Johannes Fehring: muziek.
Er zijn 20 films gevonden.

Das Große Glück

1967 | Romantiek, Musical, Komedie

Oostenrijk 1967. Romantiek van Franz Antel. Met o.a. Marika Kilius, Hans Jürgen Bäumler, Uschi Glas, Scilla Gabel en Gerd Vespermann.

In 1963 en 1964 werden Marika Kilius en Hans-Jürgen Bäumler wereldkampioen kunstschaatsen. Hun populariteit werd door regisseur Antel uitgebuit in een film, Die große Kür, en een paar jaar later met Das große Glück, waarin het koppel voornamelijk doet waar het goed in is: schaatsen. Het dun-ijs-verhaaltje voorziet in carrièreproblemen voor Hans-Jürgen, omdat Marika gaat trouwen. Een nauwelijks terzakedoend recent Oostenrijks mopje: 'Marika Kilius und Hans-Jürgen Bäumler wollen wieder zusammen Eislaufen. Ihr Spezialsprung: der dreifache Alzheimer.' (IdH/VPRO Gids)

00 Sex am Wolfgangsee

1966 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1966. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Waltraud Haas, Erwin Strahl, Helga Anders, Hans Jürgen Bäumler en Paul Löwinger.

Een jonge dartele aankomende vrouwelijke accountant, die op het kantoor van haar oom werkt gaat de boeken in orde brengen van een hotelier-playboy op wie zij verliefd is. Een zoveelste flauwe voorspelbare komedie van pulpfilmer Antel die er op zijn 73ste goed aan gedaan zou hebben met pensioen te gaan. Het scenario is van Kurt Nachmann e n Walter Breuer. Het camerawerk is van Siegfried Hold. Ook bekend als HAPPY END AM WOLFGANGSEE.

Ruf der Wälder

1965 | Drama

Oostenrijk 1965. Drama van Franz Antel. Met o.a. Terence Hill, Hans-Jürgen Bäumler, Gerhard Riedmann, Ellen Farner en Johanna Matz.

Simpel, goedbedoeld melodrama met Hill als een Italiaanse gastarbeider die zich door z'n ongewoon zachtaardig karakter de minachting van zijn Oostenrijkse collega's op de hals haalt. Hill doet zichtbaar z'n best in een voor hem ongebruikelijke rol, maar de platte regie van de doorgaans in Tirolerkluchten gespecialiseerde Antel laat helaas weinig ruimte voor subtiliteiten.

...und sowas muß um 8 ins Bett

1965 | Komedie, Muziek

Duitsland​/​​Oostenrijk 1965. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Peter Alexander, Gitte Haenning en Ingeborg Schöner.

Een charmante leraar wordt overgeplaatst naar een streng meisjesinternaat, waar vooral de brutale leerlingen hem het leven zuur proberen te maken.

Schwejks Flegeljahre

1964 | Muziek, Drama

Duitsland 1964. Muziek van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Peter Alexander, Rudolf Prack, Gunther Philipp, Lotte Ledl en Hannelore Auer.

Ster-vehikel voor de toen 38-jarige, razend populaire Schlagerzanger Peter Alexander als slagerszoon Josef Schwejk die opgeroepen wordt voor de eerste oefening in het leger. Het resultaat is een slappe, episodische dienstkomedie. Als achtergrond voor het verhaal heeft men het werk van Jaroslav Hašek de schepper van de Brave Soldaat Schwejk genomen. Het heeft daarmee echter weinig van doen, behalve dat de personages ervan geleend zijn en buitengewoon vrij verwerkt zijn in een scenario van Karel Kubala en Heinz Pauck. Het camerawerk van deze lachwekkende klucht is van Friedl Behn-Grund. Zie ook: Schlagerfilms.

Liebesgrüße aus Tirol

1964 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Verenigde Staten 1964. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Peter Weck, Gitte, Marlene Warrlich, Grethe Weiser en Gunther Philipp.

Professor in kinderpsychologie Dr. Stefan Burger (Weck) die nog een vrolijke vrijgezel is, wordt directeur van een instelling voor moeilijke tieners. Twee verliefde studentes, Rena (Gitte Haenning) en Susanne (Marlene Warrlich), reizen hem achterna om zo dicht mogelijk bij hem in de buurt te zijn. Alles loopt echter mis voor de jonge prof in zijn nieuwe omgeving; geen nood, want zijn jonge aanbidsters reiken de helpende hand. Een schlagerwerkje, de aanwezigheid van Bill Ramsey moet dit benadrukken, dat qua titel niets te maken heeft met de later zo bekende Tiroler-seksfilms. Sommige spelers uit deze weinig originele en stichtelijke film doken echter naderhand op in die flauwe seksprenten; ze hadden er tijdens het draaien van deze film nog geen weet van. In ieder geval was de Evangelische Filmbeobachter in april 1964 over dit kluchtige maaksel behoorlijk positief. Het scenario is van Kurt Nachmann. Het camerawerk is van Hannes Staudinger.

