Fritz Kirchhoff is regisseur en scenarist.
Er zijn 9 films gevonden.

Nur eine Nacht

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Marianne Hoppe, Hans Söhnker, Willi Maertens, Lotte Klein en Gustl Busch.

Twee door WO II gebrandmerkte mensen, een vrouw die door haar man werd bedrogen en een vroegere kapitein die nu als stoker zijn brood verdient, ontmoeten elkaar op de Reeperbahn in Hamburg. Ze zoeken tijdens een korte liefdesnacht naar hun verloren geluk maar raken weer van elkaar gescheiden. Een troebel melodrama dat de kans verspeelt een blik in de tijd van vlak na de oorlog te verschaffen.

Schuld allein ist der Wein

1949 | Komedie, Drama

Duitsland 1949. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Ernst Waldow, Inge Stoldt, Olga Limburg, Kurt Rackelmann en Charlotte Witthauer.

Laag-bij-de-grondse komedie rond een verloren zoon, die in een wijndorp aan de Rijn naar zijn natuurlijke vader zoekt. Vrije bewerking van het destijds vaak opgevoerde toneelstuk Schweinefleisch in Dosen van Walther Thier en Paul Neuhaus.

In letzter Minute

1939 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1939. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Walter Steinbeck, Elga Brink, Erich Ponto en Hans Richter.

Een stel deviezensmokkelaars verbergt geld in een treincoupé, die kort daarna uit de roulatie wordt genomen. Een gepensioneerde spoorwegemployé gaat erin wonen. Bij de schoonmaak doet z'n vrouw een merkwaardige ontdekking... Kirchhoff heeft de turbulente gebeurtenissen alleraardigst vorm gegeven en er een flinke scheut humor aan toegevoegd. Ponto is op z'n best.

Drei wunderschöne Tage

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Gustav Waldau, Hans Zesch-Ballot, Gina Falckenberg, Walter Janssen en Hans Richter.

Tijdens een drie dagen durend personeelsuitstapje blijkt dat niet iedereen zijn zorgen thuis heeft gelaten. Een omvangrijke rolbezetting en ook nog het Regensburger Domkoor zijn opgetrommeld om propaganda te maken voor het 'schoolreisje' dat zo goed is voor de handhaving, zo niet bevordering, van de goede geest in het bedrijf.

Der Ewige Quell

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Eugen Klöpfer, Bernhard Minetti, Lina Carstens en Carl Wery.

Een door de goudkoorts bezeten boer brengt zijn bedrijf tot op de rand van de afgrond. Dank zij zijn vrouw en zijn zoon komt hij net op tijd tot bezinning. Dit boerendrama wordt vooral door Klöpfer gedragen.

Schatten über St. Pauli

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Marieluise Claudius, Gustav Knuth, Harald Paulsen, Maria Koppenhöfer en Theodor Loos.

Een realistische, levensechte film over het leven van kleine sloepgasten in de haven van Hamburg. Het gaat over een douanesmokkel, die door twee jonge mensen (Claudius/Knuth) op het laatste moment verhinderd kan worden. Een uitstekend stel acteurs onder prima leiding heeft een bijzonder onderhoudende film gemaakt, die met kop en schouders uitsteekt boven de doorsnee- produktie uit die tijd. Ook bekend als JUNGE LIEBE SCHLÄGT ALARM.

Wenn Frauen schweigen

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Johannes Heesters, Hansi Knoteck, Fita Benkhoff en Hilde von Stolz.

Charlotte van Doeren vertelt niemand dat een onbekende man haar een serenade heeft gebracht. Ze heeft er geen idee van dat de zanger haar eigen man was. Een vlotte, aardige film met Heesters en Knoteck als het sympathieke liefdespaar.

Tango Notturno

1937 | Musical

Duitsland 1937. Musical van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Pola Negri, Albrecht Schoenhals, Elisabeth Flickenschildt, Victor Schamoni en Lina Carstens.

Schlagers: 'Tango Notturno' en 'Kommt das Glück nicht heut' dan kommt es morgen'. Een componist zoekt zijn weggelopen vrouw en wordt ervan verdacht haar vermoord te hebben. Onbenullig.

Meine Freundin Barbara

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Fritz Kirchhoff en Frits Kirchoff. Met o.a. Grethe Weiser, Paul Hoffmann, Franz Zimmermann, Elisabeth Ried en Ellen Bang.

Een oppervlakkige, maar snel verlopende komedie rondom een ouvreuse bij de zwijgende film (de 34-jarige Weiser), die zich voordoet als vlot van de tongriem gesneden huwelijksadviseuse, die een in de steek gelaten echtgenoot helpt zijn vrouw jaloers te maken en weer terug te veroveren. Ze zingt ook nog 'Wovon andere Mädchen träumen, davon träum'ich auch'. Het scenario is van regisseur Kirchhoff naar het toneelstuk van Willi Kollo. Het camerawerk is van Georg Bruckbauer.