Lu Yue

Acteur, Cameraman

Lu Yue is acteur en cameraman.
Er zijn 6 films gevonden.

Red Cliff

2008 | Actiefilm, Avonturenfilm, Historische film, Oorlogsfilm, Drama

China 2008. Actiefilm van John Woo. Met o.a. Tony Leung Chiu Wai, Takeshi Kaneshiro, Zhang Fengyi, Chang Chen en Wei Zhao.

Imponerend spektakel van John Woo, koning van de Hong Kong actiecinema, die na twee decennia in Hollywood eindelijk weer een film in Azië maakte. Dit epos, over de fameuze veldslag die zo'n 200 jaar v.C. het einde van de Han-dynastie inluidde, werd gelijk ook maar de duurste Aziatische productie aller tijden. Prachtig gechoreografeerd wapengekletter wordt afgewisseld met het voor Woo kenmerkende gezapige melodrama. Oorspronkelijk als twee delen uitgebracht, met een totale speelduur van vier uur, maar in Europa begrijpelijkerwijs ingekort tot slechts één film.

Xiu Xiu: The Sent Down Girl

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Joan Chen. Met o.a. Jiangchi Min, Fang Huang, Qin Lao, Wenqiang Wang en Jie Gao.

Het verhaal van Wen Xiu, de tienerdochter van een kleermaker, die naar het platteland gedeporteerd wordt om daar het vak van paardetemmer te leren. Op het platteland trekt ze in bij haar leraar Lao Jin met wie ze een hechte band krijgt. Tegen de tijd dat ze weer terug zou moeten keren naar de stad om lid te worden van de cavalerie blijkt dat de autoriteiten haar helemaal vergeten zijn. Vanwege de explicite kritiek op China's culturele revolutie viel de film niet in goede aarde bij de Chinese autoriteiten.

You hua hao hao shuo

1997 |

China 1997. Zhang Yimou. Met o.a. Zhang Yimou, Ge You, Qu Ying, Li Baotian en Jiang Wen.

Het verhaal van Wen Xiu, de tienerdochter van een kleermaker, die naar het platteland gedeporteerd wordt om daar het vak van paardetemmer te leren. Op het platteland trekt ze in bij haar leraar Lao Jin met wie ze een hechte band krijgt. Tegen de tijd dat ze weer terug zou moeten keren naar de stad om lid te worden van de cavalerie blijkt dat de autoriteiten haar helemaal vergeten zijn. Vanwege de explicite kritiek op China's culturele revolutie viel de film niet in goede aarde bij de Chinese autoriteiten.

Xiu Xiu

1997 | Drama

Taiwan/Hongkong SAR van China/China/Verenigde Staten 1997. Drama van Joan Chen. Met o.a. Lu Lu, Li Xiaolu, Lopsang, Gao Jie en Lu Yue.

Indrukwekkend regiedebuut van Chinese ster-actrice Chen, ook bij ons erg bekend (zij was de knappe keizerin in Bertolucci`s THE LAST EMPEROR), wonend in de V.S. (waar zij optrad in cult- serie TWIN PEAKS en Oliver Stone`s HEAVEN AND EARTH) maar voortdurend pendelend tussen Oost en West. Deze film gaat over de `kinderen van de Culturele Revolutie`, naar de roman [KL]Tian Yu[KLE] van Yan Geling. Gesitueerd in het China van 1975 wordt het meisje Xiu Xiu (Lu) - dat symbool staat voor 7,5 miljoen jonge stedelijke intellectuelen - naar het platteland gestuurd in het kader van een `heropvoedingsprogramma`, ver weg van familie, klasgenoten, alles wat vertrouwd was. Xiu wordt er opgeleid door een Tibetaanse paardenfokker om later hoofd te worden van een cavalerie-eenheid...maar die eenheden zijn in onbruik geraakt en men vergeet haar terug te halen uit godvergeten oord. Erger nog: het meisje wordt een seksspeeltuigje van plaatselijke KP-leiders. Zonder China`s toelating gedraaid in Tibetaanse steppen met zakgeld (1 miljoen dollar) van Chen zelf. Hoewel goed voor zeven Gouden Paard-onderscheidingen (China's Oscars) waaronder Beste Film, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Scenario en Beste regisseur mocht de film niet in China worden vertoond en kreeg Chen gedurende een jaar werkverbod in China. XIU XIU is een delicaat, aangrijpend miniatuur-epos. Lu is een schat van een meisje, ook Xiaolu zorgt voor verrukkelijk spel, net als de Tibetaanse acteur Lopsang als de paardenhoeder en haar latere beschermer-vriend.

Yao a yao, yao dao waipo qiao

1995 | Drama

China 1995. Drama van Zhang Yimou. Met o.a. Su Chun, Li Xuejian, Wang Xiaoxiao, Li Baotian en Gong Li.

Barok epos van Zhang Yimou over de machtsstrijd binnen een 'triad´ (mafiabende) in het Shanghai van de jaren ´30. De 14-jarige Shuisheng maakt kennis met zijn toekomstige werkgever de ëpeetvader´ Tang. Uitbundig wordt daarbij het in monumentale art deco-stijl uitgevoerde 'paleis´ van Tang in beeld gebracht. Pas een klein uur later - in feite zijn dan alleen de dramatis personae uitvoerig voorgesteld - vloeit het eerste (beetje) bloed. Kennelijk is dat het sein om de camera naar het platteland te verkassen. Zhangs verhaal krijgt letterlijk wat lucht, en Shuisheng komt aan de weet hoe belangrijk het is om je aan de ongeschreven wetten van de mafia te houden. Het liedje dat als Leitmotiv de revue passeert, blijft als de beste muziekjes van Nino Rota lang in het geheugen hangen.

Huozhe

1994 | Historische film, Drama

China/Hongkong SAR van China 1994. Historische film van Zhang Yimou. Met o.a. Gong Li, Ge You, Niu Ben, Guo Tao en Jiang Wu.

Verhaal over een typisch Chinese familie, verteld aan de hand van vijftig jaar geschiedenis. Dit grootse Chinese filmepos toont het belang van geloof en traditie, het vermogen van elke generatie beproevingen te boven te komen en de onuitroeibare hoop van elke generatie. De film verklaart stapje voor stapje en wonderbaarlijk goed de ernstige vergissingen uit het verleden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lu Yue op televisie komt.

Reageer