Happy-End am Wörthersee

1964 | Komedie, Drama

Oostenrijk 1964. Komedie van Hans Hollmann. Met o.a. Gunther Philipp, Rudolf Prack, Waltraud Haas, Paul Hörbirger en Peter Kraus.

Twee Berlijnse kinderen raken op weg naar vakantiegastgezinnen in Oostenrijk met elkaar bevriend, maar komen in verschillende gezinnen terecht. Als het jongetje wegloopt om zijn nieuwe vriendinnetje op te zoeken heeft dat verstrekkende gevolgen voor een aantal mensen.

Das hab ich von Papa gelernt

1964 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1964. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Willy Fritsch, Thomas Fritsch, Peter Vogel, Gertraud Jesserer en Gustav Knuth.

Clemens Andermann begon zijn succesvolle carri[KA2]ere op het toneel en voor de rollende camera van de film, maar tegenwoordig is hij een geslaagde industrieel (door zijn huwelijk). Het artistieke milieu is tegenwoordig taboe, al kijkt hij wel naar zijn eigen oude films. Achterhaalde, bedenkelijke en zeer gedateerde komedie der misverstanden en verwisselingen, die alleen maar leuk is voor kijkers, die zich Willy en Thomas Fritsch, Hörbiger en Seebald nog kunnen herinneren.

Maskenball bei Scotland Yard

1963 | Misdaad, Komedie, Fantasy

Italië​/​​Oostenrijk 1963. Misdaad van Domenico Paolella. Met o.a. Bill Ramsey, Stelvio Rosi, France Anglade, Trude Herr en Carlo Delle Piane.

Agostino Celli (Ramsey) heeft een uitvindig gedaan, waarmee hij kan inbreken van een afstand en een onbepaalde plaats in een tv-uitzending. Hij wordt voor gek verklaard en in een psychiatrische inrichting opgenomen. Giorgio Bonetti (Rosi) gelooft maar half in de uitvinding van Celli. De zaken van de firma van zijn tante gaan echter zo slecht dat zij geen tv- reclame meer mag maken (in die tijd was er een monopolie op de publiciteit in de ether tegen woekerprijzen). Met de hulp van zijn stotterende vriend Matteo (Delle Piane) bevrijdt hij Celli uit de inrichting en maken ze reclame voor Bonetti-pasta. Het wordt een doorslaand succes, maar nu maken de autoriteiten jacht op de onverschrokken inbreker, en een dubieuze zakenman stuurt de wulpse Brenda (Anglade) op Giorgio en Agostino af om ze in te palmen en Agostino's uitvinding in handen te krijgen. Terwijl Brenda verliefd wordt op Giorgio, komt zijn tante in de gevangenis terecht, wegens het maken van ongeoorloofde reclame en moet een boete betalen van dertig miljoen lire. Giorgio breekt nog eenmaal in en tijdens het bal uit de titel wordt Brenda's baas als grote schurk ontmaskerd, Giorgio's tantetje mag uit de bak en alles ziet er heel rooskleurig uit voor de toekomst. Het scenario van Karl Anton en Franz Antel is verschrikkelijk doorzichtig en film is zó gedateerd dat het écht niet meer kan. Het camerawerk is van Franco Villa.

Der Musterknabe

1963 | Muziek

Oostenrijk 1963. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Peter Alexander, Cornelia Froboess, Gusti Wolf en Gunther Philipp.

Zie: Schlagerfilms.

Charleys Tante

1963 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1963. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Peter Vogel, Maria Sebaldt, Helli Servi en Alfred Böhm.

Derde Duitse filmversie van de toneelklucht der verwisselingen van Brandon Thomas. De hoofdrol is dit keer toebedeeld aan schlageridool Peter Alexander, die Dr. Otto Wilder uit Brazilië speelt. Hij leert op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Wenen de uiterst charmante grootaandeelhoudster Carlotta Ramirez, een weduwe, kennen. Hij is gelijk weg van haar.

Ohne Krimi geht die Mimi nie ins Bett

1962 | Komedie

Oostenrijk 1962. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Heinz Erhardt, Karin Dor, Harald Juhnke, Ann Smyrner en Peter Vogel.

