht maakt het resultaat echter potsierlijk, ook door een voorliefde voor het al te modieuze 'boetiek'-verschijnsel. Niettemin minder lamlendig gemaakt dan bij Franco gebruikelijk is.

El Diablo que vino de Akasawa

1970 | Actiefilm, Erotiek

Spanje/Duitsland 1970. Actiefilm van Jesús Franco. Met o.a. Fred Williams, Soledad Miranda, Ewa Strömberg, Horst Tappert en Walter Rilla.

Een geheim agent komt in de Afrikaanse nederzetting Akasawa aan om daar een gewaagde missie uit te voeren... Een combinatie van spionage, seks en exotisme zoals gebruikelijk van regisseur Franco. Een film die zowel een overdreven uitwerking als een gebrek aan nauwkeurigheid onthult. Geïnspireerd op een roman van Bryan Edgar Wallace. Het was ook een van de laatste films waarin Soledad Miranda speelde. Ook bekend onder de Duitse titel: DER TEUFEL KAM AUS AKASAWA.

El Conde Dracula

1970 | Horror

Duitsland/Italië/Liechtenstein/Spanje 1970. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Christopher Lee, Herbert Lom, Klaus Kinski, Frederick Williams en Maria Rohm.

Bram Stokers roman wordt nogmaals verteld, nu met de nadruk op de onderhuidse erotische elementen van het boek. Lee is weer sterk als titelkarakter, Kinski is angstaanjagend als de held en Renfield overdrijft als waanzinnige. Hoewel het camerawerk beter had gekund, is het toch verzorgde horror. De filmmakers hebben echter iets te veel naar Hammer gelonkt. Ook bekend als COUNT DRACULA en Il CONTE DRACULA.

Soltera y madre en la vida

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Lina Morgan, Alfredo Landa, Manolo Gómez Bur, Soledad Miranda en José Sacristán.

Een jonge vrouw is in verwachting van haar verloofde, die net doet alsof er niets aan de hand is. Een stompzinnige en slecht gerealiseerde komedie.

Estudio amueblado 2 P

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Esperanza Roy en Soledad Miranda.

Twee ambtenaren maken gebruik van een computer om succes te hebben bij de vrouwen...Een pseudo-erotische komedie naar de smaak van die tijd, die niet zo slecht is als men wellicht zou kunnen veronderstellen. Dit komt hoofdzakelijk door de voortreffelijke rolverdeling.

Cervantes

1967 | Biografie, Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk/Italië 1967. Biografie van Vincent Sherman. Met o.a. Horst Buchholz, Gina Lollobrigida, José Ferrer, Louis Jourdan en Francisco Rabal.

Levensverhaal van de jonge Miguel de Cervantes, die later faam zou verwerven met de literaire klassieker 'Don Quichot´. Voordat hij zich aan het schrijven wijdde, werd hij namens koning Philips II naar paus Pius V gestuurd om hulp te vragen voor de Spaanse strijd tegen de Moren en beleeft op zijn missie diverse avonturen. Romantische biopic is historisch niet al te accuraat, maar wel visueel aantrekkelijk en spectaculair. Ook bekend onder de titel Young Rebel.

Sugar Colt

1966 | Western

Italië/Spanje 1966. Western van Franco Giraldi. Met o.a. Hunt Powers, Soledad Miranda, Giuliano Raffaelli, Gina Rovere en James Parker.

Na de Burgeroorlog zijn er ineens 130 scherpschutters van de Noordelijken verdwenen. Powers, als Sugar Colt, gaat op speurtocht naar de verdwenen mannen. Een spannende spaghetti- western, goed opgebouwd door vijf scenaristen waaronder de regisseur. Allejandro Ulloa deed goed camerawerk. De Spaanse titel is dezelfde als de Italiaanse.

Es mi hombre

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Soledad Miranda, Rafael Alonso en Sancho Gracia.

De derde, laatste en slechtste versie.

La Familia y uno más

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Palacios. Met o.a. Alberto Closas, Julia Gutiérrez, José Luis Lopéz Vázquez en Soledad Miranda.

De tegenspoed van een groot gezin. Vervolg op de eveneens betreurenswaardige LA GRAN FAMILIA.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

Currito de la cruz

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Rafael Gil. Met o.a. Manuel Caño, Francisco Rabal, Arturo Fernández, Soledad Miranda en Arturo Fernandez.

