Eric Rochat

Regisseur, Scenarist, Producer

Eric Rochat is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

O quinto macaco

1990 | Drama

Brazilië/Verenigde Staten 1990. Drama van Eric Rochat. Met o.a. Vera Fischer, Mika Lins en Ben Kingsley.

Een stroper die op zeldzame dieren jaagt wil genoeg geld verdienen met zijn praktijken om met de vrouw van zijn dromen te kunnen trouwen. Als hij in de jungle op vier zeldzame aapjes stuit, denkt hij dat zijn gebeden zijn verhoord. Dan komt er echter nog de lange weg terug naar de geciviliseerde wereld

The Fifth Monkey

1989 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1989. Avonturenfilm van Eric Rochat en Eric Rochant. Met o.a. Ben Kingsley, Silvia De Carvalho, Mika Lins, Vera Fisher en Carlos Kroeber.

Een prekerige parabel over de mens die de natuur bedreigt, berooft en vernietigt. Kingsley is een slangenvanger, die leeft van de opbrengst van de huiden. Hij wil de aantrekkelijke De Carvalho huwen, maar verdient het zout in de pap niet met de reptielenvangst. Hij verkoopt vier chimpansees, hoewel de handel in deze exotische dieren verboden is. Hij krijgt wroeging en maakt zijn (wan)daad ongedaan en wordt daarvoor beloond met liefde en zaligheid. Helaas is het allemaal op zo'n voor de hand liggende manier gedaan, zodat het aan de echte discussie niet veel bijdraagt. Het scenario is van regisseur Rochat en camerawerk van Gideon Porath. Speelt in Zuid-Amerika.

Too Much

1987 | Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1987. Komedie van Eric Rochat. Met o.a. Bridgette Andersen, Masato Fukazama, Hiroyuki Watanabe, Char Fontana en David N. Spencer.

Afgezaagde komedie over een tot walgens toe aanbiddelijk klein meisje (Andersen), haar robot-vriend en hun wedervaren in Japan. Scenario van Joan Caine en de regisseur. Slecht.

Histoire d'O - Chapitre II

1984 | Erotiek

Frankrijk 1984. Erotiek van Eric Rochat. Met o.a. Sandra Wey, Manuel de Blas, Rose Valenty, Christian Cid en Carole James.

De exotische O legt het aan met een decadente industriële magnaat en onderwerpt zijn gehele gezin aan haar sado-masochistische seksuele ban, alleen de jongste loot van het geslacht begrijpt niet helemaal goed wat er aan de hand is. De eerste HISTOIRE D'O is een soort cultfilm en is op de keeper beschouwd aardig middelmatig, maar deze is ronduit bedroevend, ondanks de sjieke en fraai gekleurde filmische tableaux met hetero- en homo-porno scènes.

L'affaire Dominici

1973 | Misdaad, Drama, Thriller

Zweden/Frankrijk/Italië 1973. Misdaad van Claude-Bernhard Aubert. Met o.a. Jean Gabin, Victor Lanoux, Gérard Darrieu, Paul Crauchet en Geneviève Fontanel.

Frankrijk was begin jaren vijftig in de ban van de rechtszaak tegen boer Gaston Dominici vanwege de drievoudige (lust?)moord op een vakantievierend Brits gezinnetje in een gehucht in Zuidoost-Frankrijk. Volgens befaamd uitgesproken acteur Jean Gabin had de simpele boer geen eerlijk proces gehad, en daarom stak de gevierde acteur z’n nek uit voor deze krachttoer, waarin hij zelf de boer verbeeldt. Niet in Gastons l’accent du Midi, maar netjes in schoolfrans voor maximaal bereik. Helder rechtbankdrama, over een onopgehelderde zaak die nog regelmatig stof doet opwaaien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eric Rochat op televisie komt.

Reageer