Kristian Levring is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Salvation

2014 | Western, Drama

Denemarken/Verenigd Koninkrijk/Zuid-Afrika 2014. Western van Kristian Levring. Met o.a. Mads Mikkelsen, Eva Green, Jeffrey Dean Morgan en Eric Cantona.

In deze Deense western is Mads Mikkelsen boer Jon, die na jaren ploegen in Amerika eindelijk zijn vrouw en zoon kan laten overkomen. Maar al in de koets richting boerderij gaat het mis. In een prachtige, van spanning druipende scène vergrijpt een boef zich aan Jons vrouw. Wanneer oud-soldaat Jon vervolgens wraak neemt, krijgt hij de broer van de boef, een nog veel grotere schurk, achter zich aan. Met liefde voor het genre gemaakte ode aan de western voegt zelf niets toe. Op het prachtige, granieten gezicht van Mikkelsen na.

The King is Alive

2000 |

Verenigde Staten/Zweden/Denemarken 2000. Kristian Levring. Met o.a. Bruce Davison, David Calder, David Bradley, Romane Bohringer en Miles Andersen.

Vierde DOGMA 95 film. Een gezelschap toeristen strandt in de woestijn van Namibië. Met de dood voor ogen besluiten zij onder de brandende zon King Lear te gaan spelen.

Et Skud fra hjertet

1986 | Avonturenfilm

Denemarken 1986. Avonturenfilm van Kristian Levring. Met o.a. Claus Flygare, Lars Oluf Larsen, Niels Skousen, Susanne Voldmester en Frank Schaufuss.

Een [KL]low budget[KLE], bloederige B-film die een Skandinavische MAD MAX wil zijn, met het verhaal van een onervaren soldaat die een gevangen genomen bendeleider (of vrijheidsstrijder) via een woestenij naar een gevangenis moet brengen, waarbij beiden verenigd raken in een stilzwijgende, onwillige kameraadschap. Het hoekig en naïef script is een belemmering voor het cinematografische talent van regisseur Levring en cameraman Steen Veileborg.