Lee Burton

Acteur

Lee Burton is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Quel maledetto giorno dei resa di conti

1973 | Western

Italië 1973. Western van Sergio Garrone. Met o.a. George Eastman, Leo Widmark en Lee Burton.

Een pas afgestudeerde arts gaat naar de ranch van zijn broer en trouwt met zijn jeugdliefde. Schurken overvallen de boerderij en ontvoeren de jonge bruid. De gebelgde echtgenoot neemt wraak en laat zich niet misleiden door allerlei dwaalsporen. Een harde en wrede spaghetti-western met weinig verhaal onder het DJANGO- label.

Doomsday

1972 | Western

Italië 1972. Western van Mario Gariazzo. Met o.a. Ty Hardin, Gordon Mitchell, Rossano Brazzi, Edda di Benedetto en Graig Hill.

Na de Amerikaanse Burgeroorlog keert een officier huiswaarts en treft zijn vrouw en kind vermoord aan. Dat betekent wraak en daarover gaat deze weliswaar geroutineerde, maar niet erg boeiende of oorspronkelijke spaghetti-western.

Giugno '44 - Sbarcheremo in Normandia

1971 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië 1971. Oorlogsfilm van Henry Mankiewicz. Met o.a. Michael Rennie, Bob Sullivan en Lee Burton.

Ter voorbereiding van de landing op Normandië infiltreert een Amerikaanse commando-eenheid Duitse stellingen aldaar om de zendinstallaties te vernietigen. Naarmate er meer en meer Duitsers sneuvelen in deze standaard-oorlogsfilm, groeit bij de toeschouwer allengs de overtuiging dat de geallieerde invasie waarschijnlijk niet meer nodig is. Ook bekend als COMMANDO ATTACK.

E Dio disse a Caino

1969 | Western

Italië/Duitsland 1969. Western van Antonio Margheriti. Met o.a. Klaus Kinski, Peter Carsten, Antonio Cantofiora, Marcella Michelangeli en Luciano Raffaelli.

Na verraad door een vriend waardoor hij in de gevangenis is gekomen, zint een cowboy op wraak. Als hem amnestie is verleend, begeeft hij zich per postkoets naar zijn geboortedorp. De zoon van de verrader, die zijn medepassagier was, heeft niets vermoedend zijn vader van deze kennismaking verteld. De fanatieke bezetenheid van Kinski is ideaal voor de rol van wreker, maar de gewelddadigheid van de spaghetti-western wordt op den duur zo eentonig dat alleen het tellen van de lijken de verveling kan verdrijven. Het scenario is van de regisseur en Giovanni Addessi, de fotografie is gedaan door Luciano Trasatti en Ricardo Pallotini. De regisseur is ook bekend als Anthony Dawson. Ook bekend als AND GOD SAID TO CAIN.

L'uomo, l'orgoglio, la vendetta

1967 | Komedie, Western

Italië/Duitsland 1967. Komedie van Luigi Bazzoni. Met o.a. Franco Nero, Tina Aumont, Klaus Kinski, Karl Schönbock en Franco Ressel.

Deze tamelijk getrouwe verfilming van het verhaal van Prosper Merimée, Carmen, wordt niet feitelijk, maar in aankleding en visuele presentatie gebracht als spaghetti-western. Als zodanig zorgvuldig gemaakt en met een intelligent scenario; Aumont heeft weliswaar uiterlijk alles mee voor de fatale zigeunerin, maar is als actrice onder de maat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lee Burton op televisie komt.

Reageer