Agustín P. Delgado is regisseur.
Er zijn 22 films gevonden.

La batalla de los pasteles

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. 'Viruta', 'Capulina', Pili Gaos en Mayté Gaos.

Een aantal bezorgers van taarten beleeft allerlei vreemde avonturen als blijkt dat in een van de taarten die ze moeten bezorgen een bom verborgen zit. Het minimale script van deze komedie blijft verborgen achter een eindeloze taartenrij. Een zeer zwakke komedie.

Tres mil kilómetros de amor

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Silvana Pampanini, Jorge Alzaga, Berta Moss en Consuelo Frank.

De inzittenden van een bus, die op weg is naar Mexico, worden verdacht van diefstal van een diamant. Een komedie met veel toeristische plaatjes en vol stichtelijke betogen, waaraan een snufje melodrama is toegevoegd.

Luna de miel para nueve

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Begoña Palacios, María Eugenia San Martín, Martha Elena Cervantes en Norma Mora.

Een pasgetrouwd stel wil de wittebroodsweken in een afgelegen hut doorbrengen. Er duiken zeven personen op die om beschutting tegen de regen vragen. Vaudeville zonder enige charme.

Buenos días Acapulco

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Viruta, Capulina, Silvia Fournier en René Cardona Jr..

Twee detectives krijgen de opdracht de zoon van een rijke miljonair te bewaken, die geroofd werd toe hij een jaar oud was. Deze onbeholpen komedie wemelt van de vervelende grappen, en verder wordt de schoonheid van de stad Alcapulco bezongen.

El Dolor de pagar la renta

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Cesáreo 'Pulgarcito' Quezadas en Lilia Guízar.

Om de operatie van een kind te kunnen bekostigen drukt een jongen al het geld dat de buren hem hebben toevertrouwd om de huur van hun woningen te betalen achterover, en haalt zich daarmee grote ellende op de hals. Kinderachtig.

Dos locos en escena

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Flor Silvestre en Marina Camacho.

In een theater wordt de administrateur vermoordt en het lijk verstopt in de kleedkamer van de vriendin van de hoofdrolspeler. Die moet het lijk met zijn helper laten verdwijnen om te voorkomen dat de verdenking op het meisje valt. Plagiaat van EL FANTASMA DE LA OPERETA en van de films met de Mexicaanse acteur FU MAN CHU, vol trucages, lijken, enz. Nogal pijnlijk.

Dos criados malcriados

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Lorena Velázquez en Teresa Velázquez.

Om te doen alsof hij vermogend is en zodoende een van zijn dochters uit te kunnen huwelijken, huurt een geruïneerde man een luxueus huis en twee knechten om een vermeende graaf te kunnen onthalen. Een thema dat steeds weer terugkeert in de Mexicaanse film van die tijd. Volkomen oninteressant.

Los Tigres del desierto

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Lorena Velázquez en Rodolfo Landa.

Twee vrienden, een tikkeltje onhandig, moeten de ontvoerde kleinzoon van een sultan bevrijden en steken zich zo behoorlijk in de nesten. Een niet onverdienstelijke komedie in de stijl van Laurel en Hardy.

Angelitos del trapecio

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Marco Antonio Campos, Gaspar 'Capulina' Henaine, Cesáreo Quezadas en Maricruz Olivier.

Als gevolg van allerlei verwikkelingen moeten twee zwervers als clowns optreden in een circus. Zoals zovele komieken vóór hen, is thans aan Viruta en Capulina de beurt om zich in de ambiance van het circus te begeven. Het resultaat is om te huilen.

Los Legionarios

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Antonieta Pons, Donna Behar, Viruta en Capulina.

Twee legionairs ontsnappen uit de gelederen om een door een sultan geschaakt meisje te bevrijden. Brutaal plagiaat van LOST IN A HAREM (1944) met Abbot en Costello, wier grappen hier vrijwel allemaal gepikt worden door 'Viruta' en 'Capulina'.

Mujer o fiera?

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Elena Marqués, Roberto Cañedo, Yolanda Varela en Alejandro Lugo.