Een ruziemakend stel en de consul Keyser, meegesleept door zijn dochter Marion, belanden op een vakantie-eiland. Met allerlei verwikkelingen zoals nepberovingen, mensen die per ongeluk op het eiland terechtkomen, verliefdheden, wordt geprobeerd de kijker aan het lachen te krijgen. Maar zelfs met de parmantige liedjes is het toch niet meer dan een flauwe klucht. Het scenario is van Johannes Kai en Hugo Wiener. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Mariandls Heimkehr

1962 | Muziek, Drama

Oostenrijk 1962. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Hans Moser, Rudolf Prack, Waltraut Haas, Waltraud Haas en Cornelia Froboess.

Zie: Schlagerfilms.

...und ewig knallen die Räuber

1962 | Komedie, Actiefilm

Oostenrijk 1962. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Georg Thomalla, Peter Weck, Paul Hörbiger, Franz Muxeneder en Beba Loncar.

Een veelgeplaagde kleermaker wordt een soort Robin Hood- achtige roverhoofdman die sympathieke (mis)daden begaat. Als hij per ongeluk een echte roversbende vangt wordt hij natuurlijk de held van het dorp. Zelfs met veel goede wil valt er weinig te lachen. Het scenario is van Kurt Nachmann naar ideeën van de roman Niklaus Tschinderle, Räuberhauptmann van J.F. Perkoning. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Mariandl

1961 | Muziek, Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1961. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Waltraut Haas, Rudolf Prack, Waltraud Haas en Cornelia Froboess.

Zie: Schlagerfilms.

Junge Leute brauchen Liebe

1961 | Muziek, Komedie, Musical

Oostenrijk 1961. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Johannes Heesters, Peter Weck, Waltraut Haas, Senta Berger en Bill Ramsey.

Modetekenares Annie (Connie) wordt verliefd op haar chef, rokkenjager Charles F[KA3]urst (Heesters). Na de nodige teleurstellingen in de liefde, maar succes met een modelijn van avantgarde kleding in Parijs, neemt zij genoegen met trompettist Axel (Weck). Scenario van regisseur Von Cziffra en camerawerk van Willi Winterstein. Typisch genre-product. Zie ook: Schlagerfilms.

Im Schwarzen Rößl

1961 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1961. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Karin Dor, Hans von Borsody, Peter Kraus, Trude Herr en Lolita.

In navolging van de operatie 'In het Witte Paard' een bijna identiek verhaal. Een erfgenaam zal een vervallen hotel omtoveren tot een sprankelend nieuw etablissement. Prachtige fotografie, vlot gemaakt en veel liedjes. Scenario van Kurt Nachmann en Karl Farkas. Het camerawerk is van Hanns Matula. Ook bekend als IM SCHWARZEN RÖßL AM WOLFGANGSEE.

Mit Himbeergeist geht alles besser

1960 | Komedie

Oostenrijk 1960. Komedie van Georg Marischka. Met o.a. O.W. Fischer, Marianne Koch, Jackie Lane, Petra Schürmann en Bill Ramsey.

Een oplichter weet zich na de oorlog schitterend buiten schot te houden dankzij zijn relaties met secretaressen van invloedrijke Amerikanen. Futloos in beeld gebracht en matige acteerprestaties. Scenario van Hans Jacoby en Willibald Eser naar een roman van Johannes Mario Simmel. Camerawerk van Friedl Behn- Grund.

Ooh... diese Ferien

1958 | Komedie, Misdaad

Duitsland​/​​Oostenrijk 1958. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Hans Moser, Georg Thomalla, Heidi Brühl, Hannelore Bollmann en Elke Aberle.

Alleen het spel van Moser en Thomalla houdt deze dunne komedie nog net overeind over een vakantiereisje naar de Middellandse Zee van een Duitse familie in een huurauto waarin belangrijke documenten verstopt zijn en waarop gangsters azen. Het scenario is van John Andersen. Het camerawerk is van Hanns Matula.

Vier Mädels aus der Wachau

1957 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1957. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Isa Günther, Jutta Günther, Alice Kessler, Ellen Kessler en Hans Moser.

Hoe een vierling, die zonder het te weten bestaat uit twee maal een tweeling, de ene buitenechtelijk en de andere niet. Zij worden ingezet voor de bevordering van het toerisme en de promotie van de wijnverkoop door een boerenslimme burgervader. Eén originele inval maakt nog geen goede film. Scenario van Kurt Nachmann en Rolf Olsen. Camerawerk van Hans Heinz Theyer.