Nebojsa Bakocevic

Acteur

Nebojsa Bakocevic is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Pun mesec nad Beogradom

1993 | Horror

YU 1993. Horror van Dragan Kresoja. Met o.a. Dragan Blelogrlic, Ruzica Sokic, Nebojsa Bakocevic en Rade Markovic.

De Joegoslavische burgeroorlog is zojuist begonnen. In Belgrado hebben de jongeren er veel voor over om zich aan de dienstplicht te onttrekken. Een jonge journalist krijgt onderdak in het huis van een mysterieuze dame die hem aanstelt om haar rijkgevulde bibliotheek te catalogiseren. Een andere kostganger van de dame vertelt hem dat deze boekenschat van immense waarde is en reeds drie eeuwen lang verborgen blijft voor mogelijke lezers. Dan komt de journalist tot de schokkende ontdekking, dat die twee in werkelijkheid vampiers zijn en hij wordt de keuze gesteld: soldaat worden of meedoen. Een moedige film vooral als men bedenkt, dat hij gedraaid werd tijdens het oorlogsgeweld. Een nauwelijks verhullende politieke allegorie over politici die hun volk leegzuigen en dom houden. Een beschuldiging aan het adres van de regering, die een hele generatie jonge mensen ervan weerhoudt een normaal leven te leiden. Het scenario is van de hand van Peter Grujicic en het werd in beeld gebracht door Pedrag Popovic. Er werd meer dan twee jaar aan de produktie gewerkt.

Crni bombarder

1992 | Actiefilm, Komedie, Drama, Sciencefiction, Muziek

YU 1992. Actiefilm van Darko Bajic. Met o.a. Dragan Bjelogric, Anica Dobra, Nebojsa Bakocevic, Petar Bozovic en Bogdan Diklic.

In een futuristisch Belgrado van 1999 (wat heet!) probeert de deejay Crni bombarder (Bjelogric) met rebelse muziek zijn illegale zender in de ether te houden door de verkoop van drugs, wapens en gesmokkelde hi-fi apparatuur. Het knappe, blonde rockzangeresje Luna (Dobra), op wie hij hals over kop verliefd wordt, heeft zo mogelijk nog veel minder scrupules dan hijzelf. Hun doel echter is de dictator Grote Broer (lees: oorlogsmisdadiger Slobodan Milosevic, die in maart 2006 in zijn cel in Den Haag aan een hartverlamming overleed) van zijn voetstuk te stoten. Doch de fascistische politie van de nationalistische Grote Broer zit hen op de hielen. Pulserende anarchistische Servo-Kroatische fabel tegen de achtergrond van een burgeroorlog, het cynisme van de agressie en de plundering om eigen voordeel, die nergens diep op ingaat en leunt tegen de trash van Roger Corman met af en toe een lekkere sekscène, die nergens op slaat. Het scenario is van Aleksander Barisic en regisseur Bajic. Het camerawerk is van Radan Popovic. De muziekscore van Srdan Gojkovic Gile. Stereo.

Hey Babu Riba

1986 | Drama

YU 1986. Drama van Jovan Acin. Met o.a. Gala Videnovic, Relja Basic, Nebojsa Bakocevic, Marko Todorovic en Dragan Bjelogrlic.

Een scherpzinnige film die nostalgie met politiek commentaar combineert in een verhaal dat via flashbacks vier mannen laat terugkijken op de streken die ze uithaalden in het begin van de jaren vijftig, toen ze allemaal verliefd waren op het droommeisje Videnovic. Voor filmfans is het aardig te weten dat de film ook gaat over de adoratie die de kinderen hebben voor Esther Williams in BATHING BEAUTY. Bevat ook materiaal uit de Zweedse klassieker HON DANSADE EN SOMMER (1951).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nebojsa Bakocevic op televisie komt.

Reageer