De tot op heden laatste versie van de beroemde CURRITO DE LA CRUZ, nu gerealiseerd met een overdaad aan middelen en kleurenfotografie. Het artistieke resultaat was slechter dan ooit.

The Sound of Horror

1964 | Horror

Spanje 1964. Horror van Jose Antonio Nieves Conde en José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernandez, Soledad Miranda, Antonio Casas, James Philbrook en Ingrid Pitt.

Een archeologische expeditie wordt geterroriseerd door een laatstelijk uitgebroed prehistorisch monster. Het is onzichtbaar, maar maakt wel een hoop herrie.

Pyro

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Julio Coli en Julio Coll. Met o.a. Barry Sullivan, Martha Hyer, Sherry Moreland en Soledad Miranda.

Vreemde thriller over man die bij brand omkwam en zich wreken wil op ex-vriendin die het vuur aanstak.

Playa de Formentor

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Germán Lorente. Met o.a. Gebriele Tinti, Margit Kocsis, Soledad Miranda en Gerard Tichy.

In een luxe badplaats ontbrandt een onmogelijke liefde. Zo begon regisseur Lorente zijn pogingen om het 'moderne' milieu van de toenmalige Europese cinema na te apen. Er ontspint zich een suggestieve tegenstelling tussen de vrouwelijkheid van Miranda en die van Kocsis.

Los Gatos negros

1964 | Komedie, Muziek

Spanje/Portugal 1964. Komedie van José Luis Monter. Met o.a. Ismael Merlo, Soledad Miranda, Florbela Queiros en Américo Coimbra.

De botsing tussen de jonge leider van een popgroep en diens ouderwetse vader. Een stompzinnige musical over de generatiestrijd.

Las Hijas de Elena

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Isabel Garcés, Laura Valenzuela, María Mahor en Soledad Miranda.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten drie huwbare zusters ook voor haar een verloofde te zoeken. Een komedie, beter dan de andere films die deze regisseur met onvermoeibare ijver maakte.

Eva 63

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Laura Valenzuela, Jorge Rigaud, Elvira Quintillá, Elisa Montés en Soledad Miranda.

Het verhaal van vijf heel verschillende jonge mensen. Een onbetekenende komedie zonder enige originaliteit.

Bochorno

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. María Mahor, José Moreno, Gina Romand, Antonio Durán en Armando Calvo.

Een film over het dagelijkse leven van enkele Spaanse studenten uit de tijd, waarin de film gemaakt is. Een film van middelmatige kwaliteit, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Angel María de Lera.

4 bodas y pico

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Feliciano Catalán. Met o.a. Antonio Garisa, Roco Torrebruno, Antonio Casal, Soledad Miranda en Jorge Vico.

Een schrijver komt erachter dat zijn vier zonen tegelijkertijd willen trouwen, evenals de dienstbode. Dat leidt tot een onuitstaanbaar blijspel.

Fin de semana

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Soledad Miranda en José Luis Lopéz Vázquez.

De wijze waarop de bedienden, mannen en vrouwen, van een Madrileens kantoor het weekend doorbrengen. Een onnozele film, gered door enkele interessante beschouwingen.

El Valle de las espadas

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten/Spanje 1962. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Broderick Crawford, Frankie Avalon, César Romero en Tere Velázquez.

Een verfilming van de ridderroman over Fernán González waarin de oorsprong van Castili[KA3] aan de orde komt. Zelfs een co-produktie met de Verenigde Staten kon de film niet redden.

La Bella Mimí

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van José María Elorrierta. Met o.a. Queta Claver, Jaime Avellán, Antonio Amorós, Soledad Miranda en Antonio Garisa.

De artieste Mimi wordt ontslagen wegens verduistering. Ze is evenwel onschuldig. Dientengevolge wil zij wraak nemen op haar impressario. Middelmatige komedie, spelend in de sfeer van de oude Madrileense Music Hall

Canción de cuna

1961 | Drama

Spanje 1961. Drama van José María Elorrieta. Met o.a. Lina Rosales, Soledad Miranda, Jaime Avellán en Antonio Garisa.

Een meisje wordt voor de poorten van een klooster achtergelaten. Een slechte film, waarin de bekoorlijke en vroeg gestorven Soledad Miranda een van haar eerste belangrijke rollen heeft gespeeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Soledad Miranda op televisie komt.

Reageer