Bij het uit de kerk komen ziet een pas getrouwd meisje dat haar man vermoord wordt. Vanaf dat moment haat zij alle mannen in dit pijnlijk slechte melodrama.

La Mujer que se vendió

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Elena Marqués, Ramón Gay, Rebeca Iturbide en Julio Villarreal.

Het dilemma van een bevallige vrouw die, in ruil voor haar leven, wel haar lichaam maar niet haar ziel wilde geven. Niet na te vertellen.

Los que no deben nacer

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Sara García, Gustavo Rojo, Isabela Corona en Pituka de Foronda.

Een misvormd kind wordt door een circuseigenaar gekocht om als fenomeen tentoongesteld te worden. Ingewikkeld en moraliserend en met opmerkelijke regiefouten: de hoofdrolspeelster betreedt het circus in het zwart en binnen blijkt zij ineens een witte jurk aan te hebben.

Angeles de la calle

1953 | Drama

Mexico/Cuba 1953. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Gustavo Rojo, Emilia Guiú, Andrea Palma en Julio Villarreal.

Door gebrek aan liefde loopt een jongetje samen met zijn vriendje weg van huis om zich te voegen bij een groepje arme kinderen onder de bescherming van een goedaardige rechter. Onbetekenend.

El Genial detective Peter Pérez

1952 | Komedie, Misdaad

Mexico 1952. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Clavillazo, Rosa Arenas, René Cardona en Eduardo Noriega.

Een detective raakt verzeild in een eindeloze reeks verwikkelingen als hij een moordenaar op de hielen zit. Debuut van de komiek Clavillazo, die voor de camera's een te kille en te mechanische indruk maakt, met overdreven gebaren. Zwak.

La Ciudad perdida

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Martha Roth, Roberto Ramaña, Esperanza Issa en Arturo Soto Rangel.

De inwoners van een stad zijn in de eeuwige strijd tussen rijkdom en armoede verwikkeld. Uitermate slecht melodrama dat tekeningen en foto's door elkaar gebruikte.

El Papelerito

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Sara García, Jaime Jiménez Pons, Poncianito en Jaime Calpe.

Het trieste en armoedige bestaan van een paar dakloze kinderen die in de open lucht moeten slapen met alleen kranten om zich te bedekken. Dát was nog eens huilen. Beklagenswaardig.

Donde nacen los pobres

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Abel Salazar, Gloria Lozano, Amanda del Llano en José María Linares.

Een welgesteld meisje trouwt met een arme arbeider, ondanks het feit dat zij daarom onterfd wordt. Kort daarop krijgen zij een ziek kind. Vulgaire en vreselijk slechte imitatie van NOSOTROS LOS POBRES, die nogmaals tracht aan te tonen dat rijkdom ongelukkig en armoede gelukkig maakt.

La Bandida

1948 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1948. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Rosa Carmina, Pedro Galindo en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Een knappe, bazige vrouw houdt alle mannen van het dorp in onzekerheid, totdat er iemand komt die zich niet laat intimideren. Het mag duidelijk zijn dat dit een nogal 'macho'- film is.

La Malagueña

1947 | Drama, Musical

Mexico 1947. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Consuelo Frank, Crox Alvarado en Víctor Junco.

De film vertelt de avonturen en het verdriet van een dorpsvrouw en is gebaseerd op het beroemde lied van Pedro Galindo. Het is echter een domme aaneenschakeling van liedjes, waarbij het summiere verhaal van ondergeschikt belang is.

Los Años han pasado

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Gloria Aguilar, Rafael Lanzetta en José Baviera.

Een grijsaard vertelt zijn levensverhaal aan de dochter van zijn vroegere vriendin, die hem in de steek liet om er met zijn halfbroer vandoor te gaan. Aanstellerig, langdradig, stupide.

El Mexicano

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. David Silva, Lupita Gallardo en Miguel Inclán.

Een eenvoudige maar zeer edelmoedige mijnwerker wordt revolutionair. Zeer matige regie van een film die tien jaar eerder gemaakt had kunnen zijn.