Lorenzo Piani

Acteur

Lorenzo Piani is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gli invisibili

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Pasquale Squitieri. Met o.a. Alfredo Rotella, Giulia Fossà, Igor Zalewsky, Lorenzo Piani en Victor Cavallo.

Begin jaren tachtig, een jongeman besluit zich aan te sluiten bij een politieke beweging, de resten van de terroristengroep die Aldo Moro ontvoerde. De film concentreert zich op het gevangeniswezen, de verhouding tussen bewakers en gevangenen, de verslechterde omstandigheden na een opstand en de persoonlijke crisis van de hoofdpersoon, die zich geïsoleerd en verlaten voelt.

Romanzo popolare

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Ornella Muti, Michele Placido, Pippo Starnazza en Vincenzo Crocitti.

Een ontwikkelde Milanese fabrieksarbeider trouwt met een veel jongere Siciliaanse immigrante en is zeer gelukkig tot hij een jonge politieagent - ook uit Sicilië - tot huisvriend maakt. De jonge streekgenoten worden geliefden en de echtgenoot gooit al zijn psychologisch inzicht en ruime denkbeelden overboord voor traditioneel wraakzuchtige jaloezie. Deze briljante komedie keert gebruikelijke genre-elementen om en toont een voor Italië ongewone ontwikkelingsdrang tot zelfstandigheid van de vrouw. De schitterende rol van Tognazzi steunt mede op zijn citeren van modieuze cliché-wijsheden, waarvan de ironie in de vertaling misschien verloren gaat.

Il Pavone nero

1974 | Avonturenfilm, Erotiek

Italië 1974. Avonturenfilm van Osvaldo Civirani. Met o.a. Karin Shubert, Luigi Angelillo, Chris Avram, Don Powell en Lorenzo Piani.

Een armoedige B-film waarin een echtpaar bij een vakantie in de Dominicaanse Republiek tijdens een dorpsfeest door de lokale tovenaar wordt vervloekt, zodat de vrouw prompt last krijgt van allerlei erotische fantasieën. Die worden dan onscherp en in tegenlicht gefilmd, wat een stekende hoofdpijn tot gevolg heeft. De man probeert tussenbeide te komen, maar wordt door de stamleden in bedwang gehouden. Gelukkig komt de politie net op tijd om een einde aan deze stikvervelende, slecht gemaakte film te maken.

A Man Called Sledge

1969 | Western

Verenigde Staten/Italië 1969. Western van Vic Morrow. Met o.a. James Garner, Dennis Weaver, Claude Akins, Laura Antonelli en John Marley.

Een bandiet wil een goudmijn beroven door zich te laten insluiten in een nabij gelegen gevangenis en dan vervolgens een oproer te provoceren. Het plan lukt, maar de pogingen om zijn medeplichtigen op te lichten keren zich tegen hem, zodat hij na een massale slachtpartij weliswaar zijn leven behoudt, maar niet de bergplaats van het goud achterhaalt. Ondanks de Hollywood- acteurs en -regisseur heeft deze film de kenmerkende gewelddadigheid en sterke visuele effecten van een spaghetti- western, plus nadrukkelijke maar onbestemde religieuze symboliek. De verbeten gewetenloosheid van Garner wijkt verrassend af van zijn gewoonlijk goedmoedige rollen. Ook bekend als SLEDGE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lorenzo Piani op televisie komt.

Reageer