Burt Balaban

Regisseur, Producer

Burt Balaban is regisseur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

The Gentle Rain

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Burt Balaban. Met o.a. Christopher George, Lynda Day, Fay Spain, Maria Helena Daiz en Lon Clark.

Frigide New Yorkse vrouw gaat naar Rio, valt op dienstplichtige die stom is sinds hij zijn vriendin niet kon redden bij een auto-ongeluk. Redelijk drama.

Mad Dog Coll

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van Burt Balaban. Met o.a. Brooke Hayward, Kay Doubleday, Jerry Orbach, Telly Savalas en John Davis Chandler.

Een klein verslag over een gangster die zich naar de top schiet en dan snip vangt.

Murder, Inc

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van Burt Balaban en Stuart Rosenberg. Met o.a. May Britt, Stuart Whitman, Peter Falk en Henry Morgan.

Abe Reles (fenomenale rol van Peter Falk) is een geharde huurmoordenaar die door de mafia wordt ingezet om de schulden van een showbizzpaar te vereffenen. Het paar doet er alles aan om van hem af te komen maar kan niet voorkomen dat ze worden meegesleurd in de criminele activiteiten van de misdaadorganisatie Murder, Inc. Gebaseerd op de activiteiten van de gelijknamige bende die naam maakte in de jaren dertig. Bewerking van het boek van Burton Turkus en Sid Feder.

Inc. Murder

1960 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Burt Balaban en Stuart Rosenberg. Met o.a. Stuart Whitman, May Britt, Henry Morgan, Peter Falk en David J. Stewart.

Een verzengende revolveractie, terzake kundige regie en onstuimig acteerwerk verheffen deze gangstersage beduidend boven de middelmaat. Later hertiteld als MURDER INCORPORATED. GB-titel: SHADOW OF FEAR.

High Hell

1958 | Western

Verenigd Koninkrijk 1958. Western van Burt Balaban. Met o.a. John Derek, Elaine Stewart, Rodney Burke en Patrick Allen.

De vrouw van een mijneigenaar heeft een verhouding met de partner van haar man; het trio, dat in de winter vast komt te zitten, vecht het uit.

Lady of Vengeance

1957 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Burt Balaban. Met o.a. Dennis O'Keefe, Ann Sears, Patrick Barr en Vernon Greeves.

Een langdradig relaas over een man die een moordenaar inhuurt om de dood van een meisje te wreken en verward raakt in een nieuwe moord.

Stranger from Venus

1954 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1954. Sciencefiction van Burt Balaban. Met o.a. Helmut Dantine, Patricia Neal, Derek Bond, Cyril Luckham en Willoughby Gray.

Een nieuwe versie van THE DAY THE EARTH STOOD STILL, waarbij Dantine de rol van Michael Rennie overneemt als buitenaards wezen die een boodschap voor de mensheid brengt over vrede en vriendschap, want anders... Neal herhaalt haar rol uit 1951.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Burt Balaban op televisie komt.

Reageer