Jelena Mitrovic

Producer

Jelena Mitrovic is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Clip

2012 | Drama

Servië 2012. Drama van Maja Milos. Met o.a. Isidora Simijonovic, Vukasin Jasnic, Sanja Mikitisin en Nikola Dragutinovic.

'De minister financiert kinderporno', kopte een Servische krant in 2012, gevolgd door een vlammend artikel waarin de expliciete seks tussen een veertienjarig meisje en haar achttienjarige vriend in de gesubsidieerde film Klip wordt afgedaan als effectbejag. Filmmaker Milos (1983) benadrukte dat het ging om meerderjarige stand-ins en dat de film - over verveelde tieners die zich overgeven aan seks, drugs en turbo folk in een Servisch provinciestadje - een rake afspiegeling is van de werkelijkheid in naoorlogs Servië. Klip won een Tiger Award en een KNF Award (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) op het Rotterdamse filmfestival.

Belgrad Radio Taxi

2010 | Drama, Komedie

Servië/Duitsland 2010. Drama van Srdjan Koljevic. Met o.a. Nebojsa Glogovac, Anica Dobra en Branka Katic.

Subtiel ensemblewerk gefilmd op locatie in Belgrado, een stad die wordt afgeschilderd als een nasmeulend slagveld bevolkt door getraumatiseerde binnenvetters. De loutering van een handvol hoofdpersonages begint als een taxichauffeur zijn vrachtje - een jonge vrouw - van een brug ziet springen. Hij blijft zitten met haar baby, maar vooral met zijn opgerakelde emoties, net als een paar andere door allerhande zaken getergde getuigen. En wat blijkt: het ontstemde en vreesachtige kan ook in Belgrado uit de ziel verbannen worden. Internationaal uitgebracht als The Woman with a Broken Nose.

The Trap

2007 | Misdaad, Drama, Thriller

Servië/Duitsland/Hongarije 2007. Misdaad van Srdan Golubovic. Met o.a. Nebojsa Glogovac, Natasa Ninkovic, Miki Manojlovic, Anica Dobra en Bogdan Diklic.

Ingenieur Mladen (Glogovac) leeft met vrouw en zijn tienjarig zoontje in Belgrado. Hij heeft dringend geld nodig, want zijn zoontje moet een dure hartoperatie ondergaan. Van de bank krijgt hij geen lening. Een geheimzinnige man doet hem een aanbod: als hij iemand vermoordt krijgt hij zijn geld. Mladen wijst het aanbod verontwaardigd af. Maar dan wordt zijn zoontje weer ziek. Regisseur Golubovic schetst, geholpen door een uitstekende hoofdrolspeler, een ontluisterend beeld van het nieuwe Servië. Daarnaast is Klopka ook nog eens een ijzersterke en ontroerende thriller.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jelena Mitrovic op televisie komt.

Reageer