Stephen Oliver is acteur en componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Lady Jane

1985 | Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Historische film van Trevor Nunn. Met o.a. Helena Bonham Carter, Cary Elwes, John Wood, Michael Hordern en Jill Bennett.

In het Engeland van 1552 is Edward VI tot koning gekroond. Door zijn zwakke gezondheid wordt er al gespeculeerd over zijn opvolging. Zijn dochter, de rechtmatige opvolgster, is katholiek. De hertog van Northumberland, raadgever van de koning, suggereert hem zijn zestien-jarige nicht Lady Jane Grey (Bonham Carter) officieel als kroonprinses te erkennen, waarmee de koning akkoord gaat. De hertog manipuleert de zaken vervolgens zo dat zijn zoon (Elwes) met Lady Jane trouwt. Een indringend beeld van de corruptie en intriges aan het Britse hof in de 16e eeuw. Een schitterende evocatie van het tijdsbeeld. Prachtig spel van de jonge hoofdrolspelers, met vooral Bonham Carter als revelatie. David Edgar baseerde zijn scenario op een verhaal van Chris Bryant. Sfeervolle fotografie van Douglas Slocombe. Hetzelfde historische feit was al gebruikt als gegeven voor de film TUDOR ROSE (1936).

Malibu Beach

1978 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1978. Muziek van Robert J. Rosenthal en Robert Rosenthal. Met o.a. Kim Lankford, James Daughton, Susan Player-Jarreau, Stephen Oliver en Michael Luther.

BEACH BLANKET BINGO-stijl - 1970 - zonder Franke en Annette en met stickies in plaats van drank. Als je echt wanhopig bent ...

The Van

1976 | Erotiek, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1976. Erotiek van Sam Grossman. Met o.a. Stuart Getz, Deborah White, Danny DeVito, Harry Moses en Marcie Barkin.

Schuwe Getz gebruikt zijn prachtige nieuwe vrachtauto om mooie meisjes te verleiden. Onschadelijke idioterie van het Californische jeugdsoort.

Werewolves on Wheels

1971 | Horror

Verenigde Staten 1971. Horror van Michel Levesque. Met o.a. Stephen Oliver, Severn Darden, D.J. Anderson, Deuce Berry en Billy Gray.

Een Hell's Angels-achtige motorbende ontmoet een satanistische sekte. De titel suggereert iets te veel: slechts twee bendeleden worden in weerwolven veranderd en van hen beklimt er vervolgens maar één zijn motor. Dit alles geschiedt bovendien pas in de laatste vijf minuten. Voor de rest een dodelijk vervelende film.

Angels From Hell

1968 |

1968. Bruce Kessler. Met o.a. Stephen Oliver, Ted Markland en Arlene Martell.

Een Hell's Angels-achtige motorbende ontmoet een satanistische sekte. De titel suggereert iets te veel: slechts twee bendeleden worden in weerwolven veranderd en van hen beklimt er vervolgens maar één zijn motor. Dit alles geschiedt bovendien pas in de laatste vijf minuten. Voor de rest een dodelijk vervelende film.

Motorpsycho

1965 | Erotiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Erotiek van Russ Meyer. Met o.a. Haji, Alex Rocco, Stephen Oliver, Holle K. Winters en Joseph Cellini.

Drie rockende motorfietsers trekken verkrachtend en moordend door het Amerikaanse hinterland. Tot zij op een man botsen die moedig genoeg is om zich te wreken op de dood van zijn vrouw. Wild, sadomasochistisch melodrama, bevolkt door halfgekke hillbillies. Meyer speelt zelf de rol van de sheriff. Gemaakt met een ultra-low budget en verheven tot de status van cultfilm die als het eerste protest gold tegen de impopulaire strijd in Vietnam.