Ville Virtanen

1961 Acteur

Ville Virtanen (1961) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Other Side of Hope

2017 | Komedie, Drama

Finland/Duitsland 2017. Komedie van Aki Kaurismäki. Met o.a. Sakari Kuosmanen, Sherwan Haji, Janne Hyytiäinen, Kati Outinen en Ville Virtanen.

De Syrische Khaled (Haji) komt als verstekeling naar Finland en belandt meteen achter de gesloten deuren van een AZC. Wanneer hij daaruit ontsnapt treft hij de eigenzinnige restauranteigenaar Wikström (Kuosmanen), die hem - zoals alle stijfkoppige protagonisten in de films van Kaurismäki - zonder vragen te stellen onder zijn hoede neemt. Finse variant op Kaurismäki's vorige film Le Havre, dat het thema medemenselijkheid ook al onderzocht, maar dan in de Franse havenplaats. The Other Side of Hope is zonder meer sympathiek, maar voegt weinig toe aan La Havre.

Beyond

2010 | Drama

Zweden/Denemarken/Finland/Noorwegen 2010. Drama van Pernilla August. Met o.a. Noomi Rapace, Ola Rapace, Outi Mäenpää en Ville Virtanen.

Telefoontje van haar moeder haalt oude wonden open van dertiger Leena (Rapace), die zich weer herinnert hoe zij en haar broertje vroeger probeerden te overleven in een gezin dat werd verscheurd door alcoholisme en huiselijk geweld. Op de Zweedse bestseller Svinalängorna van Susanna Alakoski gebaseerd regiedebuut van actrice August overtuigt door de geloofwaardige personages en sterk acteren. August wentelt zich niet in andermans ellende, en weet ook de valkuilen van de tearjerker te vermijden. De Zweedse inzending voor de Oscars in 2012.

Sauna

2008 | Horror

Finland/Tsjechië 2008. Horror van Antti-Jussi Annila. Met o.a. Ville Virtanen, Tommi Eronen en Viktor Klimenko.

Twee broers moeten als legercartograaf aan het eind van de Russisch-Zweedse oorlog in 1595 de nieuwe grenzen vaststellen. Als de jongste broer Knut getuige is van enkele wel erg exorbitante staaltjes van moordlust bij Eerik krijgt hij zijn twijfels over diens geestelijke gezondheid. Gelukkig stuiten de broers midden in een moeras op een sauna, die alle zonden weg zou kunnen wassen. Sfeervol werkje van Annila, die eerder de opmerkelijke Finse vechtfilm Jade Warrior maakte. Weinig platte horror, des te meer fraaie, sombere beelden, stemmige muziek en diepe overpeinzingen over schuld en boete.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ville Virtanen op televisie komt.

Reageer